Kara Harp Okulu Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 27 Ocak 2008 15:09, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kara Harp Okulu Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

KHO Savunma Bilimleri Enstitüsünde Açılacak Yüksek Lisans Programlarına Müracaat Edecek Adayların Dikkatine !

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı Güz (Eylül) döneminde açılacak olan Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına TSK Personeli ve Sivil Öğrenci kabul edilecektir. Başvurular 04-15 Şubat 2008 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar başvuruları İnternet / KaraNET üzerinden başvuru tarihlerinde aşağıdaki linke tıklayarak karşılarına çıkan elektronik formu doldurmak sureti ile kendi beyanları esas alınarak veya şahsen müracaat ile yapacaklar, başvuruları kabul edilen adaylar gerekli belgeleri mülakat sınavına gelirken yanlarında getireceklerdir.

2008?2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA SAVUNMA BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNDE AÇILACAK PROGRAMLAR VE KONTENJANLARI

(YÜKSEK LİSANS)

S. NU. AÇILACAK PROGRAMLAR K.K.K.LIĞI DZ.K.K.LIĞI HV.K.K.LIĞI J.GN.K.LIĞI SAHİL GÜV. K.LIĞI SİVİL TOPLAM
1 Harekât Araştırması Yüksek Lisans Programı 1 1 4 2 1 5 12
2 Teknoloji Yönetimi Yüksek Lisans Programı 1 1 - - 1 5 6
3 Savunma Yönetimi Yüksek Lisans Programı 3 1 - - 1 5 8
4 Malzeme Tedarik ve Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans Program 4 1 3 4 1 5 16
5 Güvenlik Yönetimi Yüksek Lisans Programı 1 1 1 7 1 5 14
6 Ua Güvenlik ve Terörizm Yüksek Lisans Programı - 1 1 5 1 5 11
7 Suç Araştırması Yüksek Lisans Programı 8 1 - 5 1 5 18
TOPLAM 18 7 1 23 7 35 99

(*) Sivil Öğrenciler kendi nam ve hesaplarına TSK mensubu subaylar kuvvet nam ve hesabına öğrenim göreceklerdir.

KHO SAVUNMA BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2008?2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU ŞARTLARI

KARA HARP OKULU SAVUNMA BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNDE AŞAĞIDA İSİMLERİ YAZILAN ANA BİLİM DALLARINA 2008?2009 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI (GÜZ DÖNEMİ) İÇİN, TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ ALINACAKTIR. ÖĞRENCİ SEÇİM İŞLEMLERİ, BAŞVURU EVRAKLARI ÜZERİNDEN VE MÜLAKAT SINAVI YAPILMAK SURETİYLE İKİ AŞAMADA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.

BAŞVURU TARİHİ: 04?15 ŞUBAT 2008 MÜLAKAT SINAVI: 10?14 MART 2008 KAYIT TARİHİ: 11?15 AĞUSTOS 2008

AÇILACAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BİLİM DALI BAŞVURUSU KABUL EDİLECEK LİSANS PROGRAMLARI ALES PUANI VE TÜRÜ YABANCI DİL (İNGİLİZCE) LİSANS NOT ORTALAMASI
KPDS ÜDS TOEFL
SAVUNMA YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ HARP OKULLARI, MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ, MİMARLIK FAKÜLTELERİ, İKTİSADİ, İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTELERİ, İŞLETME FAKÜLTELERİ, MAKİNE FAKÜLTELERİ, FEN FAKÜLTELERİ, FEN-EDEBİYAT FAKÜLTELERİ, SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTELERİ, UÇAK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTELERİ, DENİZCİLİK FAKÜLTELERİ, KİMYA VE METALÜRJİ FAKÜLTELERİ, ORMAN FAKÜLTELERİ, TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTELERİ, EKONOMİ FAKÜLTELERİ MEZUNLARI, YURT DIŞINDAKİ EĞİTİM KURUMLARINDAN YUKARIDA SAYILAN BRANŞLARDA YÖK TARAFINDAN DENKLİĞİ KABUL EDİLEN BÖLÜM MEZUNLARI. EŞİT AĞIRLIK ALES (62,5) PUANI DENKLİĞİ KABUL EDİLEN SINAVLAR: GMAT (475) VEYA GRE ( Quantative 650 / Analytical Writing 3,5) 70 70 68 (IBT), 190 (CBT) veya 520 (PBT) 4.00 TAM KREDİ ÜZERİNDEN 2.750 VEYA 100 TAM PUAN ÜZERİNDEN 65 PUAN
LİDERLİK
HAREKÂT ARAŞTIRMASI HAREKÂT ANALİZİ
MODELLEME SİMÜLASYON
TEKNOLOJİ YÖNETİMİ PROJE YÖNETİMİ
SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ
MALZEME TEDARİK VE LOJİSTİK YÖNETİMİ MALZEME TEDARİK YÖNETİMİ
LOJİSTİK YÖNETİMİ
GÜVENLİK YÖNETİMİ
SUÇ ARAŞTIRMALARI
ULUSLARARASI GÜVENLİK VE TERÖRİZM

YUKARIDA SAYILAN FAKÜLTELER DIŞINDA KALAN DİĞER EN AZ 4 YILLIK FAKÜLTE MEZUNLARININ DA BAŞVURUSU KABUL EDİLEBİLECEKTİR. ANCAK, ADAYLARIN MEZUN OLDUĞU BRANŞ VE BÖLÜMLERİN ENSTİTÜ PROGRAMLARI İÇİN UYGUN OLUP OLMADIĞI MÜLAKAT KOMİSYONUNCA DÜZENLENECEK RAPORA GÖRE ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLECEKTİR. MEZUNİYET BRANŞ VE BÖLÜMÜ UYGUN BULUNMAYAN ADAYLARIN BAŞVURUSU GEÇERSİZ SAYILACAKTIR.

KHO SAVUNMA BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DOKTORA PROGRAMLARI BAŞVURU ŞARTLARI

KARA HARP OKULU SAVUNMA BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNDE AŞAĞIDA İSİMLERİ YAZILAN PROGRAMLARA 2008-2009 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI (GÜZ DÖNEMİ) İÇİN, DOKTORA ÖĞRENCİLERİ ALINACAKTIR. ÖĞRENCİ SEÇİM İŞLEMLERİ, BAŞVURU EVRAKLARI ÜZERİNDEN VE MÜLAKAT SINAVI YAPILMAK SURETİYLE İKİ AŞAMADA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.

BAŞVURU TARİHİ : 04-15 ŞUBAT 2008 MÜLAKAT SINAVI : 10-14 MART 2008 KAYIT TARİHİ : 11-15 AĞUSTOS 2008

BAŞVURU TARİHİ : 04-15 ŞUBAT 2008 MÜLAKAT SINAVI : 10-14 MART 2008 KAYIT TARİHİ : 11-15 AĞUSTOS 2008
AÇILACAK DOKTORA PROGRAMLARI BAŞVURUSU KABUL EDİLECEK TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ALES PUANI VE TÜRÜ YABANCI DİL (İNGİLİZCE) NOT ORTALAMASI
KPDS ÜDS TOEFL Lisans Tezli Y.Lisans
SAVUNMA YÖNETİMİ DOKTORA PROGRAMI SAVUNMA BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MEZUNLARI VE ÜNİVERSİTELERİN İŞLETME, İKTİSAT, ENDÜSTRİ MÜH., ULUSLARARASI İLİŞKİLER, SOSYOLOJİ, SİYASET BİLİMİ, KAMU YÖNETİMİ, SİSTEM MÜH. LİSANS VEYA YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEZUNLARI. EŞİT AĞIRLIK ALES (62,5) PUANI DENKLİĞİ KABUL EDİLEN SINAVLAR: GMAT (475) VEYA GRE ( Quantative 650 / Analytical Writing 3,5 ) 70 70 68 (IBT), 190 (CBT) veya 520 (PBT) 4.00 TAM KREDİ ÜZERİNDEN 2.750 VEYA 100 TAM PUAN ÜZERİNDEN 65 PUAN 4.00 TAM KREDİ ÜZERİNDEN 3.00 VEYA 100 TAM PUAN ÜZERİNDEN 75 PUAN
HAREKÂT ARAŞTIRMASI DOKTORA PROGRAMI SAVUNMA BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MEZUNLARI VE ÜNİVERSİTELERİN YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI, MODELLEME SİMÜLASYON, ENDÜSTRİ MÜH., İŞLETME, MATEMATİK, İSTATİSTİK, BİLGİSAYAR MÜH., MAKİNA MÜH., ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH., İNŞAAT MÜH., SİSTEM MÜH. LİSANS VEYA YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEZUNLARI.
TEKNOLOJİ YÖNETİMİ DOKTORA PROGRAMI SAVUNMA BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MEZUNLARI VE ÜNİVERSİTELERİN MÜHENDİSLİK YÖNETİMİ, BİLİM VE TEKNOLOJİ POLİTİKALARI, ENDÜSTRİ MÜH., ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH., MAKİNE MÜH., BİLGİSAYAR MÜH., İŞLETME, İSTATİSTİK, SİSTEM MÜH. LİSANS VEYA YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEZUNLARI.
ULUSLARARASI GÜVENLİK VE TERÖRİZM DOKTORA PROGRAMI SAVUNMA BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MEZUNLARI VE ÜNİVERSİTELERİN ULUSLARARASI İLİŞKİLER, SOSYOLOJİ, PSİKOLOJİ, FELSEFE, KAMU YÖNETİMİ, HUKUK, SİYASET BİLİMİ,YÖNETİM BİLİMLERİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARININ MEZUNLARI.
                   

* YUKARIDA SAYILAN PROGRAMLAR DIŞINDA KALAN DİĞER TEZLİ YÜKSEK LİSANS MEZUNLARININ DA BAŞVURUSU KABUL EDİLEBİLECEKTİR. ANCAK, ADAYLARIN MEZUN OLDUĞU PROGRAMLARIN ENSTİTÜ PROGRAMLARI İÇİN UYGUN OLUP OLMADIĞI MÜLAKAT KOMİSYONUNCA DÜZENLENECEK RAPORA GÖRE ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLECEKTİR. ADAYIN MEZUN OLDUĞU PROGRAMIN UYGUN BULUNMAMASI DURUMUNDA BAŞVURUSU GEÇERSİZ SAYILACAKTIR.

KHO SAVUNMA BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2008-2009 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI UYGULAMA ESASLARI


1. TÜM ADAYLARDA (SİVİL- TSK MENSUBU) ARANACAK GENEL NİTELİKLER

A.Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış, para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak.

B.4 yıllık lisans eğitimi veren kurumların birinden en az lisans seviyesinde, doktora programları için istenilen dallarda tezli yüksek lisans programı mezunu olmak (sivil adaylardan Haziran 2008 tarihinde mezun olabilecek durumda olanlar da başvurularını yapabileceklerdir.)

C.(1) Eşit ağırlık türünden olmak üzere ALES sınavından 62,5 puan almış olmak (en eski 01 Ocak 2006 tarihli)

(2) KPDS, ÜDS yabancı dil sınavlarının her hangi birisinden ingilizce dilinden en az 70 puan veya TOEFL sınavından en az 68 (IBT), 190 (CBT) veya 520 (PBT) puan almış olmak (en eski 01 Ocak 2006 tarihli),

(3) Yüksek lisans ve doktora programları için; lisans seviyesinde mezun olduğu öğretim kurumundan kredili sisteme göre mezun olan adayların 4 üzerinden 2,750 kredi not ortalaması, 100?lü sisteme göre mezun olan adayların 100 üzerinden 65 not ortalaması ile mezun olmak.

(4) Doktora programları için; yüksek lisans seviyesinde mezun olduğu öğretim kurumundan kredili sisteme göre mezun olan adayların 4 üzerinden 3,000 kredi not ortalaması, 100?lü sisteme mezun olan adayların 100 üzerinden 75 not ortalaması ile mezun olmak.

(5) 100?lü sistemden 4?lü sisteme, 4?lü sistemden 100?lü sisteme yapılan dönüştürmeler ancak mezun oldukları kurumun onaylı resmi belgesi ve transkripti getirildiğinde kabul edilecektir (yalnızca lisans mezuniyeti için dönüştürme yapılabilir). Dönüştürme işlemi yapıldığında mezuniyet notu 65 olarak taban puandan hesaplamaya katılacaktır.

Ç.K.K.K.lığı nam ve hesabına yurt içi ve yurt dışındaki eğitim kurumlarında lisansüstü eğitime veya harp akademileri eğitimine devam ediyor olmamak. K.K.K.lığı nam ve hesabına eşit düzeyde bir lisansüstü programı bitirmemiş olmak

D.K.K.K.lığı personeli için, kendi nam ve hesabına doktora eğitimine, eğitime başladığı tarihte (Eylül/Ekim 2008) 10 (dâhil)-16 (dâhil) hizmet yılları arasında olan subaylar başvuracaktır.

2. Sivil adaylarda aranacak genel nitelikler

A.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

B.Sivil veya askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak.

C.Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olmak.

Ç.Okul idarelerince disiplin ve ahlak yönünden cezalandırılmamış olmak ve menfi nitelikleri bulunmamak, önceki çalıştığı yerlerden ahlak veya disipline aykırı nedenlerle çıkarılmamış olmak.

D.Yaptırılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak.

E.Başvuru tarihinde askerlik yükümlülüğü altında bulunmamak, yoklama kaçağı veya bakaya durumunda olmamak (veya en son 01 Eylül 2008 tarihinde terhis belgesini almış olmalı).

3. Mülakata gelirken getirilecek belgeler

A.Savunma Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden elden temin edilecek veya http://www.kho.edu.tr./enstitu/basvuru ınternet veya http://www.kho.kkk.tsk/enstitu/basvuru karanet adresinden temin edilecek bir adet referans mektubu (öğretim üyesi veya çalışıyorsa amirinden)

B.Savunma Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden elden temin edilecek veya http://www.kho.edu.tr/enstitu/basvuru ınternet veya http://www.kho.kkk.tsk/enstitu/basvuru karanet adresinden temin edilecek örneğe uygun kısa özgeçmişi, varsa akademik geçmişi, ulusal veya uluslararası yayınları, programdan beklentileri vb. Hususları içeren niyet mektubu

C.Yüksek lisans programları için lisans, doktora programları için lisans ve yüksek lisans eğitiminde okuduğu dersleri ve notlarını belirten not durum belgesi (transkript/öğrenim belgesi) (y.lisansa başvuranlar lisans not durum belgesine ilaveten varsa lisansüstü öğrenimine ait belge) (haziran 2008 tarihinde mezun olacak sivil adaylar not durum belgesi/transkript?i 18 temmuz 2008 tarihinde getireceklerdir.)

Ç.Son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka planı kırmızı renkli 2,5 x 3,2 cm. Ebadında renkli 2 adet (sivil adaylar 5 adet) vesikalık fotoğraf

D.01 ocak 2006 tarihinden itibaren alınmış olmak şartıyla İNGİLİZCE DİLİNDEN KPDS VE/VEYA ÜDS VE/VEYA TOEFL SINAV SONUÇ BELGESİ aslı veya onaylı sureti (ayrıca enstitü müdürlüğü tarafından yabancı dil sınavı yapılmayacaktır.) (adaylar KPDS, ÜDS VEYA TOEFL sınav belgelerinden birini veya bir kaçını verebilirler.) (haziran 2008 tarihinde mezun olacak sivil adaylar yabancı dil sınav sonuç belgesini 18 Temmuz 2008 tarihinde getirebilirler.)

E.01 ocak 2006 tarihinden itibaren alınmış olmak şartıyla ALES sınav sonuç belgesi aslı veya onaylı sureti (Haziran 2008 tarihinde mezun olacak sivil adaylar ALES sonuç belgesini 18 Temmuz 2008 tarihinde getirebilirler.)

F.Noter/ nüfus müdürlükleri veya kurum amirlerince onaylanmış, fotoğraflı (son üç ay içersinde çekilmiş) nüfus cüzdan örneği veya aslı

G.Yurt dışındaki eğitim kurumlarından mezun adaylar için YÖK tarafından düzenlenmiş denklik belgesi

Ğ.Yüksek lisans programlarına başvuranlar için daha önce herhangi bir lisansüstü eğitim bitirmedikleri / devam ediyor olmadıkları / kayıtlarını dondurmuş olmadıklarına ilişkin tugay komutanı veya eşidi seviyedeki birlik k. Onaylı yazı (sivil adaylar hariç)

H.K.K.K.lığı nam ve hesabına müracaat eden adaylar, 2008 yılı yurt içi kurslar planında yer alan yurt içi yüksek lisans eğitimine seçilmesi durumunda idarenin tercihi dışında diğer mesleki gelişim programlarına [harp akademileri eğitimi, bilgi sistem eğitimi (OBİ), hâkim sınıfına geçiş vb.] Müracaat etmeyeceklerini belirten dilekçe

I.Doktora programlarına başvuranlar için daha önce herhangi bir doktora eğitimini bitirmedikleri / devam ediyor olmadıkları / kayıtlarını dondurmuş olmadıklarına ilişkin tugay komutanı veya eşidi seviyedeki birlik k. Onaylı yazı (sivil adaylar hariç)

4. Kesin kayıt için istenilen belgeler

A.Sivil adaylar için adli sicil raporu (kesin kayıt tarihine göre 2 aydan eski olmayacak)

B.Üniversiteden alınan diploma veya mezuniyet (doktora için lisans ve y.lisans) belgesinin aslı veya noter/okul onaylı örneği (yurt dışından alınan diplomaların YÖK?TEN alınan denklik belgesi gereklidir)

C.Son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka planı kırmızı renkli 2,5 x 3,2 cm. Ebadında 10 adet renkli vesikalık fotoğraf

Ç.Son 3 ay içerisinde muhtarlıktan veya kurum amirinden alınmış onaylı ikametgâh ilmühaberi

D.Sivil adaylar için maliye bakanlığı kara harp okulu saymanlığına yatırılan öğrenim harcı dekontu (2008-2009 eğitim öğretim yılında 1 yarıyıl için 150 YTL.dir.)

E.Sivil adaylardan erkek öğrenciler için askerlik ile ilişikleri olmadığına dair askerlik şubesinden alınan ?Askerlik Durum Belgesi?