Eskişehir Tepebaşı Belediyesi müfettiş yardımcısı alım ilanı

İlan Giriş : 16 Ocak 2008 08:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi müfettiş yardımcısı alım ilanı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğünden :

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü?nün, sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı aşağıda belirtilen kadrolarına, Yarışma Sınavı ile Müfettiş Yardımcıları alınacaktır.

Sınıfı Unvanı Kadro Derecesi Sayısı
GİH Müfettiş Yardımcısı 9 1

Sınava Katılma Şartları

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. Maddesinde yazılı nitelikleri taşımak

b- Sınavın açıldığı yılın Ocak ayının birinci gününde 30 yaşını doldurmamış bulunmak,

(askerliğini yapanlar için bu süreye 2 yıl ilave edilir.)

c- Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Birimler Fakültelerinden yada bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık lisans eğitimi veren yurt içi veya yurt dışındaki fakülte veya yüksek okullardan birini bitirmiş olmak.

d- Askerlik görevini yapmış veya erteletmiş olmak.

e- İki defadan fazla Tepebaşı Belediyesi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına katılmamış olmak.

f- Müfettişlik karakter ve vasıflarını haiz bulunmak.

g- Ö.S.Y.M. tarafından 10-11 Temmuz 2004, 01-02 Temmuz 2006 ve 30 Haziran - 1 Temmuz 2007 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Puan No: KPSSP:33 puan türünden 70 (yetmiş) ve daha yüksek puan almış olmak.(Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 20 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 20 aday giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle 20. sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.)

(b) bendindeki yaş sınırı memuriyet hizmeti olanlar ile lisansüstü öğrenim yapmış olanlar için 40 ?tır.

(f) bendinde belirtilen husus, sadece yazılı sınavı kazanan adaylar yönünden söz konusu olup; sözlü sınavdan önce Teftiş Kurulu Müdürlüğünce yapılacak inceleme ile tespit edilir. Durumu uygun bulunmayanlar sözlü sınava çağrılmazlar.

Sınav Başvurusu: Başvurular 31 Ocak 2008 günü mesai saati bitimine kadar, Tepebaşı Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü M.Kemal Paşa Mh. Uygurlar Sk. No:8 ESKİŞEHİR adresine yapılacaktır.

Başvuru Sırasında İstenecek Belgeler :

a) Nüfus cüzdanının aslı veya tasdikli sureti,

b- Yüksek öğrenim bitirme diploması veya belgesinin aslı yada belgelerin verildiği okullardan veya noterden tasdikli sureti,

c- Sağlam olduğuna dair tam teşekküllü resmi hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu,

d- Askerlik görevini yaptığını veya tecil durumunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti,

e- Son bir yıl içinde çekilmiş sekiz adet vesikalık fotoğraf,

f- Cumhuriyet Savcılığından alınan sabıka kaydı belgesi,(Son bir ay içerisinde alınmış)

g- Kendi el yazısı ile öz geçmişi,

h- KPSS Sınavı Sonuç Belgesinin aslı veya onaylı sureti,

ı- Sınav Başvuru Formu

Öz geçmişte; baba ve ana adları ile meslek veya işleri; ilk, orta ve yüksek tahsillerini yaptığı okulları ve yerleri, kendisi hakkında bilgi verebilecek iki kişinin adları ve adresleri, yüksek tahsilden sonra ne gibi işler yaptığını belirtir. Sınav başvuru formu Teftiş Kurulu Müdürlüğünden verilecektir. Eksik belge ve bilgilerle yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Giriş Belgesi: Sınava girebilecekler 01.02.2008 tarihinde Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Arifiye Mh. Köprübaşı Cd. No:4 ESKİŞEHİR adresinde ilan edilecektir. Müfettiş yardımcılığı giriş sınavına katılabileceklere Kurul Müdürlüğünce fotoğraflı ?Adaylık Belgesi? verilir. Sınavlara, ancak bu belgenin gösterilmesi suretiyle girilebilir. Sınava girecek adayların sınavdan 5 gün evvel sınava giriş belgelerini Teftiş Kurulu Müdürlüğünden almaları gerekmektedir. Yazılı sınav 16.02.2008 tarihinde Saat:09:00 da Tunalı Mah. Ahmet Güven Işıkay Sk. No:3/B Eskişehir adresindeki Tepebaşı Belediyesi Belde Evi'nde yapılacaktır. Yazılı sınavı kazananlar Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Arifiye Mh. Köprübaşı Cd. No:4 Eskişehir adresinde ilan edilecek, ayrıca yazılı sınavı kazanan adaylara tebligat yapılarak sözlü sınava davet edileceklerdir. Sınavda giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi bulundurulacaktır. Sözlü sınava katılamaya hak kazanamayan müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır

SINAV ŞEKLİ VE KONULARI: Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamada yapılacaktır.

Yazılı sınav konuları:

HUKUK: Anayasa ve İdare Hukuku, İş Hukuku, Ceza Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku,

b- MEVZUAT ; Belediye Mevzuatı,

c- MUHASEBE; Genel Muhasebe,Bilanço ve Mali Tablolar Analizi,

d- MALİYE; Kamu Maliyesi,Maliye Politikası,

e- EKONOMİ; Makro ve Mikro Ekonomi,Uluslar arası Ekonomi,Çalışma Ekonomisi ve Türkiye Ekonomisi,

f- YÖNETİM ORGANİZASYON : İnsan Kaynakları Yönetimi, Stratejik Yönetim, Performans yönetimi.

Yazılı sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmazlar.

Her aday, sınav giriş belgesi kontrol edilmek suretiyle sınava alınır.

Yazılı Sınav Sonuçlarının Değerlendirmesi ve Duyurulması:

Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden ortalama 70 puan almak gerekir.

Ayrıca yazılı sınavda başarılı olanlara sözlü sınavın yeri, günü ve saati yazılı olarak bildirilir.

Sözlü Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi: Yazılı sınavı kazananlar bir yazı ile sözlü sınava davet edilir. Sözlü sınav, yazılı sınav gruplarına giren konulardan yapılır. Bu sınavda ayrıca, adayların zeka, ifade ve temsil kabiliyeti ile tutum ve davranışları gibi kişisel nitelikleri de göz önünde bulundurulur, Sözlü sınavlarda adaylara sınav kurulu üyelerinin her biri tarafından 100 tam puan üzerinden puan verilir. Verilen bu puanların ortalaması sözlü sınav puanını oluşturur. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için sözlü sınav puanının 70?ten aşağı olmaması gerekir.

Giriş Sınavı Sonuçları :

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı notu yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavını başarmış sayılmak için giriş sınav notunun 70?ten az olmaması gerekir. Sınavda başarı gösterenlerin sayısı kadro sayısından fazla olursa giriş sınav notu üstün olanlar tercih edilir. Diğerleri için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Ataması yapılmış olsa dahi iptal edilir. İlan Olunur.