Rize Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 31 Aralık 2007 10:49, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Rize Üniversitesi Akademik Personel İlanı

RİZE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır. Başvuracak adayların fakültelerin veya 4 yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmaları (Yurt dışından alman diplomaların Yükseköğretim Kurulu'nca onaylanmış olması şarttır.), 657 Sayılı Kanunun 48. maddesindeki genel ve özel şartları sağlamış olmaları gerekmektedir.

Profesör ve Doçent kadroları devamlı statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, dilekçelerinde başvurdukları birimi belirterek ekinde 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği ve doçentlik belgelerinin onaylı örnekleri ile Rize Üniversitesi öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma İlkeleri ile İlgili yönergenin ekindeki Ek 2 formunu, özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlarından oluşan dosyalarını profesörler için 6 takım, doçentler için 4 takım halinde vereceklerdir. Ayrıca profesör kadrosuna başvuran adaylar dilekçelerinde ve dosyalarında başlıca araştırma eserini belirtmiş olmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar dilekçelerinde; başvurdukları anabilim dalını belirterek ekinde, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan örneği, diploma ve doktora belgelerinin onaylı örnekleri ile söz konusu yönergenin ekindeki Ek 2 formu ile birlikte özgeçmiş» yayın listesi ve yayınlarından oluşan dosyalarım 4 takım halinde vereceklerdir.

Öğretim Görevlisi ve Uzman kadrolarına açıktan veya Öğretim Elemanı dışındaki kadrolardan başvuracak adayların ALES' den 100 üzerinden en az 70 puan almış olmaları, KPDS veya ÜDS' den 100 üzerinden en az 50 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bîr sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları, İngilizce Öğretim görevlisi olarak atanacakların KPDS veya ÜDS'den 100 üzerinden en az 80 puan veya eşdeğeri iği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları gerekmektedir. (Meslek Yüksekokullarında istihdam edileceklerde yabancı dil puan şartı aranmaz.) 4 yıllık (Lisans) öğrenimi yapan birimlere atanacak Öğretim Görevlilerinin Yüksek Lisans yapmış olmaları, 2 yıllık Meslek Yüksekokullarında Öğretim Görevlisi olarak başvuracakların yüksek lisans mezunu veya Lisans mezunu ve alanında en az iki yıl tecrübeli olmaları gerekmektedir.

Doktora derecesine sahip olan adaylar ile yükseköğretim kurumlarında 2547 Sayılı Kanun'a tabi öğretim Elemanı olarak görev yapmakta iken ayrılan veya halen Öğretim Elemanı olarak çalışan adayların, ilan edilen kadrolara yeniden atanmalarında merkezi sınavdan muaf ancak başvurdukları kadro ile ilgili yabancı dil şartını sağlamış olmaları gerekmektedir.

Öğretim Görevlisi ve Uzman kadrolarına başvuracak adayların başvurdukları kadro derecesini veya 3 alt ve 3 üst dereceyi kazanılmış hak olarak almış olmaları gerekmekteolup başvuru dilekçelerinde başvurdukları birimi, ana bilim dalını, kadro unvanını ve derecesini belirterek, ekinde 2 adet fotoğraf, özgeçmiş; onaylı olmak üzere nüfus cüzdan örneği, diploma örneği, ALES KPDS veya ÜDS belgesi örneği, Uzman kadrosu için transkript örneği, öğretim Görevlisi kadrosu için ayrıca 3 takım yayınlarını vereceklerdir,

(Öğretim Görevlisi ve Uzman kadrolarına atamalarda Rize Üniversitesi Öğretim Görevliliğime, Okutmanlığa ve Öğretim Yardımcılığına Atanma yönergesîndeki hususlar uygulanacaktır.)

Başvurular gazetede ilan edildiği tarihten itibaren 15 gün süre içerisinde Rize Üniversitesi Personel Dairesi Başkanhgı'na şahsen yapılacak, posta ile yapılan başvurular kabull edilmeyecektir. Sınav yeri ve tarihleri daha sonra tespit edilip adaylara ayrıca bildirilecektir.
Başvuruda bulunan adaylar, başvurdukları kadro ile ilgili koşulları sağlamadığı sonradan tespit edilmesi halinde bu adayların ataması yapılmayacak ve başvuruları iptal edilecektir.

İlgililere duyurulur.
BÎRİMİ BÖLÜMÜ ANABİiJM DALI KADRO UNVANI KADRO DER. KADRO ADEDİ AÇIKLAMA
Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Atom ve Molekül Fiziği Doçent 1 1
Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Organik Kimya Doçent 1
Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Türk Dili Yrd. Doç.3 1
Eğitim Fakültesi İlköğretim Sınıf öğretmenliği (Matematik) Ögr. Gör. 6 1 Matematik Alanında Yüksek Lisans yapmış olmak
Eğitim Fakültesi İlköğretim Sınıf öğretmenliği (İngilizce) Ögr. Gör. 6 1 İngiliz Dili ve Edebi Öğretmenliği Bölümü veya İngilizce Öğretmenliği bölümü mezunu olmak

Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimler Deniz Biyolojisi Doçent 1 1
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Profesör 1 1
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hadis Doçent 1 1
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku Doçent 1 1
İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Dinler Tarihî Yrd. Doç. 3 1
Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Profesör 1 1 Gastroenteroloji yandal uzmanlığını almış olmak
Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Deri ve Zührevi Hastalıkları Doçent 1 1
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Ortopedi ve Travmatoloji Doçent 1 1
Rize Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar El Sanatları Ögr. Gör. 6 1
Rize Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Uzman 5 1 Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Makine, İnşaat Mühendisliği bölümlerinin herhangi birinden mezun olmak