Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Programı İlanı

İlan Giriş : 17 Ocak 2008 11:12, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Programı İlanı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

Fen Bilimleri Enstitüsü Duyurusu

2007?2008 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen Anabilim/Bilim Dallarına Tezli Yüksek Lisans öğrenimi için öğrenci alınacaktır.

ANABİLİM VE BİLİM DALLARI TEZLİ/TEZSİZ KONTENJAN ALES PUAN TÜRÜ BAŞVURU KOŞULLARI

İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Tezli 13 Sayısal Müracaat edeceklerin Eğitim Fakültelerinin İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği, Eğitim Fakültelerinin Orta Öğretim Bölümü Fizik, Kimya ve Biyoloji Öğretmenliği, Fen Edebiyat Fakültelerinin Fizik, Kimya ve Biyoloji Bölümü mezunu olmaları

İlköğretim Matematik Eğitimi Tezli 6 Sayısal Müracaat edeceklerin Eğitim Fakültelerinin İlköğretim Bölümü Matematik Öğretmenliği, Eğitim Fakültelerinin Orta Öğretim Bölümü Matematik Öğretmenliği, Fen Edebiyat Fakültelerinin Matematik Bölümü mezunu olmaları

Başvuru Süresi : 04 Şubat 2008?13 Şubat 2008
Sonuçlar 14 Şubat 2008 tarihinde www.erzincan.edu.tr adresinden açıklanacaktır.

ÖN KAYITTA İSTENEN BELGELER

1. 1 adet Fotoğraf (Mevzuata Uygun Olarak)

2. Lisans Mezuniyet Belgesi (Aslı veya Noter onaylı veya resmi kurum onaylı sureti)
3. a- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonuç Belgesi. Başvurulan programın puan türünde en az 55 puanı olanlar müracaat edebilirler.

b- 2006 Mayıs ve sonrası dönemlerde Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES) Sonuç Belgesi. Başvurulan programın puan türünde en az 45 puanı olanlar müracaat edebilirler. 2006 Mayıs ve sonrası dönemlere ait LES puanıyla müracaat edeceklerin ilave olarak ÖSYM?den LES Puanlarının ALES Puanlarına Dönüştürülmüş Belgeyi de eklemeleri gerekmektedir. Değerlendirme LES Puanlarının ALES puanlarına dönüştürülmüş şekli ile yapılacaktır.

4. Lisans not ortalamalarını gösteren transkript. (Erzincan Üniversitesi mezunlarının -eski mezunları da dahil- lisans transkriptlerinin 4?lü sisteme göre olması gerekmektedir. Üniversitemiz dışında diğer üniversitelerden mezun olan ve 4?lü not sistemine göre müracaat etmek isteyen adaylar, 4?lü not sistemli transkriptlerini mezun oldukları ilgili birimlerden alacaklardır.)

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

1. 6 Adet Fotoğraf (Mevzuata Uygun Olarak)

2. Tasdikli Lisans Mezuniyet Belgesi

3. Tasdikli Nüfus Cüzdan Örneği

4. Erkek Öğrenciler İçin İlgili Askerlik Şubesinden Alınacak Askerlik Durum Belgesi

5. Banka Dekontu ( Öğrenim Harcının I. Taksiti)

Adayların Dikkatine

1. Başvurular Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü (Eğitim Fakültesi Ek Bina Kat:2) ne yapılacaktır.

2. Müracaatlar şahsen yapılacaktır. Postayla başvuru kesinlikle kabul edilmeyecektir. Mazereti sebebiyle gelemeyecek adaylar, bir başka kişiye noterden vekâlet vermeleri suretiyle kayıt işlemlerini yaptırabilirler.

3. Başvuruların Değerlendirilmesi;
Başvuruda bulunan adayların ALES puanının veya LES?ten ALES?e dönüştürülmüş puanın % 60?ı, lisans mezuniyet ortalamasının % 40?ı alınarak toplanır. Bu toplam en az 50 puan olmalıdır. En yüksek ortalamadan başlanarak en az ortalamaya doğru sıralama yapılır. Kontenjan sayısı kadar asıl aday, asıl aday sayısı kadar da yedek aday belirlenir ve ilan edilir. Toplam puanların eşit olması durumunda LES/ALES puanı yüksek olan öğrenciye öncelik tanınır.

4. Kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayıtları 14?19 Şubat 2008 tarihleri arasında yapılacaktır. Kesin kayıt yaptırmayanlar nedeniyle boş kalan kontenjanlara yedek olarak ilan edilen adaylardan müracaat edenlerin kesin kayıtları 20?21 Şubat 2008 tarihleri arasında yapılacaktır.