Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Programı İlanı

İlan Giriş : 22 Ocak 2008 12:50, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Programı İlanı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerine 2007-2008 Bahar yarıyılında Üniversitemiz Eğıtim-Öğretim ve sınav Yönetmeliğıntn 2.maddesine göre aşağıda
belirtilen sayıda Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır. Adaylar ilgili Enstitülerden alacaktan matbu başvuru formlarına; lisans / yüksek lisana diplomasını, mezuniyet, TUSi askerlik durumu, lisans/ yüksek lisans not (Transkript), LES veya ALES sonuç belgelerinin asıllarını veya noter tasdikli suretlerini, doktora müracaattan için KPDS /ÜDS/TOFEL belgesinin aslı, özgeçmiş ve eğer varsa adayın mülakatta değerlendirilmesinde yarar gördüğü diğer bilgi ve belgelerini, nüfus cüzdanı örneğinin, 2 adet fotoğrafı ile Enstitülerden alacaktan hesap numaralarına sınav ücreti yatırdıklarını gösterir makbuzu ekleyerek ilanın gazetede yayımı tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde ilgili Enstitğlere şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Posta Ne yaptlan başvurular kabul edilmeyecektir.

NOT

1- Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Başvuracak adaylann Lisans ÛstO Eğitim giriş sınavında (LES); başvurduğu Puan türünden en az 45 (Kırkbeş) veya ALES' ten en az 55 (Ellibeş) Standart puana sahip olmaları gerekir.

2- Yüksek lisans Programından sonra Doktoraya programlanna başvuracak adaylann, not ortalaması 100 üzerinden en az70 olmalıdır,

3- Doktora müracaatlarında KPDS ve ÜDS'den en az 55 TOFEL'den en az 450 puan şartı aranmaktadır.

4-Temel Tıp Bilimlerinde doktora yapacak Tıp mezunlarının enaz 55 Temel Tıp puanına veya lisansüstü eğilim giriş sınavının (LES) sayısal kısmından enaz 45 standart puana sahip olmaları gerekir,

5-LES'ten 45 puan alarak yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra en fazla 1 yarıyıl ara vererek doktora eğitimine başlayacaklardan eski LES belgelerini Enstitüye
sunmaları koşuluyla yeniden LES koşulu aranmaz

6-Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dışındaki Üniversitelerin Araştırma Görevlileri, Öğretim Görevleri, Uzman ve Okutmanlar Lisansüstü Sınavlara Müracaat edemezler.

7 - Lisansüstü Sınavlara başvuracak adaylardan, Diğer Üniversitelerde herhangi bir lisansüstü programa kayıttı oldukları tespit edilen öğrencilerin kayıttan 1507.2005 tarihli yüksek öğretim kurulu karan gereğince silinecektir.

8 - Lisansüstü Sınavlara başvuracak adaylar, Transkript not ortalaması 100'lük not sistemine göre hesaplanmayan öğrenciler ilgili Üniversitelerinden notlarını 100lük sisteme çevirmek şartıyla başvurabillirler.

9 -Tezli Yüksek Lisans ve Tezsiz (4+1,5) Yüksek Lisans yatay geçiş tontenjanlanna müracat edecek otan adaylann bağlı olduktan Enstitüden en az bir dönem ders almalan, not ortalamatan 70'in üzerinde olması, herhangi bir disiplin sucunun olmaması gerekir.

10 - 2 Haziran 2007 tarih ve 26540 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğrndeki Değşüdik Yapılmasına Dair Yönetmelliğin yürürlüğe fjiMresinden önce Araştırma Görevlisi Kadrosuna atanmış bulunanlar He Yüksek Lisans Eğitimine başlamış olanlar ve bir yüksek diploması almak suretiyle Doktora Eğitimine ıbaşlayacak olanlardan yeniden ÜDS sınavına girerek 55 puan almış olma şartı aranmaz. Bu durumda olanlara eski yönetmelik hükümleri uygulanır.

11- Lisansüstü giriş smavlanndaki basan puan hesaplanmasında geçerliliğini sürdüren LES puanları Yüksek Öğretim Genel Kurulunun 16.03.2007 tarihli toplantısında alınan LES puanlannın ALES puanlarına dönüştürülmesi Be ilgili kriterleri baz alınarak yapılır.