Fırat Üniversitesi Tezsiz Yüksek Lisans Programı İlanı

İlan Giriş : 21 Ocak 2008 17:20, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Fırat Üniversitesi Tezsiz Yüksek Lisans Programı İlanı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

2007-2008 Bahar yarıyılında Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aşağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre yapılacak sınavla tezsiz yüksek lisans öğrencisi alınacaktır.

ANABİLİM DALI TEZSİZ Y. LİSANS BAŞVURU ŞARTLARI

ORTAÖĞRETİM FEN VE MAT. ALAN. EĞT.

Biyoloji Öğretmenliği 15 Biyoloji bölümü, biyoloji öğretmenliği mezunları başvurabilir.
Fizik Öğretmenliği 10 Fizik Bölümü, fizik mühendisliği, fizik öğretmenliği mezunları başvurabilir.
Kinaya Öğretmenliği 10 Kimya bölümü, kimya öğretmenliği mezunları başvurabilir.

Matematik öğretmenliği 45 Matematik bölümü, matematik öğretenliği, matematik-bilgisayar bölümü, matematik mühendisliği mezunları başvurabilir.

GENEL TOPLAM 80

ORTAÖĞRETİM SOSYAL ALAN. ÖĞR.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği 35 Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mezunları başvurabilir.

Tarih öğretmenliği 25 Tarih Öğretmenliği ve Tarih Bölümü mezunları başvurabilir.

Felsefe Grubu öğretmeniliğ 10 Felsefe Bölümü, Felsefe Grubu öğretmenliği ve Sosyoloji Bölümü mezunları başvurabilir.

Coğrafya öğretmenliği 10 Coğrafya öğretmenliği ve Coğrafya Bölümü mezunları başvurabilir.

GENEL TOPLAM 80
TEZSİZ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ŞARTLARI

Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin başvuruları 28 Ocak - 01 Şubat 2008 tarihleri arasında yapılacaktır.

1. Başvuru ve özgeçmiş formaları, web.firat.edu.tr/fenbilimleri. wcb.firat.edu.tr/sosyalbil adresi hazır formlar kısmından alınabilir,

2. Nüfus cüzdanı fotokopisi,

3. Lisans veya yOksek lisans diplomasının fotokopisi,

4. Lisans veya yOksek lisans öğrenimi sırasında okuduğu derslerden aldığı notları gösteren resmi onaylı belge fotokopisi (transkript),

5. ALES belgesinin fotokopisi (LES belgesi ile başvuracak adayların Mayıs 2006 dönemi ve sonrası geçerli olup, ALES'e karşılık gelen değerlerin dönüştürülmüş belgesini eklemek zorundadır),

6. Mevzuata uygun bir adet vesikalık fotoğraf (kesin kayıt sırasında üç adet),

7. Ziraat Bankası Fırat Üniversitesi Bürosu nezdindeki 42402991-5001 numaralı hesaba 40.YTL, imtihan harcı yatırdıklarına dair dekont Enstitüye teslim edilecektir.

8. Bu belgelerin asıilarıyta birlikte başvurulacak, kontrol edilip fotokopileri alındıktan sonra asılları adaylara iade edilecektir. Kazanan adaylar kesin kayıt sırasında transkript, diploma ile askerlik belgesinin asıllarını, vermek zorundadırlar,
-Fen Bilimleri Enstitüsü'nün bütün anabilim dallan için "SAYİSAL ALES veya LES" puanı esas alınacak olup, SAYİSAL ALES puanı en az 55, LES puanı 45 olacaktır.
-Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün bütün anabilim dalları için "SÖZEL ALES veya LES" puanı esas alınacak olup, SÖZEL ALES puanı en az 55, LES puanı 45 olacaktır.

-Tezsiz yüksek lisans programlarına müracaatta lisans mezuniyet not ortalamasının % 60 olması şartı aranmayacaktır.

-Tezsiz yüksek lisans adaylarının mülakat sınavı 05-06 Şubat 2008 Sah ve Çarşamba günleri saat 9.00'da sınav tarihinden bir gün önce ilan edilecek salonlarda yapılacaktır. Mülakatlar aynt gün bitmediği taktirde son aday çağırılıncaya kadar müteakip gün devam edecektir.

-Tezsiz yüksek lisans programlarında değerlendirme lisans mezuniyet notu, 0.25 ALES veya LES 0.50 ve mülakat notu 0.25 ile çarpılarak toplanması şeklinde yapılır. Eşitlik halinde lisans mezuniyet notu yüksek olana öncelikverilir.

-Mülakat sınavlarına girecek adaylar, müracaat sırasında Enstitü tarafından verilecek smav kimlik belgelerini sınav sırasında mutlaka yanlarında bulunduracaklardır.

-Şartları sağlamak kaydıyla tezli ve tezsiz programların her ikisine de müracaat edilebilir. Eğer her iki programda da başarılı olunursa yalnız bîrine kesin kayıt yaptırılır.

- Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin kazanan adaylarının kesin kayıtları 11-İS Şubat 2008 tarihleri arasında yapılacaktır. Tezsiz yüksek lisansta boş kalan kontenjanlar için yedek listedeki adaylardan 18 Şubat 2008 tarihinde şahsen bir dilekçe ile müracaat eden adaylar arasından puan sıralamasına göre alınan öğrencilerin de 19 Şubat 2008 tarihinde kesin kayıtları yapılacaktır.

-Kazanamayan adayların müracaat sırasında verdiği evrakların fotokopileri iade edilmeyecek, imha edilecektir.

-Müracaat edip vazgeçen adaylara müracaat ücreti iade edilmez.

-Adaylar şahsen başvuruda bulunacak, eksik evrak kesinlikle kabul edilmeyecektir.