Antalya Kumluca Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 27 Aralık 2007 14:43, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Antalya Kumluca Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı
ANTALYA İLİ KUMLUCA İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13 üncü ve 14 üncü maddesi, Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15 inci maddesi ile bu yönetmeliğin 11 Nisan 2007 tarihinde yapılan değişikliklere ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrası şartlarını taşımak koşulu ile, Belediyemizde boş bulunan Aşağıda Unvan, Derece, Sınıfı ve Sayıları belirtilen İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru Kadrolarına, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

BOŞ KADROLAR

Birimin Adı Adedi Sınıfı Kadro Unvanı Derecesi Cinsiyeti Öğrenim Durumu

İtfaiye Müdürlüğü 1 G.İ.H İtfaiye Eri 7 E 4.Yıllık Üniversite mezunu. 2 Yıllık M.Y.O Mezunu

İtfaiye Müdürlüğü 3 G.İ.H İtfaiye Eri 8 E 4 Yıllık Üniversite Mezunu 2 yıllık M.Y.O Mezunu

İtfaiye Müdürlüğü 3 G.İ.H İtfaiye Eri 9 E 4 Yıllık Üniversite Mezunu 2 Yıllık M.Y.O Mezunu

Zabıta Müdürlüğü 2 G.İ.H Zabıta Memuru 6 E 4. Yıllık Üniversite mezunu 2 Yıllık M.Y.O Mezunu

Zabıta Müdürlüğü 1 G.İ.H Zabıta Memuru 3 E-K 4 Yıllık Üniversite Mezunu 2 Yıllık M.Y.O Mezunu

Zabıta Müdürlüğü 3 G.İ.H Zabıta Memuru 5 E-K 4 Yıllık Üniversite Mezunu 2 Yıllık M.Y.O Mezunu

Zabıta Müdürlüğü 1 G.İH. Zabıta Memuru 7 E 4.Yıllık Üniversite mezunu 2 Yıllık M.Y.O.Mezunu

Toplam 14

ADAYLARDA BAŞVURU ŞARTLARI:

A-İTFAİYE ERİ OLMAK İÇİN:

a) Dört Yılık Üniversitelerin Makine, Elektrik ve Ziraat mühendislikleri, İktisat, Maliye, Kamu Yönetimi, Muhasebe, ve İşletme bölümü mezunları, İki yıllık Meslek Yüksekokullarının İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü, Yerel Yönetimler, Elektrik ve Elektronik Bölümleri mezunları tercih sebebidir.

b) Sınav günü itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak

c) Sağlık açısından kapalı mekan , dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak

d) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak.(Boy ve kilo tespiti Belediyemiz Zabıta Müdürlüğünde yapılacaktır.)

e) Erkek adaylardan (C ve E) sınıfı ehliyet tercih sebebidir.

f) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme 2004-2006 (KPSS)sınavlarına girmiş ve KPSSP3, KPSSP93 ve KPSSP94 puan türünden 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak.

B-ZABITA MEMURU OLMAK İÇİN:

a) 4 Yıllık Üniversitelerin Gıda, Çevre, İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Ziraat Mühendisliği bölümleri Mezunları, İki Yıllık Meslek yüksek okullarının Yerel Yönetimler, inşaat, çevre, İletişim, İşletme ve haberleşme mezunları tercih sebebidir.

b) Sınav günü itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak.

c) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak.(Boy ve kilo tespiti Belediyemiz Zabıta Müdürlüğünde yapılacaktır.)

d) Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak.(Sağlık Kurulu Raporu istenir.)

e) A2 sınıfı ehliyeti olanlar, iyi derecede yabancı dil (İngilizce, Almanca, Rusça) bilenler tercih edilecektir.

f) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme 2004-2006 (KPSS) sınavlarına girmiş ve KPSSP3 ve KPSSP93 puan türünden 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak

SINAVA BAŞVURU:

Başvurular, Kumluca Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü Personel işleri servisine şahsen yapılacak olup, posta ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurular 25 Aralık 2007 tarihinde başlayıp 11 Ocak 2008 Cuma günü mesai bitiminde sona erecektir.

SINAV YERİ VE SAATİ:

29 Ocak 2008 Salı günü Kumluca Belediyesi Belediye Sarayı Meclis Salonunda Saat:10:00'da sözlü ve İtfaiye Erleri için ayrıca İtfaiye Müdürlüğünde dayanıklılık sınavı yapılacaktır. Çağrılan adayların sınavları 29 Ocak 2008 günü bitirilemediği takdirde 30-31 Ocak 2008 tarihlerinde sınava devam edilecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

Belediyemiz yazı İşleri Müdürlüğünden alınacak iş talep formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.( İş talep formu www.Kumluca-bld.gov.tr) adresinden de alınabilir.)

1- KPSS Sınav Sonuç Belgesi

2- T.C.kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı sureti

3- Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf

4- Uygulamalı sınavda İtfaiye Eri için C ve E Sınıfı , Zabıta Memuru için B ve A2-Sınıfı Ehliyet tercih sebebidir

5- Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi aslı veya tasdikli sureti

6- Sabıka kaydının olmadığına dair beyanı

7- Askerlikle ilişkisinin olmadığına dair beyanı

8- Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair beyanı

SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

KPSS Başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağırılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Belediye Başkanlığımızın (www.Kumluca-bld.gov.tr) ) internet sitesinde yayınlanacaktır.Sınava çağrılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Sınava giriş belgeleri 21-22-23 Ocak 2008 tarihlerinde Kumluca Belediyesi yazı İşleri Müdürlüğünden alınacaktır.

Sözlü sınava girmeden önce Zabıta Müdürlüğüne başvurmak suretiyle boy ve kilo tespiti yaptırılarak Sınava giriş Belgesi ekinde kendilerine verilen Boy ve Kilo Tespit Formunu onaylatacaklardır. Boy ve Kilo tespit formu onayı olmadan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır. Adaylar sınavda bu belgelerle ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi gibi fotoğraflı geçerli bir kimlik belgesini de yanında bulunduracaklardır. Sınava katılmayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI: (Mülakat sınav konuları)

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuattan oluşur.

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

Başvuran adaylar, 29 Ocak 2008 Salı günü Kumluca Belediyesinin Bağlık Mahallesi Halil Çıvgın Caddesi üzerinde bulunan Hizmet Binası Meclis salonunda saat 10:00' da tüm adaylar sözlü mülakat sınavına katılacaklar, ayrıca İtfaiye Eri Kadroları için müracaat edenler İtfaiye Müdürlüğünün Kasapçayırı Mahallesi Yeni Devlet Hastanesi altındaki hizmet binası yanında, Sınav Komisyonu huzurunda dayanıklılık testi için sınava tabi tutulacaktır., Zabıta Memurları kadroları için müracaat edenler Mülakat sınavına tabi tutulacaklardır.

İtfaiye Eri giriş sınavı, sözlü ve dayanıklılık testi olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Sözlü ve dayanıklılık sınavlarından 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Bu değerlendirme (a),(b),(c),(d) konu gruplarının her birinden ayrı, ayrı sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınav ile dayanıklılık sınavı notunun aritmetik ortalamasının ( Kurum sınavı başarı puanının )%50'si ile KPSS puanının %50'si alınmak suretiyle giriş notu belirlenir.

Zabıta Memuru Giriş sınavı, sadece Sözlü sınav olarak yapılacaktır. Sözlü sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Her aday (a),(b),(c) ,(d) konu guruplarının her birinden ayrı, ayrı sözlü sınava tabi tutulur. Sözlü sınav notunun aritmetik ortalamasının (Kurum sınavı başarı Puanının) %50 si ile KPSS puanının % 50 si alınmak suretiyle giriş notu belirlenir

Giriş sınavında en yüksek puan alan adaylardan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste belediyede uygun yerlere asılarak ve Belediyemiz internet (www.kumluca-bld.gov.tr) adresinde duyurulacaktır..Ayrıca, sınav sonucu sözlü sınava giren tüm adaylara yazılı olarak bildirilir ve başarılı olan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenilir. Sınavı kazananlar arasından atanacak boş kadro sayısı kadar asil ve yedek aday belirlenir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylardan atama yapılacaktır.

Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemiz Yazı İşeri Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Süresi içinde yapılmayan ve İnternet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

İLANEN DUYURULUR.