Dumlupınar Üniversitesi Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 20 Ocak 2008 11:15, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dumlupınar Üniversitesi Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ?NDEN

Fen Bilimleri Enstitüsüne 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında aşağıda belirtilen anabilim dallarında tezli yüksek lisans ve doktora öğrencisi alınacaktır.

ANABİLİM DALI KONTENJAN TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJAN DOKTORA
Endüstri Müh. 5 -
Elektrik-Elektronik Müh. 5 -
Maden Müh. 10 5
Mobilya Dek. Eğitimi 5 -

İSTENEN BELGELER VE ŞARTLAR

Müracaat formu ve Özgeçmiş formu (Enstitüden alınacak)

Tezli yüksek lisans programlarına müracaat edecek adaylar için lisans diploması veya mezuniyet belgesi aslı (Resmi onaylı sureti olabilir)

Doktora programlarına müracaat edecek adaylar için lisans ve yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesi aslı (Resmi onaylı sureti olabilir)

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan, Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES) puanının Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından (ALES) puanına dönüştürülmesi sonucunda verilmiş olan (www.osym.gov.tr web sayfası çıktısı) belge veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) sonuç belgesi aslı veya resmi onaylı sureti (tezli yüksek lisans programlarına müracaat eden adaylar için ALES Sayısal puanı en az 55 Doktora programlarına müracaat eden adaylar için ALES Sayısal puanı en az 55 olmalıdır.)

a-) Tezli yüksek lisans programlarına müracaat eden adaylar için lisans transkriptinin aslı veya resmi onaylı sureti (Mezun olduğu üniversiteden genel not ortalamasının yüzlük sistem karşılıklarını getireceklerdir.)

b-) Doktora programlarına müracaat eden adaylar için lisans ve yüksek lisans transkriptleri aslı veya resmi onaylı sureti (Mezun olduğu üniversiteden genel not ortalamasının yüzlük sistem karşılıklarını getireceklerdir.)

Erkek öğrenciler için tezli yüksek lisans ve doktora yapmasında askerlikçe bir sakıncası olmadığına dair Askerlik Şubesinden alınacak yeni tarihli Askerlik Durum belgesi

Belirtilen kontenjanların altında kayıt yapılması halinde, Enstitü Yönetim Kurulu programın açılmamasına karar verebilir.

Nüfus hüviyet cüzdanı arkalı önlü onaylı fotokopisi ve T.C. Kimlik No.

Kapaklı telli plastik dosya

3 adet vesikalık fotoğraf

Başvuru Koşulları ve sınav hakkında bilgiler Enstitümüzün http://fbe.dumlupinar.edu.tr/yonergedpu2007.htm web sayfasında mevcuttur.

MÜRACAAT TARİHİ VE YERİ

Adayların 21 Ocak 2008 ? 28 Ocak 2008 tarihleri arasında yukarda istenilen belgelerle Dumlupınar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Merkez Kampüs, Mühendislik Fakültesi Ek Binası KÜTAHYA adresine şahsen başvuru yapmaları gereklidir. Mektupla başvurular işleme konmayacaktır.

TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI SINAV TARİHLERİ

Yabancı Dil Sınavı 30 Ocak 2008 Çarşamba Saat 10.00 Sınav Yeri : DPÜ Merkez Kampüsü Mühendislik Fakültesi Ek Binası KÜTAHYA
Bilim-Mülakat Sınavı 30 Ocak 2008 Çarşamba Saat 14.00 Mülakat Yeri: Anabilim Dalı Başkanlıklarında Yapılacaktır. KÜTAHYA

ADRES:

Dumlupınar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Merkez Kampüs Mühendislik Fakültesi Ek Binası KÜTAHYA

Tel: 0-274-2652061 Fax:0-274-2652060


T.C.DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN

Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2007-2008 öğretim yılı Bahar yarıyılında aşağıda belirtilen anabilim dallarında tezli yüksek lisans, tezsiz yüksek lisans ve doktora öğrencisi alınacaktır.

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI
Programlar Kontenjanlar LES Puan Türü
Anabilim / Anasanat Dalı Bilim Dalı T.C.Uyruklu Yabancı Uyruklu
İşletme (*) Yönetim-Organizasyon 2. grup 50 5 EA
İşletme Bilimsel Hazırlık (*) Yönetim-Organizasyon 50 5 EA
İktisat --- 25 3 EA
İktisat Para ve Banka 40 - EA
İktisat Bilimsel Hazırlık Para ve Banka 40 - EA
Maliye --- 15 2 EA
Batı Dilleri ve Edebiyatı (**) İngiliz Dili ve Edebiyatı 10 - SÖZ
Beden Eğitimi ve Spor --- 15 5 SAY-EA-SÖZ
Arkeoloji Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi 10 - SAY-EA-SÖZ
...
TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (İ.Ö.)
Programlar Kontenjanlar LES Puan Türü
Anabilim Dalı Bilim Dalı T.C.Uyruklu Yabancı Uyruklu
İşletme Bilimsel Hazırlık (*) --- 50 5 EA
İşletme Yüksek Lisans (*) --- 50 5 EA
...
DOKTORA PROĞRAMLARI
Programlar Kontenjanlar LES Puan Türü
Anabilim Dalı Bilim Dalı T.C.Uyruklu Yabancı Uyruklu
İktisat --- 3 2 EA

Adaylar başvuru koşulları ve değerlendirmelerle ilgili http://sbe.dumlupinar.edu.tr. adresindeki Başvuru Koşulları linkinden ayrıntılı bilgi edinebilirler.

- Belirtilen kontenjanların altında kayıt yapılması halinde, Enstitü Yönetim Kurulu programın açılmamasına karar verebilir.

- Lisans ve/veya yüksek lisans öğrenimini yurt dışında yapanlar Yükseköğretim Kurulu'ndan alacakları denklik belgesini getireceklerdir.

- Müracaatlar şahsen yapılacaktır.

- Adaylar programın başvuru ve kabul şartlarına göre birden fazla programa başvurabilir. Ancak kazandıkları programlar içerisinden 1 adet programa kayıt yaptırma ve 1 adet programda kayıtlı olma zorunluluğu bulunmaktadır.

* Bu programlarda dersler Cuma öğleden sonra ve Cumartesi günleri yapılacaktır.

** Batı Dilleri ve Edebiyatı Anabilim Dalı İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı yüksek lisans programına başvuran adayların yabancı dil yeterlik sınavı Almanca veya Fransızca?dan yapılacaktır.

MÜRACAATTA İSTENEN BELGELER :

1- Müracaat etmek istediği programı belirtir dilekçe ve özgeçmiş, (Enstitüde ve Enstitü web sayfasında matbu form olarak bulunmaktadır.)

2-a) Yüksek lisans ve Bilimsel Hazırlık programlarına müracaat edecek adaylar için Lisans diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı, noter onaylı yada mezun olduğu okul onaylı sureti,

b) Doktora programına başvuracak adaylar için Lisans ve Yüksek lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi aslı, noter onaylı yada mezun olduğu okul onaylı sureti,

3-a) Yüksek Lisans ve Bilimsel Hazırlık programlarına müracaat edecek adaylar için Lisans Not Çizelgesi aslı, noter onaylı veya mezun olduğu okul onaylı sureti,

b) Doktora programına başvuracak adaylar için Lisans ve Yüksek lisans Not Çizelgesi aslı, noter onaylı veya mezun olduğu okul onaylı sureti,

4- ALES sınavı sonuç belgesi aslı veya noter onaylı sureti; (Son iki yılda alınan geçerli LES belgesi ile müracaat eden adayların (www.osym.gov.tr web adresinden alacakları ALES puanına dönüştürülmüş çıktı belgesinin getireceklerdir. ALES puanınının ilgili alandan en az 55, LES puanınının ilgili alandan en az 45 olması gerekmektedir.),

5- Doktora programına müracaat edenler için (ÜDS) sonuç belgesi aslı veya resmi onaylı sureti. Doktora programlarına öğrenci kabulünde ÜDS?den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.

2 Haziran 2007 tarih ve 26540 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce araştırma görevlisi kadrosuna atanmış bulunanlar ile yüksek lisans eğitimine başlamış olanlar ile bir yüksek lisans diploması almak suretiyle doktora eğitimine başlayacak olanlardan yeniden ÜDS sınavına girerek 55 puan almış olma şartı aranmaz. Bu durumda olanlara eski yönetmelik hükümleri uygulanır.

Söz konusu yönetmelik değişikliğinde Lisans üstü programın puan türünde en az 55 puan alınması gerektiği belirtilmişse de Lisans üstü programlarda LES sonuçlarının ( en az 45 puan) alındığı tarihten itibaren iki yıl geçerli olacağı öngörülmüştür.

6- T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Hüviyet Cüzdanının (arkalı önlü) onaylı fotokopisi,

7- 3 adet vesikalık yeni çekilmiş fotoğraf.

8- Lisans ve/veya yüksek lisans transkriptlerinde Genel Not Ortalamalarının 100 lü sistemde karşılıklarının belirtilmesi veya bunanla ilgili resmi bir yazı gerekmektedir.

- İstenen belgelerin aslını ve fotokopilerini birlikte getirmek şartıyla Enstitümüzce aslı gibidir onayı yapılarak kabul edilir.

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI KESİN KAYIT İŞLEMLERİ :

- Enstitümüz lisansüstü programlarına kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kayıtları 04-05-06 Şubat 2008 tarihleri arasında, yedek adayların ise 07-08 Şubat 2008 tarihlerinde şahsen yapılacaktır. 04-05-06 Şubat 2008 tarihleri arasında kayıt yaptırıp aynı tarihler içersinde kaydını sildiren öğrencilerin harçları iade edilecek, 06 Şubat 2008 tarihinden sonra kaydını sildirenler ile yedek listeden kayıt yaptırıp kayıt sildirenlerin harçları iade edilmeyecektir.

- Süresi içinde müracaat etmeyen, belgesi eksik olan ve şahsen gelmeyen öğrencilerin kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.

KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER :

(Lisansüstü giriş sınavı müracaatı esnasında verilen belgelere ilave olarak)

1- Cumhuriyet Savcılığından alınacak yeni tarihli sabıka kaydı olup olmadığına dair belge;

2- İkametgah belgesi;

3- Erkek öğrenciler için Yüksek Lisans ve Doktora yapmasında askerlikçe bir sakıncası olmadığına dair Askerlik Şubesinden alınacak yeni tarihli belge (Askerliğini yapanlardan ?bir?, yapmayanlardan ?üç? adet).

4- 12 adet Kılık Kıyafet Kanununa uygun yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf;

5- Cari Hizmet Ödeneği Öğrenci Katkı Payı Makbuzu;

MÜRACAAT TARİHİ VE YERİ : Müracaatlar, 21-28 Ocak 2008 tarihleri arasında Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binasında) Merkez Kampüs - KÜTAHYA adresine şahsen yapılacaktır. Tlf. 0 274 265 20 34 ten 2252-2025

SINAV YERİ : Dumlupınar Üniversitesi - Sosyal Bilimler Enstitüsü Merkez Kampüs - KÜTAHYA Tlf. 0. 274. 265 20 31 (2025 - 2265)

SINAV TARİHİ : Yabancı Dil Sınavı : 31.01.2008 Saat : 10.ºº

Bilim Mülakat Sınavı : 31.01.2008 Saat : 14.ºº