İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 21 Haziran 2019 02:37, Son Güncelleme : 21 Haziran 2019 02:39
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğünden:

Aşağıda anabilim dalı/bölüm itibariyle unvan ve şartları belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 12/06/2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri, Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik ve Enstitümüz Senatosunun 21/05/2019 tarih ve 15/5 sayılı Kararı hükümlerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

1 - İstenen Belgeler:

a)Profesör kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların 2 adet fotoğraf, 1 adet öğretim üyesi başvuru dilekçesi, 1 adet öğretim üyesi başvuru formu ile birlikte öğretim üyesi başvuru formunda belirtilen belgeleri kapsayan 6 (altı) nüsha dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren 6 (altı) nüsha CD/flash bellek ekleyerek (Profesör adaylarının 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 26. maddesi gereğince yayınlarından birisini başlıca araştırma eseri olarak belirtmeleri gerekmektedir.)

b) Doçent kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların 2 adet fotoğraf, 1 adet öğretim üyesi başvuru dilekçesi, 1 adet öğretim üyesi başvuru formu ile birlikte öğretim üyesi başvuru formunda belirtilen belgeleri kapsayan kapsayan 4 (dört) nüsha dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren 4 (dört) nüsha CD/flash bellek ekleyerek

c) Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların 2 adet fotoğraf, 1 adet öğretim üyesi başvuru dilekçesi, 1 adet öğretim üyesi başvuru formu ile birlikte öğretim üyesi başvuru formunda belirtilen belgeleri kapsayan 4 (dört) nüsha dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren 4 (dört) nüsha CD/flash bellek ekleyerek

Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampüs alanı Urla-İZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2 - Adayların 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3 - Başvuracakların, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 12/06/2018 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümlerini sağlamaları ve Enstitümüz Senatosunun 21/05/2019 tarih ve 15/5 sayılı Kararı ile belirlenen yabancı dil puanına sahip olmaları gerekmektedir. (Kanun ve Yönetmelikler ve belgeler http://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

4 - Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5 - Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BİRİMİ

ANABİLİM

DALI

UNVAN

ADET

DERECE

Fen

Fakültesi

Moleküler

Biyoloji ve

Genetik

Profesör

1

1

Fen

Fakültesi

Matematik

Doçent

1

1

Fen

Fakültesi

Matematik

Doktor Öğretim Üyesi

1

5

Fen

Fakültesi

Fizik

Profesör

1

1

AÇIKLAMA

Lisans çalışmalarını veteriner hekimliği, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını genetik alanlarında tamamlamış olmak. Doçentlik unvanını Biyoloji bilim alanmdan almış olmak. Hücre ölümü, genomiks ve kodlamayan RNA alanlarında bilimsel projeleri yönetecek bilgi birikime sahip olmak ve bu alanlarda uluslararası yayınlan bulunmak. Ulusal ve uluslararası proje yürütme deneyimi bulunmak Moleküler Biyoloji, Etik, Gene ifadeleri ve Genomiks gibi alanlarda lisans ve lisansüstü dersler vermek

Fizik Alanında Doktora derecesine sahip olmak, Doçentlik unvanmı Fizik bilim alanmdan almış olmak. Matematiksel fizik, kuantum mekaniği ve kuantum çok parçacıklı sistemlerinde noktasal etkileşmeler konularında bilimsel çalışmaları ve yayınlan olmak.

Matematik Alanında Doktora Derecesine sahip olmak, Geometrik Topoloji ve Düğüm Teorisi konulannda bilimsel çalışmaları ve yayınlan olmak.

Fen Bilimleri ve Matematik temel alanının Fizik bilim alanmda doçentlik derecesine sahip olmak. Grafen ve yaniletken nanoyapılarda elektron korelasyonlan, manyetik ve optik özellikler üzerine kuramsal çalışmalar/yaymlar yapmış olmak. Kuantum Monte Carlo ve konfıgürasyon etkileşimi gibi çoktanecik fiziğinin hesaplamalı yöntemleri konusunda yetkin olmak.

Mühendislik

Fakültesi

Biyomühendislik

Doktor Öğretim Üyesi

1

5

Mühendislik

Fakültesi

Kimya

Mühendisliği

Doçent

1

1

Mühendislik

Fakültesi

inşaat

Mühendisliği

Doçent

1

3

Mühendislik

Fakültesi

inşaat

Mühendisliğ

Doktor Öğretim Üyesi

1

5

Mühendislik

Fakültesi

Bilgisayar

Mühendisliği

Doçent

1

1

Kimya alanmda doktora ünvamna sahip olmak, doktora derecesini yurtdışmda almış ve doktora soması araştırmacı olarak yurtdışmda çalışmış olmak. "Proteinlerin üretilmesi, katlanmalarının spektroskopik yöntemlerle araştırılması konularında yayınları olmak. Proteinler ve nükleik asitler için küçük molekül ve/veya peptit bazlı inhibitörler tasarlanması, protein esaslı tanı sistemleri geliştirilmesi ve tek bölgeli (single domain) antikorlar alanlarında araştırma deneyimi olmak.

Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Kimya Mühendisliği alanmdan almış olmak. Kimya Mühendisliği bilim alanından doçent unvanına sahip olmak. Organik bileşiklerin kritik altı ve/veya üstü suda davranışları, bozunumu, değerli kimyasallara dönüştürülmesi ve hidrotermal elektroliz yöntemi konularında çalışmaları ve uluslararası yayınları olmak ve bu konularda yurtdışı destekli proje yürütmüş olmak. İnşaat mühendisliği lisans mezunu olmak, İnşaat Mühendisliği Ulaştırma alanmda doktora yapmış olmak, Doçentliğini İnşaat Mühendisliği Bilim alanmda almış olmak ve yol yüzey kaplamaları konusunda çalışmalar yapmış olmak.

İnşaat Mühendisliği lisans mezunu olmak, İnşaat Mühendisliği Geoteknik alanmda doktora yapmış olmak ve sonlu eleman metoduyla zemin modellemesi konusunda çalışmaları olmak

Bilgisayar Mühendisliği alanmda lisans, yüksek lisans, doktora diplomasına sahip olmak. Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği alanmda Doçentlik derecesi almış olmak. Bilgisayar ağları güvenliği, model-tabanlı yazılım testi, yazılım sağlamlığı ve güvenilirliği ile Bayes ağlan konularında yayınlara sahip olmak. Bilgisayar ağları güvenliği ve yazılım testi konularında ders vermiş olmak

Mühendislik

Fakültesi

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

Profesör

1

1

Mühendislik

Fakültesi

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

Doktor Öğretim Üyesi

1

3

Mühendislik

Fakültesi

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

Doktor Öğretim Üyesi

1

3

Mühendislik

Fakültesi

Makine

Mühendisliği

Doçent

1

2

Mühendislik

Fakültesi

Makine

Mühendisliği

Doçent

1

2

Hesaplamasal malzeme bilimi yöntemlerinde ve yöntem geliştirilmesi konularında, malzemelerin kuantum mekaniksel modellenmeleri ve simülasyonlan; taşmım olayları, yeni nesil malzemelerin fiziği konularında deneyim ve uluslararası prestijli dergilerde yayın sahibi olmak_

Metaluıji ve Malzeme Mühendisliği alanlarından lisans ve/veya lisansüstü derecelerine sahip olmak. Taramalı uç mikroskopisi, taramalı uç mikroskopisi ile malzeme karakterizasy onu/veri analizinde, fonksiyonel nano-malzemelerin modellenmesi konularında deneyimli ve uluslararası prestijli dergilerde yayın sahibi olmak.

Metaluıji ve Malzeme Mühendisliği alanlarından lisans ve/veya lisansüstü derecelerine sahip olmak. Geçirimli elektron mikroskopisi (TEM) alanmda ve EELS, STEM tekniklerinde deneyim sahibi olmak. Fonksiyonel nanomalzeme sentezi ve karakterizasy onu, nano-malzemelerin geçirimli elektron mikroskopi teknikleri ile karakterizasyonu, yüzey plazmonlannm geçirimli elektron mikroskopları ile incelenmesi konularında deneyim ve uluslararası prestijli dergilerde yaym sahibi olmak.

Makine Mühendisliği Bilim alanmda Doçent ünvanma sahip olmak. Alüminyum ve Magnezyum gibi hafif metal matrisli nanokompozit malzemelerin üretimi ve sıvı fazda prosesleri ile metalik malzemelerin ileri mikroyapı karakterizasyonu alanlarında uluslararası yaym ve araştırma deneyimine sahip olmak._

Makine Mühendisliği Bilim alanmda Doçent ünvanma sahip olmak. Mikro/nano-ölçek gaz akışları, mikro/nano-ölçek sıvı akışları, mikro/nano-ölçek ısı transferi, mikro/nano-ölçek elektrokinetik etkileşimler ve moleküler seviye hesaplama teknikleri alanlarında uluslararası yaym ve araştırma deneyimine sahip olmak.

Mühendislik

Fakültesi

Gıda

Mühendisliği

Doçent

1

2

Biyoteknoloji alanında doktora derecesine sahip olmak. Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Bilim alanında doçent ünvanına sahip olmak. Doktora sonrası yurtdışı araştırma deneyimine sahip olmak. Gıda biyoteknolojisi, fermantasyon teknolojisi ve biyoproses mühendisliği alanında araştırma deneyimine ve bakteri, maya veya küf kullanarak biyo-ürünlerin üretimi, prebiyotik üretimi, ve gıda ve tarım atıklarının değerlendirilmesi konularında uluslararası yayınlara sahip olmak.

Mimarlık

Fakültesi

Mimarlık

Doçent

1

1

Doçentliğini mimarlık bilim alanından almış olmak. Sürdürülebilir

tasarım, kırsal kalkınma, binaların çevresel ve enerji performansı konularında araştırmaları ve yayınları olmak.

Mimarlık

Fakültesi

Mimarlık

Doktor Öğretim

Üyesi

1

5

İlgili Anabilim Dalında doktora yapmış olmak. Tasarım süreçlerinde

disiplinlerarası yaklaşım ve işbirliği konularında araştırmaları ve yayınları olmak.

Mimarlık

Fakültesi

Mimarlık

Doktor Öğretim

Üyesi

1

5

Yapı bilgi modellemeleri konusunda doktorasını yapmış olmak. Mimari

proje safhalarında teknoloji kullanımı, yapı bilgi modellemesi ve sanal tasarım ve yapım konularında araştırmaları ve yayınları olmak.

Mimarlık

Fakültesi

Şehir ve Bölge Planlama

Profesör

1

1

İlgili Anabilim Dalında doktora yapmış olmak. Ulaşım planlaması ve ulaşım modellemesi konularında araştırmaları ve yayınları olmak.

Mimarlık

Fakültesi

Şehir ve Bölge Planlama

Doktor Öğretim

Üyesi

1

4

Coğrafi Bilgi Teknolojileri ve Uzaktan Algılama alanında doktora

yapmış olmak. Kentsel yaşam kalitesi, dirençlilik ve kentsel çevresel sorunlar konularında araştırmaları ve yayınları olmak.

Mimarlık

Fakültesi

Şehir ve Bölge Planlama

Doktor Öğretim

Üyesi

1

5

Şehir ve Bölge Planlama alanında doktorasını yapmış olmak. Bölgesel

ekonomik büyüme ve ulaşım altyapısı alanlarıyla ilişkili niceliksel analiz yöntemleri kullanarak yapılmış araştırmaları ve yayınları olmak.

Mimarlık

Fakültesi

Mimari

Restorasyon

Doçent

1

1

Doçentliğini mimari koruma, yenileme ve restorasyon alanından almış

olmak. Tarihi yapıların korunması, restorasyonu ve yeniden işlevlendirilmesi, savaş ve çatışma durumunda kültürel mirasın korunması ve kültürel turizm konusunda araştırmaları ve yayınları olmak.

Mimarlık

Fakültesi

Mimari

Restorasyon

Doktor Öğretim

Üyesi

1

3

Yüksek lisansını restorasyon ve doktorasını mimarlık alanında yapmış

olmak. Tarihi tuğla, harç, sıva ve taşların fiziksel, mekanik, mineralojik, kimyasal ve mikroyapısal özelliklerinin karakterizasyonu konularında araştırmaları ve yayınları olmak.