Balıkesir Akçay Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 27 Aralık 2007 15:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Balıkesir Akçay Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı
AKÇAY BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MEMURLUĞU VE İTFAİYE ERLİĞİ MEMURLUK SINAVI DUYURUSU

11.Nisan.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş bulunan Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13-14-15.maddeleri ile Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair Yönetmeliğin 16-17.maddeleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca Belediyemizde boş bulunan aşağıda belirtilen Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri kadrolarına açıktan atama yapılmak üzere 20.Ocak.2008 Pazar günü saat 10.00-18.00 saatleri arasında, 110.sokak No:9 Akçay - Edremit / Balıkesir adresindeki Belediye Hizmet Binasında giriş sınavı yapılacaktır.


NO UNVAN KODU SINIFI KADRO ÜNVANI CİNSİYET ADET DERECE ÖĞRENİM VE EĞİTİM DURUMU

1 9950 GİH Zabıta Memuru E 1 9 En az Üniversite veya Dört yıllık Yüksek Okul (İşletme-İktisat-maliye- Kamu Yönetimi-Gıda-Çevre Mühendisliği-Halkla İlişkiler Bölümleri ) Sürücü Belgesi sahibi bulunmak tercih nedenidir

2 9950 GİH Zabıta Memuru E/B 1 9 En az iki yıllık Meslek Yüksek Okulu (İnşaat bölümü mezunu) MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası ve Sürücü Belgesi sahibi bulunmak tercih nedenidir

3 9950 GİH Zabıta Memuru E/B 1 9 En az iki yıllık Meslek Yüksek Okulu (Yerel Yönetimler bölümü mezunu) MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası ve Sürücü Belgesi sahibi bulunmak tercih nedenidir.

4 9950 GİH Zabıta Memuru E/B 1 10 En az iki yıllık Meslek Yüksek Okulu (Turizm-Halkla İlişkiler Bölümü mezunu) MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası ve Sürücü Belgesi sahibi bulunmak tercih nedenidir.

5 9447 GİH İtfaiye Eri E 1 10 En az iki yıllık Meslek Yüksek Okulu (İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü mezunu) E sınıfı Sürücü Belgesi sahibi bulunmak tercih nedenidir

6 9447 GİH İtfaiye Eri E 1 10 En az iki yıllık Meslek Yüksek Okulu (Sağlık bölümü mezunu) E sınıfı Sürücü Belgesi sahibi bulunmak tercih nedenidir

7 9447 GİH İtfaiye Eri E 1 10 En az iki yıllık Meslek Yüksek Okulu (Makine bölümü mezunu) E sınıfı Sürücü Belgesi sahibi bulunmak tercih nedenidir.

8 9447 GİH İtfaiye Eri E 1 10 En az iki yıllık Meslek Yüksek Okulu (Elektrik,Elektronik veya Elektromekanik bölümü) E sınıfı Sürücü Belgesi sahibi bulunmak tercih nedenidir.

Memurluk giriş sınavına kabul koşulları:

1. 657 sayılı Devlet Memurları kanunu'nun 48.maddesi (A) fıkrasında belirtilen genel koşulları taşıyor olmak,

2. En az 2 yıllık yüksek okul şartı belirtilenler, Üniversitelerin ön lisans bölümlerinden birini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

3. Sınavın yapıldığı tarihte İtfaiye eri ve Zabıta Memurluğu için (25),) yaşını doldurmamış bulunmak,

4. İtfaiye Erliği için başvuracaklarda sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma koşullarına uygun bulunmak,

5. İtfaiye erliği ve Zabıta Memurluğu için başvuracaklarda Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, Kadınlarda 1.60 m. "boyunda olmak ve boyun 1 m.den fazla olan kısmı ile kilosu arasında ( +, -) 10 kg.dan fazla fark olmamak, (Boy ve kilo tespiti Akçay Sağlık Ocağı Tabipliğince yapılacaktır.)

6. Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hüküm giymemiş bulunmak,

7. (ÖSYM) tarafından yapılmış bulunan 2004-2006 (KPSS) sınavlarından 100 Tam puan üzerinden İtfaiye Erliği ve Zabıta Memurluğu için en az 60 puan almış olmak,

8. Herhangi bir kamu kurum veya kuruluşunda 657 sayılı D.Memurları Kanununa tabi görevlerde halen çalışıyor olmamak, her hangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu bulunmamak

9. Her unvan için belirlenen özel koşulları taşıyor olmak, Gerekmektedir.

Sınava Giriş Başvurusu:

Sınava girmek isteyenlerin Sınav Başvuru Formunu eksiksiz olarak doldurup, istenilen belgelerle birlikte ilan tarihinden itibaren 18.Ocak.2008 günü mesai bitimine kadar Belediye Başkanlığımıza şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta veya bir başkası eli ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru sırasında istenecek belgeler:

1. Sınav Başvuru Formu, (Söz konusu belge, yukarıda belirtilen Belediye Başkanlığımız adresinden veya internet üzerinden (www.akcay.bel.tr) adresinden temin edilebilir.

2. KPSS Sonuç belgesi aslı veya onaylı sureti,

3. Diploma veya ilgili Kurumca onaylı sureti

4. Nüfus Cüzdanı veya ilgili kurumca onaylı sureti,

5. Askerlik terhis belgesi veya Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge,

6. Son üç ay içinde çekilmiş 4,5 x 6 ebadında 4 adet renkli fotoğraf,

7. C. Savcılığından alınacak Adli sicil belgesi, (son bir ay içinde alınmış)

8. Sürücü Belgesi veya onaylı sureti,

9. MEB Onaylı Bilgisayar sertifikası (Sadece istenenlerden)

10. Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyan, gerekmektedir.

Not: Başvuru sırasında (2-3-5-8-9) maddelerde istenen belgelerin asılları ile birer fotokopilerinin ibraz edilmesi halinde Belediyemiz tarafından suretleri onaylanacaktır. 9.madde de yer alan belge, sadece 2,.3 ve 4,.sıradaki sınava girecek adaylardan istenecektir.

Sınav şekli:

Aranan nitelikleri taşıyan adaylar arasından ilgili yönetmelik gereği en yüksek KPSS puanı olan adaydan başlamak üzere alınacak Memur sayısının üç katı kadar sayıda aday belirlenerek sınava kabul edilecek, daha az KPSS puanı bulunan adaylar sınava kabul edilmeyecek ve kendilerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Sınava kabul edilen adaylara yazılı bildirim yapılarak, sözlü ve uygulamalı sınava çağrılacaklardır.

Sınav Yeri ve Günü:

Sınav yeri: Akçay Belediye Başkanlığı Hizmet Binası Encümen Toplantı salonudur. Zabıta Memurluğu Sözlü Sınavı 20.Ocak.2008 Pazar günü saat 10.00' da, İtfaiye Erliği Sözlü Sınavı Saat 14.00'de yapılacaktır. Ayni gün Saat 16.00'da ise Belediye Kademesinde İtfaiye erliği dayanıklılık ve uygulama sınavı yapılacaktır. (Sınava giriş sırasında geçerli bir Kimlik ve Sınav Giriş Belgesini ibraz edemeyenlerle sınava geç gelenler sınava alınmaz.)

Sınav Konuları:

1. T.C. Anayasası,

2. Atatürk İlke ve İnkilapları tarihi,

3. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

4. Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat

5. Genel Kültür.

Değerlendirme Yöntemi:

1. Değerlendirme 100 tam not üzerinden yapılacaktır. Sözlü sınavdan 100 tam not üzerinden en az 70 not almak gerekmektedir.

2. Kurum sınavı başarı notunun % 50 si ile, KPSS notunun % 50 si alınmak sureti ile bulunacak rakam, memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucunu belirleyecektir.

Sınav sonuçlarının duyurulması:

Sınav sonuçları Sınav Komisyonu Başkanlığı tarafından sınav tarihini izleyen iki gün içinde Belediye duyuru panosu ve internet adresinde duyurulacak, ayrıca sınavı kazananların adreslerine yazılı olarak bildirilecektir. Yüksek puandan başlamak üzere kadro sayısı kadar ASİL ve yarısı kadar YEDEK üye belirlenecektir. Sınavı kazananlardan ayrıca sağlık raporu istenecektir.

Atama yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

Sınav Komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolardan, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiç bir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İLANEN DUYURULUR.