Kırklareli Üsküp Belediye Başkanlığına İlk Defa Atanacak Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 25 Aralık 2007 13:53, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kırklareli Üsküp Belediye Başkanlığına İlk Defa Atanacak Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı

İLAN

ÜSKÜP BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANMAK ÜZERE

İTFAİYE ERİ VE ZABITA MEMURU ALIM İLANI

Üsküp Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere, 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan ?Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav Yönetmeliği?, 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan ?Belediye İtfaiye Yönetmeliği? ve 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan ?Belediye Zabıta Yönetmeliği? hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS türü, KPSS puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla, belirtilen boş İtfaiye Eri ile Zabıta Memuru kadrolarına sözlü sınav ile alım yapılacaktır.

ALINACAK MEMUR KADROLARINA AİT BİLGİLER

Sıra Alınacak Kadro   Kadro     KPSS KPSS  
No Ünvanı Sınıfı Derecesi Adedi Niteliği Türü Puanı Cinsiyeti
          4 Yıllık Fakülte mezunu ( Kamu Yönetimi, Halkla İlişkiler, Siyasal   En Az  
1 İtfaiye Eri G.İ.H 7 1 Bilgiler, İşletme, İktisat, Sosyoloji, bölümünden mezun olmak tercih sebebi) KPSSP3 50 E
              Puan  
                 
          4 Yıllık Fakülte Mezunu (Kamu Yönetimi , Halkla İlişkiler, Siyasal   En Az  
2 Zabıta Memuru G.İ.H 7 1 Bilimler, Sosyoloji, Fen Edebiyat bölümlerinden mezun olmak tercih sebebi) KPSSP3 50 K
              Puan  
                 
                 
  TOPLAM     2        

BAŞVURU ŞARTLARI:

1- Türk vatandaşı olmak.

2- Sınavın yapıldığı tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak.

3- Kamu haklarından mahrum bulunmamak .( Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymemiş olmak)

4- Erkek adayların askerlik durumu itibariyle; Fakülte mezunları için askerliğini yapmış olmak.

5- Görevini devamlı yapmasına engel olacak bir özrü bulunmamak.

6- Daha önce çalışmış olduğu Kamu kurum ve kuruluşlardan disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

7- Herhangi bir Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde halen çalışıyor olmamak, herhangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak.

8- KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 2004 ve sonrası sınavlarına girmiş olmak.

9- Tartılma ve ölçme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilodan fazla fark olmamak. (örneğin 1.67m boyunda olan erkek adayın kilosu 77 kg dan fazla 57 kg dan az olmaması) Boy ve kilo tespitleri Beldemiz Sağlık Ocağı Hekimi tarafından yapılacaktır.

10- (B) veya (C) sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak tercih sebebidir.

11- Yabancı dil biliyor olmak tercih sebebidir.

12- Bilgisayar bilgisi ve ofis araçlarını kullanabiliyor olmak tercih sebebidir.

13- Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uymak.

14- Kalıcı ve bulaşıcı hastalığı olmamak, Zabıta görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bir özrü bulunmamak. ( Atama esnasında sağlık kurulu raporu istenir.)

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:

Başvuru süresi, 28.12.2007 tarihinde başlayacak ve 14.01.2008 günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular Üsküp Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:

1- Başvuru Formu ( Boş başvuru formu örneği kurumdan temin edilecek veya www.uskup.bel.tr adresinden indirilecektir.)

2- KPSS sonuç belgesi aslı veya noter tasdikli sureti

3- Nüfus cüzdanı veya onaylı sureti. (aslı ibraz edilecektir.)

4- Diploma veya İlgili Kurumca onaylı sureti.

5- Sabıka kaydı olmadığına dair beyan.

6- Erkek adayların askerlikle ilişkisi olmadığına beyan.

7- Ehliyet belgesi fotokopisi (aslı ibraz edilecektir.)

8- Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyan.

9- 2 adet yeni vesikalık fotoğraf ( 1 adedi Başvuru Formuna yapıştırılacak)

BAŞVURUSU KABUL EDİLENLERİN İLANI VE SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Belediyemize başvuran adaylar KPSS başarı puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak, alınacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacaktır. Sınava çağrılacak adayların listesi 28.01.2008 tarihinde Belediyemiz (www.uskup.bel.tr) internet sitesinde ve Belediye binası ilan panosunda ilan edilecektir.

Sınava Giriş belgeleri 06.02.2008 - 08.02.208 tarihleri arasında Üsküp Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacaktır. Ayrıca adaylar kimlik tespitinde kullanılmak üzere kimlik belgesini yanlarında bulunduracaklardır.

SINAV KONULARI:

a. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası.

b. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi.

c. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu.

d. Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuattan oluşacaktır.

SINAV YERİ VE SAATİ:

İtfaiye adaylarının sözlü sınavı 14.02.2008 Perşembe günü saat: 10.00?da başlamak üzere Belediye Meclis Salonunda yapılacaktır.

Zabıta adaylarının sözlü sınavı 15.02.2008 Cuma günü saat: 10.00?da başlamak üzere Belediye Meclis Salonunda yapılacaktır.

DEĞERLENDİRME:

Sınav Komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Kurum sınav başarı puanı, sözlü sınav sonucu esas alınacaktır. Memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucu , Kurum sınavı başarı puanının %50 ?si ile KPSS puanının %50?si oranlanmak suretiyle belirlenir. En yüksek başarı puanından başlayarak atama yapılacak sayı kadar asil ve yarısı kadar yedek aday ilan edilir. Sınavı kazanan adaylar Belediyemiz hizmet binası girişi ilan panosunda ve Belediyemiz internet (www.uskup.bel.tr) adresinde duyurulacaktır. Ayrıca sınav sonucu tüm adaylara yazılı olarak bildirilir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine sırasıyla yedek adaylardan atama yapılacaktır.

Yazılı tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeleri teslim etmeyen ve işlemlerini tamamlamayan adayların atamaları yapılmayacaktır.

Sınav Komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolardan, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilen kadroların bir kısmına ya da hiçbirine alıp almama hakkına sahiptir.

Başvuru işlemleri sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İlan olunur.

Erdoğan KIYICI

Üsküp Belediye Başkanı