Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 26 Haziran 2019 05:06, Son Güncelleme : 26 Haziran 2019 05:09
Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden:

DUYURU

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine; Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 sayılı Devlet memurları Kanunu'nun 48. maddesi hükümleri uyarınca personel alınacaktır.

GENEL ŞARTLAR

1- 657 Sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2- ALES'ten en az 70 (lisans mezuniyeti hangi alanda ise o alandaki ALES puan türünden ya da ilan edilen bölüm/ana bilim dalı/program hangi alandan öğrenci alıyorsa o alandaki ALES puan türünden) Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak alınır.

3- Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılan 4'lük ve 5'lik not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliliğine Üniversitemiz Senatosu karar verir.

4- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

ÖZEL ŞARTLAR

1- Araştırma Görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvuru tarihi itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir.

2- Araştırma Görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlilik eğitimi öğrencisi olmak gerekir.

3- Öğretim Görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır. Ancak Meslek Yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.

4- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

MUAFİYETLER

1- Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlilik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav (ALES) şartı aranmaz.

2- Meslek yüksekokullarının, bu yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

İSTENEN BELGELER

1-pdb.ktu.edu.tr adresinde formlar kısmında yer alan "İlan Başvuru Dilekçesi (Öğretim Görevlisi-Araştırma Görevlisi)" doldurulmuş ve imzalanmış olarak. (ilan no mutlaka belirtilecektir)

2-Özgeçmiş.

3-Bir adet vesikalık fotoğraf.

4-Nüfus cüzdan fotokopisi.

5-Lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi fotokopisi.

6-Lisans transkript belgesi fotokopisi.

7-Yüksek Lisans, Doktora, Tıpta Uzmanlık, Sanatta Yeterlilik diploması veya geçici mezuniyet belgesi fotokopisi (ilan edilen kadroya bağlı olarak istenen birimler için)

8-Yüksek Lisans veya Doktora öğrencisi olduğuna dair belge fotokopisi (ilan edilen kadroya bağlı olarak istenen birimler için son bir ay içinde alınmış olması gerekmektedir)

9-ALES Belgesi (Sınav sonucunun açıklandığı tarih itibariyle son beş yıllık ALES belgesi geçerlidir) (ilan edilen kadroya bağlı olarak istenen birimler için)

10-Yabancı Dil Belgesi (YDS veya eşdeğerliliği YÖK Başkanlığı tarafından kabul edilen dil belgesi) (ilan edilen kadroya bağlı olarak istenen birimler için)

11-Deneyim sahibi olduğunun gösterir belge (kamuda çalışanlardan; onaylı hizmet cetveli ve ilgili alanda çalıştığını gösterir belge, özel sektörde çalışanlardan; SGK hizmet dökümü ve ilgili alanda çalıştığını gösterir belge) (ilan edilen kadroya bağlı olarak istenen birimler için)

12-İlan edilen kadro derecesini hak ettiğini gösterir hizmet belgesi. (beşinci derece kadroya başvuracak adaylar için)

13-Açıklama kısmındaki şartları taşıdığını gösterir belgeler.

NOT:

1-Belgelerin onaylı olması zorunlu değildir. Bu nedenle başvuru esnasında belgelerin kontrolü yapılmayacaktır. Atamaya hak kazanan adaylardan, atama öncesi belgelerin asıllarının veya onaylı hali istenecektir. Belgelerin asıllarını ibraz edemeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

2-İstenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edilmeyecektir.

3-Müracaatlar şahsen ya da posta ile yapılacak olup, postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

4-Başvuru evrakları iade edilmeyecektir.

5-Sonuçlar (Ön Değerlendirme Sonuçları ve Nihai Değerlendirme Sonuçları) Üniversitemiz web sitesinde (www.ktu.edu.tr) ilan edilecek olup, ayrıca bir tebliğ yapılmayacaktır.

İlan Tarihi:

26.06.2019

Son Başvuru Tarihi:

10.07.2019

Ön Değerlendirme Tarihi:

09.08.2019

Giriş Sınavı Tarihi:

26.08.2019

Sonuç Açıklama Tarihi:

16.09.2019

Başvurular şahsen ya da posta ile "Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlük Ana Bina Yazı İşleri Bürosu Ortahisar/TRABZON" adresine yapılacaktır.

İLAN

NO

BİRİMİ

BÖLÜMÜ

ANABİLİM

DALI

KADRO

ÜNVANI

DER.

AD.

ALES

Puanı

ALES

Puan

Türü

Yabancı

Dil

Puanı

AÇIKLAMA

1

Arsin MYO

Tasarım

İç Mekan Tasarımı

Öğr.Gör.

6

1

70

Sayısal

Muaf

Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü

lisans mezunu olmak ve ilgili alanda

tezli yüksek lisans yapmış olmak ve İç Mimarlık alanında en az 2 yıl bir yükseköğretim kurumunda akademik faaliyette bulunmak.

2

Arsin MYO

Tasarım

İç Mekan Tasarımı

Öğr.Gör.

6

1

70

Sayısal

Muaf

Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü lisans mezunu olmak ve İç Mimarlık alanında tezli yüksek lisans yapmış ve en az 2 yıl bir yükseköğretim kurumunda İç Mimarlık alanında akademik faaliyette bulunmak.

3

Sürmene

A.Kanca

MYO

Elektrik ve Enerji

Elektrik

Öğr.Gör.

6

4

Sürmene

A.Kanca

MYO

Motorlu Araç ve Ulaş.Tekn.

Gemi

Makineleri

İşletme

Öğr.Gör.

6

5

Rektörlük

Örgütü

(Merkez

Laboratuvan)

...

Öğr.Gör.

5

6

Rektörlük

Örgütü

(Uzaktan

Eğitim

Merkezi)

...

Öğr.Gör.

6

7

Eczacılrk

Fakültesi

Eczacılık

Meslek

Bilimleri

Farmasötik

Kimya

Arş.Gör.

6

8

Eczacılık

Fakültesi

Eczacılık

Teknolojisi

Farmasötik

Teknoloji

Arş.Gör.

6

9

Edebiyat

Fakültesi

Psikoloji

Uygulamalı

Psikoloji

Arş.Gör.

7

10

Fen Fakültesi

Biyoloji

Genel

Biyoloji

Arş.Gör.

7

11

Fen Fakültesi

Kimya

Fizikokimya

Arş.Gör.

7

12

İktisadi ve

İdari Bil.Fak.

İktisat

İktisat

Politikası

Arş.Gör.

7

1

70

Sayısal

50

Eczacılık Fakültesi mezunu olmak ve

Eczacılık Fakültesi Farmasötik

Teknoloji alanında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)

1

70

Eşit

Ağırlık

50

Psikoloji bölümü lisans mezunu olmak ve Klinik Çocuk ve Adolesans Psikolojisi alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)

1

70

Sayısal

50

Mikrobiyoloji alanında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)

1

70

Sayısal

50

Fizikokimya alanmda tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)

1

70

Eşit

Ağırlık

50

İlgili anabilim dalında veya İktisat alanmda tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)

13

İktisadi ve

İdari Bil.Fak.

İktisat

İktisat Teorisi

Arş.Gör.

7

14

İktisadi ve

İdari Bil.Fak.

Kamu

Yönetimi

Kentleşme ve Çevre

Sorunları

Arş.Gör.

7

15

Mimarlık

Fakültesi

İç Mimarlık

İç Mimarlık

Arş.Gör.

6

16

Mimarlık

Fakültesi

Mimarlık

Şehircilik

Arş.Gör.

6

17

Mühendislik

Fakültesi

Harita

Mühendisliği

Kartografya

Arş.Gör.

6

18

Mühendislik

Fakültesi

Jeoloji

Mühendisliği

Maden

Yatakları ve

Jeokimya

Arş.Gör.

6

1

70

Eşit

Ağırlık

50

İlgili anabilim dalında veya İktisat alanında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)

1

70

Eşit

Ağırlık

50

Kamu Yönetimi alanmda tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)

1

70

Sayısal

50

İç Mimarlık alanmda tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)

1

70

Sayısal

50

Mimarlık Fakültesi Şehircilik alanmda tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)

1

70

Sayısal

50

Elarita Mühendisliği Kartografya alanmda tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)

1

70

Sayısal

50

Jeoloji Mühendisliği Maden Yatakları ve Jeokimya alanmda tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı

kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)

19

Sağlık

Bilimleri

Fakültesi

Hemşirelik

Halk Sağlığı Hemşireliği

Arş.Gör.

6

1

70

Sayısal

50

Hemşirelik bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği alanında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak. (2547

sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca

atama yapılacaktır)

20

Sağlık

Bilimleri

Fakültesi

Sağlık

Yönetimi

Sağlık

Ekonomisi

Arş.Gör.

6

1

70

Eşit

Ağırlık

50

Sağlık Yönetimi Sağlık Ekonomisi alanında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)

21

Sürmene

Deniz

Bilim.Fak.

Deniz

Ulaştırma ve İşlt.Müh.

Gemi

İşlemleri

Arş.Gör.

6

1

70

Sayısal

50

Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği alanında tezli yüksek

lisans veya doktora yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)

22

Sürmene

Deniz

Bilim.Fak.

Deniz

Ulaştırma ve İşlt.Müh.

Seyir ve Denizde Güvenlik

Arş.Gör.

6

1

70

Sayısal

50

Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği alanında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi

uyarınca atama yapılacaktır)

TOPLAM

22