İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsüne Yüksek Lisans ve Doktora İlanı
1- İSTENİLEN BELGELER
Yüksek Lisans için:
- Lisans diplomasının aslı veya onaylı sureti
- Not transkriptinin aslı veya onaylı sureti (Mezuniyet not ortalamasının 60 (altmış)?dan az olmaması gerekmektedir. Lisans başarı not ortalamasının 100?lük sisteme göre karşılığını gösterir belgenin mezun olunan üniversitenin, öğrenci işlerinden alınacaktır.)
- ALES veya LES sonuç belgesinin aslı veya onaylı sureti (ALES notu en az 55, LES notu en az 45 puan olması gerekmektedir.)
- Onaylı nüfus cüzdanı sureti.
- 2 adet vesikalık fotoğraf.
- Dilekçe (Aday dilekçelerinde girmek istediği programı belirtecek, özgeçmişlerini ekleyeceklerdir.)
- Askerlik durum belgesi (Erkek adaylar için)
- KPDS veya ÜDS?den 40 (kırk) veya daha fazla puan aldığını gösterir belgenin aslı veya onaylı sureti.
Doktora için :
- Yüksek lisans diplomasının aslı veya onaylı sureti.
- Lisans diplomasının aslı veya onaylı sureti.
- Lisans ve yüksek lisans not transkriptinin aslı veya onaylı sureti ( Lisans mezuniyet not ortalamasının yüz tam not üzerinde en az 60 (Altmış)?dan az olmaması gerekmektedir.)
- ALES, LES veya TUS sonuç belgesinin aslı veya onaylı sureti (ALES notu en az 60, LES notu en az 50, Tıpta Uzmanlık Sınavının temel tıp bilimleri puanının 0.7 ile, klinik tıp bilimleri puanının ise 0.3 ile çarpılarak toplanması ile elde edilen TUS temel tıp puanının en az 50 olması gerekmektedir.)
- Onaylı nüfus cüzdanı sureti.
- 2 adet vesikalık fotoğraf.
- Dilekçe (Aday dilekçelerinde girmek istediği programı ve gerekli ise alt bilim dallarını belirtecek, özgeçmişlerini ekleyeceklerdir.)
- Askerlik durum belgesi (Erkek adaylar için)
- KPDS veya ÜDS?den 55 (ellibeş) veya daha fazla puan aldığını gösterir belgenin aslı veya onaylı sureti. ( 02.06.2007 tarihinden önceki dönemlerde yüksek lisans yapmakta olanlar ile ya da bu eğitimini tamamlayanlar ile araştırma görevlisi kadrosuna atanmış bulunanların ÜDS-KPDS veya eşdeğeri sınavlardan en az 50 puan almış olmaları başvuru için yeterlidir.)
2- BAŞVURU TARİHİ VE YERİ
- Adaylar başvurularını, 14 - 18 Ocak 2008 tarihleri arasında, istenilen belgeler ile birlikte Enstitü Müdürlüğüne şahsen yapacaklardır. Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir.
- Kazanan adayların kesin kayıt tarihleri ile ilgili Enstitülerde veya WEB sayfalarında ilen edilecektir.
Ayrıca adaylara bir tebligat yapılmayacaktır.,
3- DEĞERLENDİRME
- Yüksek Lisans : ALES veya LES puanının %60?ı + Lisans ortalamasının %10?u + KPDS veya ÜDS puanının %30?u alınarak toplamına göre adaylar sıralanır. Eşitlik durumunda ALES veya LES+ Yabancı Dil puanı yüksek olanlara öncelik verilir.
- Doktora : ALES/LES veya Tıp Fakültesi Mezunları için TUS puanının %60?ı + Hazırlık sınıfı hariç en az 5 yıllık lisans mezunları için ise lisans not ortalamasının, yüksek lisans mezunları için lisans not ortalaması ile yüksek lisans not ortalaması toplamının yarısının % 10?u + KPDS veya ÜDS puanının %30?u = 60 olması koşulu ile adaylar sıralanır. Eşitlik durumunda ALES/LES+Yabancı Dil puanı yüksek olanlara öncelik verilir.
NOT: TUS ve LES belgeleri son iki yıl içinde alınmış olmalıdır.
4- KONTENJANLAR:
-Sağlık Bilimleri Enstitüsü:
Tıp Fakültesi: Yüksek Lisans Doktora Puan Türü(LES/ALES)
Halk Sağlığı Anabilim Dalı Doktora 2 Sayısal
Fizyoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans 3 Doktora3 Sayısal
Anatomi Anabilim Dalı Doktora 1 Sayısal
Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Doktora 2 Sayısal
Eczacılık Fakültesi
Analitik Kimya Anabilim Dalı Yüksek Lisans 1 Sayısal
Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Yüksek Lisans 1 Sayısal
Biyokimya Anabilim Dalı Yüksek Lisans 1 Sayısal
Eğitim Fakültesi
Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı Yüksek Lisans 3 Sayısal
Halk Sağlığı Anabilim Dalı
Doktora : Tıp Fakültesi mezunları ile yüksek lisansını Tıp programı olan Halk Sağlığı alanında tamamlayanlar kabul edilir.
Anatomi Anabilim Dalı
Doktora: Tıp Fakültesi mezunları kabul edilir.
*Anatomi, Fizyoloji, Embriyoloji ve Histoloji, Tıbbi Biyoloji ve Genetik ile Tıbbi Biyokimya yüksek lisans mezunları kabul edilir. Yukarıda belirtilen programlardan Anatomi dışında yüksek lisansı olanların aşağıda belirtilmiş olan lisansüstü dersleri almaları zorunludur.
-TANT 505 Genel Anatomi I
-TANT 513 Anatomide Seçme Konular I
-TANT 514 Anatomide Seçme Konular II
Fizyoloji Anabilim Dalı
Yüksek Lisans : Tıbbi Biyolojik Bilimler, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji, Fizik, Kimya,Moleküler Biyoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Eczacılık Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (Biyofizik alanı için), Spor Akademisi bölümlerinden birinde lisans diplomasına sahip olmak. Öğrencilerin Anabilim Dalı Eğitim-Öğretim ve Laboratuvar çalışmalarına tam gün katılmaları gerekmektedir
* Yüksek lisans programına başlayacak olan öğrenciler dönem I ve Dönem II Fizyoloji derslerini başardıktan sonra tez çalışmasına başlayacaklardır.
Doktora: Tıp Fakültesi , Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Fizyoloji Yüksek Lisans mezunları kabul edilir. Öğrencilerin anabilim dalı eğitim-öğretim ve laboratuar çalışmalarına tam gün katılmaları gerekmektedir.
Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı
Doktora : Tıp Fakültesi mezunları ile Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Tıbbi Biyoloji ve Tıbbi Genetik yüksek lisans mezunları kabul edilir.
Analitik Kimya Anabilim Dalı
Yüksek Lisans : Eczacılık Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Kimya Mühendisliği ile Kimya Öğretmenliği lisans mezunları kabul edilir.
Farmasötik Botanik Anabilim Dalı
Yüksek Lisans: Eczacılık Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunları kabul edilir.
Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı
Yüksek Lisans: İlgili Anabilim dalınca uygun görülecek bir lisans diplomasına sahip olmak.
* Üniversitemiz senatosunca kabul edildiği takdirde.