Atatürk Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 25 Aralık 2007 13:43, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Atatürk Üniversitesi Akademik Personel İlanı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemize bağlı birimlerde istihdam edilmek üzere, Araştırma Görevlisi ve 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve ilgili mevzuat'a göre öğretim üyesi alınacaktır.

Müracaat edecek adayların devlet hizmetine girmede aranılan genel şartlara haiz olmaları gerekmektedir

Profesör ve Doçent kadroları daimi statüdedir,

MÜRACAATTA İSTENEN BELGELER VE BAŞVURU YERİ :
PROFESÖR KADROLARI İÇİN :
-Adaylar Personel Daire Başkanlığına müracaat ederken, dilekçe ile birlikte özgeçmiş, yayın listesi, doçentlik belgesi, doçentlik yabancı dil belgesi, lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık belgeleri ile birlikte nüfus cüzdan fotokopisi ve iki adet fotoğrafla birlikte 6 takım dosyayı teslim edeceklerdir. Ayrıca,"Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin 17. maddesi gereğince yayın listelerinde başlıca araştırma eserlerini belirteceklerdir.

DOÇENT KADROLARI İÇİN:

- Adaylar, Personel Daire Başkanlığına müracaat ederken, dilekçe, özgeçmiş, yayın listesi, nüfus cüzdan fotokopisi, doçentlik belgesi, doçentlik yabancı dil belgesi, lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık belgeleri ve iki adet fotoğraf , yayın listesi, özgeçmiş ve yayınlarının birer örneği (4 takım) dosya halinde teslim edeceklerdir.

YARDIMCI DOÇENT KADROLARI İÇİN :
-2547 Sayılı Kanun'un 23. maddesinde belirtilen şartlara haiz adayların, Dilekçe (Yabancı dil belirtilecek), özgeçmiş, yayın listesi, nüfus cüzdan fotokopisi, askerlik belgesi, öğrenim belgeleri (lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık belgesi) ve 2 adet fotoğraf, yayın listesi, özgeçmiş ve 4 takım dosya halinde yayınları ile ilgili birimlere müracaat etmeleri gerekmektedir.
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ, OKUTMAN, UZMAN VE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROLARINA AÇIKTAN VEYA ÖĞRETİM ELEMANI DIŞINDAKİ KADROLARDAN NAKLEN ATANABİLMEK İÇİN ARANAN ŞARTLAR;,
Öğretim Görevlisi, Okutman Uzman ve Araştırma Görevlisi Kadrolarına başvuracak adayların başvurduğu birimi belirttiği dilekçelerine mezuniyet belgelerini, özgeçmişini, bir adet fotoğrafını, varsa yayımlanmış ya da yayımlanacak olan bilimsel çalışmalarını, alanında ALES belgesini en az 70 (yetmiş) puan aldıklarına ilişkin belge (doktora derecesine sahip olanlardan bu şart aranmaz.) ile Kamu Personel Yabancı dil sınavından 50 (elli) puan (Meslek Yüksekokulları kadrolarına başvuruda yabancı dil puanı aranmaz) veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan muadili bir puan, dil alanında araştırma görevliliğine atanacaklarla, yabancı dil okutmanı olarak atanacakların ise KPDS den en az 80 (seksen) puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan muadili bir puan almış olduklarını gösterir belgelerini ekleyerek ilgili birime, müracaat etmeleri gerekmektedir.
Araştırma görevliliğine müracaat edecek adaylardan lisans mezunlarının 27, yüksek lisans öğrencilerinin 29, doktora öğrencilerinin 31 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.

MÜRACAAT SÜRESİ :
İlanımızın Resmi Gazetede yayınlandığı tarihten itibaren 15 gündür.

-Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.