Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 28 Mayıs 2019 01:37, Son Güncelleme : 28 Mayıs 2019 01:39
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi" hükümleri dahilinde öğretim üyesi alınacaktır.

İlan başvuru süreci 28.05.2019 tarihinden itibaren başlayıp, 18.06.2019 tarihi mesai saati bitimine kadardır.

Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23., 24. ve 26. maddeleri ile "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi'nde öngörülen puanları sağlamış olmaları şartıyla;

PROFESÖR kadrosuna başvuracak adayların başvurdukları birim, bölüm ve anabilim dalını belirten dilekçelerine (profesör adayları dilekçelerinde yayınlarından birini başlıca araştırma eseri olarak gösterecektir.) özgeçmiş, 2 (iki) adet fotoğraf, nüfus cüzdanı sureti, erkek adaylar için askerlik durum belgesi, noter veya resmi kurumlarca onaylanmış; lisans, yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik belgesi, doçentlik belgesi ve yabancı dil sonuç belgesi ile başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) adet dosyayı (Personel Dairesi Başkanlığından temin edecekleri gönderim kutusu içerisinde) ekleyerek, Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

(Profesör kadrosuna müracaat edecek adaylar daimi statüde çalıştırılacaktır.)

DOÇENT kadrosuna başvuracak adayların; Doçentlik Sözlü Sınavına girmemiş olanlar "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi" uyarınca Üniversitelerarası Kurul tarafından oluşturulacak Jürilerce Üniversitemiz tarafından yapılacak olan Doçentlik sözlü sınavında başarılı olmaları gerekmektedir. Adaylar başvurdukları birim, bölüm ve anabilim dalını belirten dilekçeleri ile Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı'nın sayfasında yer alan doçentlik sözlü sınavı başvuru dilekçesi'ni (doçentlik sözlü sınavına girecek adaylar için) , özgeçmiş, 2 (iki) adet fotoğraf, nüfus cüzdanı sureti, erkek adaylar için askerlik durum belgesi, noter veya resmi kurumlarca onaylanmış; lisans, yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik belgesi, doçentlik belgesi ve yabancı dil sonuç belgesi ile yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) adet dosyayı (Personel Dairesi Başkanlığından temin edecekleri gönderim kutusu içerisinde) ekleyerek; Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Doçentlik sözlü sınavına girecek olan adaylar için sözlü sınav tarihi Üniversitemiz web sayfasında duyurulacaktır. (Doçent kadrosuna müracaat edecek adaylar daimi statüde çalıştırılacaktır.)

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ kadrosuna başvuracak adayların; başvurdukları bölüm ve anabilim dalını belirten dilekçelerine, özgeçmiş, 2 (iki) adet fotoğraf, nüfus cüzdanı sureti, erkek adaylar için askerlik durum belgesi, noter veya resmi kurumlarca onaylanmış; lisans, yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik belgesi, yabancı dil sonuç belgesi ile yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) adet dosyayı ekleyerek ilgili Fakülte Dekanlığına/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu/Enstitü Müdürlüklerine, şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. 2547 sayılı Kanun'un Ek 38. maddesi uyarınca belirlenen yüzde yirmi (%20) kota kapsamında başvuru yapılabilecek Doktor Öğretim Üyesi kadrosu bulunmamaktadır.

Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir. Yurt dışından alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

Başvuru yapan adayların koşullarının uygun olmadığının sonradan anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak ve ataması yapılmış olanlar ise iptal

edilecektir. Başvuru süresi içerisinde yapılmayan müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna; Profesör ve Doçentler, Doçent kadrosuna; Profesörler müracaat edemezler. İlanen Duyurulur.

İLAN NO

BİRİMİ

BÖLÜMÜ

ANABİLİM/PROGRAM

KADRO

UNVANI

DER.

ADET

AÇIKLAMA

2019.01.16

İlahiyat Fakültesi

Temel İslam Bilimleri

Tefsir

Profesör

1

1

Tefsir alanında doçent unvanı almış olmak. İmam Şafii ve Tefsir anlayışı

üzerine çalışma yapmış olmak.

2019.01.17

Mühendislik Mimarlık Fakültesi

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Doçent

3

1

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak. Borlu çelik üretimi konusunda çalışmaları olmak.

2019.01.18

İlahiyat Fakültesi

Felsefe ve Din Bilimleri

Din Bilimleri

Dr. Öğr. Üyesi

1

1

Din Eğitimi alanında doktora yapmış olmak. Dini kavramların öğretimi ile semantik üzerine çalışmaları olmak.

2019.01.19

İlahiyat Fakültesi

Temel İslam Bilimleri

Arap Dili ve Belagati

Dr. Öğr. Üyesi

1

1

Kur'ani kavramlar hakkında çalışmaları olmak.

2019.01.20

İlahiyat Fakültesi

İslam Tarihi ve Sanatları

Türk İslam Edebiyatı ve İslam Sanatları

Dr. Öğr. Üyesi

1

1

Türk İslam Edebiyatı alanında doktora yapmış olmak. Türk İslam Edebiyatında Manzum Kırk Hadisler konusunda çalışması olmak.

2019.01.21

Avanos Meslek Yüksekokulu

Bitkisel ve Hayvansal Üretim

Organik Tarım

Dr. Öğr. Üyesi

3

1

Biyoloji alanında doktora yapmış olmak. Entomolojide (böcek bilimi) nanotoksikoloji, ekotoksikoloji ve

biyolojik mücadele alanlarında

çalışmaları olmak.

2019.01.22

Fen Edebiyat Fakültesi

Sosyoloji

Sosyometri

Dr. Öğr. Üyesi

1

1

Sosyoloji alanında doktora yapmış olmak. Farklılık ve ötekileştirme üzerine çalışması olmak.

2019.01.23

Meslek

Yüksekokulu

Bilgisayar Teknolojileri

Bilgisayar Programcılığı

Dr. Öğr. Üyesi

1

1

Meslek Yüksekokullarında programlama dili öğretim yöntemleri geliştirme ve görsel programlama ortamları üzerine çalışmaları olmak.

2019.01.24

Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Dr. Öğr. Üyesi

1

1

Turizm işletmeciliği alanında doktora yapmış olmak. Otel işletmelerinde

sosyal sermaye ve moleküler gastronomi

alanlarında çalışmaları olmak.

2019.01.25

Eğitim Fakültesi

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi

Sosyal Bilgiler Eğitimi

Dr. Öğr. Üyesi

2

1

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği alanında doktora yapmış olmak. Sosyal Bilgilerde etkinlik uygulamaları, motivasyon ve bilimsellik konularında çalışmaları olmak.

2019.01.26

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Sağlık Bakım Hizmetleri

Yaşlı Bakımı

Dr. Öğr. Üyesi

1

1

Sosyoloji alanında doktora yapmış olmak. Yaşlılık sosyolojisi ve kentlerde yaşlılara yönelik yerel yönetim hizmetleri ile ilgili çalışmaları olmak.