Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 30 Nisan 2019 02:28, Son Güncelleme : 30 Nisan 2019 02:30
Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerinde boş bulunan kadrolarına 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri ile Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Yönergesi'nde belirtilen kriterler doğrultusunda öğretim üyesi alınacaktır.

İlana başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel şartları, ilanda belirtilen özel şartları taşımaları ve durumlarının Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Yönergesi'ne uygun olması gerekmektedir.

Adayların; http://www.erbakan.edu.tr internet adresindeki Personel Daire Başkanlığı web sayfasından erişebilecekleri Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Yönergesi'ne göre hazırlayacakları puan tablosunu dilekçeleri ile birlikte dosyalarına eklemeleri gerekmektedir.

1. 2547 Sayılı Kanunun 26. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Profesör adaylarının; dilekçe, özgeçmiş, yayın listesi, lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlilik belgesi, doçentlik belgesi, eğiticilerin eğitimi programına katılım belgesi, kimlik belgesi fotokopisi ile birlikte bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, üniversite yönetimine katkılarını kapsayan belge ve bilgileri 6 adet dosya veya 1 adet dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren 6 adet CD'yi ekleyerek Rektörlük Personel Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

2. 2547 sayılı Kanunun 24. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Doçent adaylarının; dilekçe, özgeçmiş, lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlilik belgesi, doçentlik belgesi, eğiticilerin eğitimi programına katılım belgesi, yabancı dil belgesi*, kimlik belgesi fotokopisi, kamu kurumlarında çalışmış ya da halen çalışmakta olanların hizmet belgesi, puan tablosu, yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosya veya 1 adet dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren 4 adet CD'yi ekleyerek Rektörlük Personel Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

a) Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen merkezi bir yabancı dil sınavından; Güzel Sanatlar Fakültesi ile Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nın tüm bölümleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi ile Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü (Türk İslam Tarihi ve Sanatları Tarihi, Türk Din Musikisi, Türk Süsleme ve Hat Sanatları Anabilim Dalları) ile Temel İslam Bilimleri Bölümü (Kur'an-ı Kerim

Okuma Kıraat İlmi ABD), Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi ile Gastronomi ve Mutfak

Sanatları Bölümleri ve ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapılan tüm bölümlerde en az elli beş, diğer bölümlerde en az altmış beş, kısmen veya tamamen yabancı dille eğitim-öğretim yürütülen bölümlerde en az seksen puan veya uluslararası geçerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından

kabul edilen bir yabancı dil sınavından bunlara denk bir puan almış olmak, b) 06.03.2018 tarih ve 30352 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 22.02.2018 tarih ve

7100 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Yapılması Hakkında Kanun ile 12.06.2018 tarih ve 30449 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan

Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği hükümleri kapsamında Üniversitemiz

Senatosunun 07.03.2018 tarihinde aldığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 31.05.2018

tarihli Genel Kurulu toplantısında onaylanmış olan Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atama ve

Yükseltilme Yönergesi Kriterlerine göre, Doçentlik Belgelerini sınavsız almış adaylardan

Doçentlik kadrosuna başvuru yapacaklar Üniversitelerarası Kurulca belirlenen jürilerce

Üniversitemiz tarafından yapılacak sözlü sınavda başarılı olmaları halinde dosyaları işleme

alınacaktır.

3. 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Doktor Öğretim Üyesi adaylarının; dilekçe, özgeçmiş, lisans, yüksek lisans, doktora belgesi, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesi, eğiticilerin eğitimi programına katılım belgesi, yabancı dil belgesi*, kimlik belgesi fotokopisi, kamu kurumlarında çalışmış ya da halen çalışmakta olanların hizmet belgesi, puan tablosu ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosya veya 1 adet dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren 4 adet CD'yi ekleyerek ilgili birimlerine başvurmaları gerekmektedir.

a) Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen merkezi bir yabancı dil sınavından; İlçelerdeki Fakülteler, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nın tüm bölümleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi ile Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü (Türk İslam Tarihi ve Sanatları Tarihi, Türk Din Musikisi, Türk Süsleme ve Hat Sanatları Anabilim Dalları) ile Temel İslam Bilimleri Bölümü (Kur'an-ı Kerim Okuma Kıraat İlmi ABD), Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri ve Ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapılan tüm bölümlerde ve öğretim üyesi bulmakta güçlük çekilen anabilim dallarında dekanlığın teklifi ve Üniversite Yönetim Kurulunun uygun gördüğü durumlarda elli beş, diğer bölümlerde en az altmış beş, kısmen veya tamamen yabancı dille eğitim-öğretim yürütülen bölümlerde en az seksen puan veya uluslararası geçerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavından bunlara denk bir puan almış olmak,

4. Profesör ve Doçent unvanına sahip öğretim üyeleri sahip olduğu unvanlardan daha alt unvanlı kadrolara başvuru yapamazlar.

5. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

6. Mecburi hizmet yükümlülükleri olanların 2547 sayılı Kanun'un 35'inci maddesinin 3'üncü paragrafında belirtilen eş durumu ve sağlık mazeretlerine ilişkin belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

7. İlan edilen profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarına müracaat eden adaylardan, ilan edilen kadronun anabilim dalı ile doçentlik, doktora, uzmanlık veya sanatta yeterlik alanları farklı olan adayların başvuruları Üniversite Yönetim Kurulunda görüşüldükten sonra nihai karar verilecek olup, uygun görülmeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

8. İlan edilen kadrolara müracaat edecek erkek adayların askerlik yönünden mahkeme veya bakaya durumunda olmamaları gerekmektedir.

9. İlanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde;

a) Profesör ve Doçent adaylarının Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına,

b) Doktor Öğretim Üyesi adaylarının ise ilgili birimlerine şahsen başvurmaları

gerekmektedir. Süresi içinde yapılmayan veya posta ile yapılan başvurular geçerli kabul edilmeyecektir. Adayların başvuru dilekçelerinde yazışma adresleri, telefon numaraları ile e-posta adreslerini bildirmesi gerekmektedir. İlan şartlarına uygun olmadığı anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

ÖNEMLİ NOT (1): Puanlama listesine dahil edilen yayınların hangi indekslerde tarandığına ilişkin belgelerin mutlaka bilimsel dosyalara eklenmesi gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT (2): Bilimsel dosyaların haricinde (1) Lisans, (2)Yüksek Lisans, (3)Doktora Belgesi, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlilik Belgesi, (4) Doçentlik Belgesi, (5)Kimlik Belgesi Fotokopisi, (6)Yabancı Dil Belgesi, (7)Özgeçmiş, (8)Yayın Listesi, (9)Puan Tablosu, (10)Askerlik Durum Belgesi, (11) Eğiticilerin Eğitimi Programına Katılım Belgesi** ve (12) Kamu Kurumlarında Çalışmış ya da Halen Çalışmakta Olanların Hizmet Belgelerini içeren ayrı bir dosya, başvuru yapılan birime bilimsel dosyalar ile birlikte teslim edilecektir.

**Eğiticilerin Eğitimi Programına Katılım Belgesi : Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Yönergesi'ne göre Öğretim üyesi kadrolarına atanmalarda ve yükseltilmelerde öğretim üyelerinin Eğiticilerin Eğitimi Programına katılmış olduklarına dair belge aranır. Üniversite içinden ve dışından öğretim üyesi kadrosuna atanacaklarda Eğiticilerin Eğitimi programına katılmamış olanlar, atanmalarından itibaren bir yıllık süre içinde bu eğitimi almaları zorunludur.

A D R E S :

Necmettin Erbakan Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı

Nişantaş Mah. Dr. Hulusi Baybal Caddesi Bera İş Merkezi No:12 Kat:22

Selçuklu/KONYA

Telefon: 0.332.221 06 21-22

BİRİM

BÖLÜM

ANABİLİM

DALI/PROGRAM

K.UNVANI

DERECE

ADET

ÖZEL ŞARTLAR

Ahmet

Keleşoğlu

Eğitim Fakültesi

Matematik ve

Fen Bilimleri Eğitimi

Matematik Eğitimi

Profesör

1

1

Doçentliğini Matematik Eğitimi alanında almış olmak. Geometri ve analizdeki matematiksel

kavramlara yönelik kavramsal

yapılarla ilgili çalışmaları olmak.

Ahmet

Keleşoğlu

Eğitim Fakültesi

Türkçe ve

Sosyal Bilimler Eğitimi

Türk Dili ve

Edebiyatı Eğitimi

Profesör

1

1

Divan şiirine felsefi ve modern

yaklaşımlar, modernlik ile klasik şiir arasındaki düşünce farklılıkları konularında çalışma yapmış olmak.

Ahmet

Keleşoğlu

Eğitim Fakültesi

Eğitim Bilimleri

Eğitim Programları ve Öğretim

Profesör

1

1

Doçentliğini Eğitim Programları ve Öğretim alanında almış olmak. Öğretimde ön organize

ediciler ve öğretim stratejileri

konularında çalışmaları olmak.

Ahmet

Keleşoğlu

Eğitim Fakültesi

Temel Eğitim

Sınıf Eğitimi

Profesör

1

1

Birleştirilmiş sınıflarda öğretim ve sosyal bilgiler öğretiminde proje tabanlı ve probleme dayalı öğrenme konularında çalışmaları olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp

Bilimleri

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Profesör

1

1

Çocuklarda doğuştan kalp

defektleri olan ASD, VSD, PDA'

nın transkateter tedavileri üzerine çalışmaları olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp

Bilimleri

Deri ve Zührevi Hastalıklar

Profesör

1

1

Psoriasis vulgaris ve Behçet

hastalıklarında gen

polimorfizmlerinin rolü üzerine

çalışmaları olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp

Bilimleri

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları

Profesör

1

1

Kronobiyoloji-intihar ilişkisi ve

kronobiyoloji

alanlarında çalışmalar yapmış

olmak.

Mühendislik Ve Mimarlık

Fakültesi

Metalurji ve

Malzeme

Mühendisliği

Malzeme

Profesör

1

1

Sıvı metal seramik ara yüzey ıslatmaları ve magnezyum alaşımları korozyonu konusunda çalışmaları olmak.

Siyasal Bilgiler Fakültesi

İktisat

İktisat Politikası

Profesör

1

1

TCMB politikaları, iktisadi krizler

ve dünya ekonomisi üzerine çalışmaları olmak.

Ahmet

Keleşoğlu

Eğitim Fakültesi

Matematik ve

Fen Bilimleri

Eğitimi

Fen Bilgisi Eğitimi

Doçent

1

1

Doçentliğini Fen Bilgisi Eğitimi

alanında almış olmak. Fen ve Matematik entegrasyonu alanında çalışmaları olmak.

Ahmet

Keleşoğlu

Eğitim Fakültesi

Matematik ve

Fen Bilimleri

Eğitimi

Fen Bilgisi Eğitimi

Doçent

1

1

Doçentliğini Fen Bilgisi Eğitimi

alanında almış olmak. Bilimin

doğası ve nanobilim eğitimi

hakkında çalışmaları olmak.

Ahmet

Keleşoğlu

İlahiyat

Fakültesi

Temel İslam

Bilimleri

Arap Dili ve Belagatı

Doçent

1

1

Osmanlı dönemi Arap şiiri ve dil öğretimi ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.

Ahmet

Keleşoğlu

İlahiyat

Fakültesi

Temel İslam

Bilimleri

Tasavvuf

Doçent

1

1

İşari Tefsir ve Molla Fenari üzerine çalışmalar yapmış olmak.

Fen Fakültesi

Matematik-

Bilgisayar

Cebir ve Sayılar

Teorisi

Doçent

1

1

Graf parametreleri ve Monojenik

yarı grupların grafları üzerine çalışmaları olmak.

Fen Fakültesi

Matematik-

Bilgisayar

Uygulamalı

Matematik

Doçent

3

1

Lojistik regresyon ve

çoklubağlantı problemi üzerine çalışmaları olmak.

Güzel Sanatlar Fakültesi

Geleneksel Türk

Sanatları

Kalem İşi

Doçent

1

1

Geleneksel Türk Sanatları alanında Doçent unvanı almış olmak. Kalem İşi Sanatı üzerine çalışmalar yapmış olmak.

Güzel Sanatlar Fakültesi

Grafik

Baskı Resim

Doçent

1

1

Yurtiçi ve yurtdışı ödüllü baskı resim yarışmaları konularında çalışmalar yapmış olmak.

Hemşirelik

Fakültesi

Hemşirelik

Doğum ve Kadın

Hastalıkları

Hemşireliği

Doçent

1

1

Doğum sonu yaşam kalitesi alanında çalışma yapmış olmak. Gebelikte yoga ile ilgili çalışmaları olmak.

Meram Tıp

Fakültesi

Cerrahi Tıp

Bilimleri

Kulak, Burun ve

Boğaz Hastalıkları

Doçent

1

1

Işınlanmış ratların tiroid gland ve larengeal dokularında melatonin

ve hiperbarik oksijenin iyileştirici

etkileri üzerine çalışmalar yapmış olmak.

Mühendislik Ve

Mimarlık

Fakültesi

Mimarlık

Bina Bilgisi

Doçent

1

1

Geleneksel Türk evi iç mekan donatıları ve Antropometri üzerine çalışmalar yapmış olmak.

Sağlık Bilimleri

Fakültesi

Sağlık Yönetimi

Sağlık Hizmetleri

Yönetimi

Doçent

1

1

Hasta güvenliği, sağlık okuryazarlığı, sağlık kurumlarında ekip çalışması konularında çalışma yapmış olmak.

Siyasal Bilgiler Fakültesi

Maliye

Maliye

Doçent

3

1

Doçentliğini Maliye alanında almış olmak. Sağlık ekonomisi ve katastrofik sağlık harcamaları üzerine çalışmalar yapmış

olmak.

Siyasal Bilgiler Fakültesi

Uluslararası

İlişkiler

Avrupa Birliği

Doçent

1

1

Avrupa Birliği'nin dış politikası ve Avrupa Birliği'nin uluslararası kimliği konularında çalışmaları olmak. Avrupa Birliği'nin Arap-İsrail uyuşmazlığındaki rolü üzerine çalışmaları olmak.

Turizm

Fakültesi

Rekreasyon

Yönetimi

Rekreasyon

Yönetimi

Doçent

3

1

Destinasyon imajı, kent kimliği, kent markalaşması ve yerel yönetimlerde rekreasyon uygulamaları alanında çalışmaları olmak.

Turizm

Fakültesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve

Mutfak Sanatları

Doçent

1

1

Doçentliğini Turizm alanında almış olmak. Türk mutfağında yöresel yemekler, sürdürülebilir turizm ve beslenme konularında

çalışmaları olmak.

Ahmet

Keleşoğlu

Eğitim Fakültesi

Yabancı Diller Eğitimi

Arap Dili Eğitimi

Doktor

Öğretim

Üyesi

1

1

Osmanlı dönemi Arap şiiri üzerine çalışmalar yapmış

olmak.

Ereğli Eğitim Fakültesi

Eğitim Bilimleri

Rehberlik ve

Psikolojik

Danışmanlık

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Yabancı uyruklu öğrenciler üzerinde danışmanlık öz yeterliği ile ilgili çalışmaları olmak.

Ereğli Eğitim Fakültesi

Temel Eğitim

Okul Öncesi Eğitimi

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Dil gelişimi ve tablet bilgisayarların okul öncesinde kullanımı üzerine çalışmalar yapmış olmak.

Ereğli Eğitim Fakültesi

Temel Eğitim

Sınıf Eğitimi

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Yurtdışı ve Türkiye anadil öğretim programlarının karşılaştırması ve yurt dışında yaşayan Türk öğrencilerin kelime hazinelerinin belirlenmesi üzerine çalışmalar yapmış

olmak.

Güzel Sanatlar Fakültesi

Sinema-Tv

Film Tasarım ve Yönetmenliği

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Lisansüstü eğitimini Radyo-Televizyon ve Sinema anabilim dalında yapmış olmak, sinemada anlatı üzerine çalışmaları olmak.

Güzel Sanatlar Fakültesi

Sinema-Tv

Kurgu Ses ve

Görüntü

Yönetmenliği

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Doktorasını Radyo ve Televizyon alanında yapmış olmak, sinemada görsel efektler üzerine çalışmaları olmak.

Havacılık ve

Uzay Bilimleri Fakültesi

Uçak

Mühendisliği

Uçak Mühendisliği

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Heteroaromatik bileşiklerin sentezi ve katı roket yakıt bileşenleri üzerine çalışmalar yapmış olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp

Bilimleri

Anesteziyoloji ve

Reanimasyon

Doktor

Öğretim

Üyesi

1

1

Aktif karbonun anestezik atık gaz eliminasyonunda kullanımı

konusunda çalışmaları olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp

Bilimleri

Genel Cerrahi

Doktor

Öğretim

Üyesi

1

1

Rekürren laringeal sinir kesilerinde onarım tekniklerinin karşılaştırılması ile ilgili deneysel çalışması olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp

Bilimleri

Acil Tıp

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Soluble ürokinaz plazminojen

aktivatör reseptörünün akut

pankreatit şiddetine etkisi

üzerine çalışması olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp

Bilimleri

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Doktor

Öğretim

Üyesi

1

1

1-60 ay arası çocuklarda mobil medya kullanımı üzerine çalışmaları olmak.

Mühendislik Ve Mimarlık

Fakültesi

İnşaat

Mühendisliği

Yapı

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Betonarme bina cephesine çelik sistem eklenerek güçlendirme alanında çalışmaları olmak.

Mühendislik Ve

Mimarlık

Fakültesi

Endüstri

Mühendisliği

Endüstri

Mühendisliği

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Bulanık grup karar verme, sezgisel optimizasyon yöntemleri, simülasyon ve enerji planlama konularında çalışmaları olmak.

Mühendislik Ve

Mimarlık

Fakültesi

Endüstri

Mühendisliği

Yöneylem

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Bulanık bilişsel haritalama,

Bayes ağı, hata türü ve etkileri analizi konularında çalışmaları

olmak.

Mühendislik Ve

Mimarlık

Fakültesi

Çevre

Mühendisliği

Çevre Teknolojileri

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Sızıntı sularının membran biyoreaktörlerle arıtımı üzerine çalışmaları olmak.

Mühendislik Ve

Mimarlık

Fakültesi

Gıda

Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Doktor

Öğretim

Üyesi

4

1

Flavonoidlerin model membranlarla etkileşimi, gıda nanoteknolojisi ve gıda kolloidi alanlarında çalışmalar yapmış olmak.

Siyasal Bilgiler Fakültesi

Maliye

Maliye

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Kamu Hukuku alanında doktora yapmış olmak. Ekonomik suçlar ve vergi suçları üzerine çalışmaları olmak.

Sosyal ve

Beşeri Bilimler

Fakültesi

Psikoloji

Uygulamalı Psikoloji

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Travma sonrası stres bozukluğu ve ergen ruh sağlığı konularında çalışmaları olmak.

Turizm

Fakültesi

Rekreasyon

Yönetimi

Rekreasyon

Yönetimi

Doktor

Öğretim

Üyesi

5

1

Rekreaktif amaçlı spor yapanlar ile görme engelli sporcular üzerine çalışmalar yapmış olmak.