Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 14 Aralık 2007 07:31, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akademik Personel İlanı

Abant İzzet Baysal Üniversitesinden :

AKADEMİK PERSONEL İLANI

Üniversitemizin aşağıda belirlenen birim ve anabilim dallarına 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim elemanı alınacaktır.

Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren onbeş (15) gündür. Başvurular ilan edilen birime şahsen yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar ile postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Profesör kadroları devamlı statü için olup; adaylar başlıca araştırma eserini de belirttikleri dilekçesine ekleyecekleri, noter veya resmi kurumlarca onaylanmış doçentlik belgesi, diğer öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf ve özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan altı takım dosya ile Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına başvuracaklardır.

Doçent kadroları devamlı statü için olup; adaylar dilekçesine ekleyecekleri, doçentlik belgesi, diğer öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf ve özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosya ile Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına başvuracaklardır.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar; dilekçesine ekleyecekleri, noter veya resmi kurumlarca onaylanmış öğrenim belgeleri, yabancı dil belgesi, (KPDS, ÜDS?den en az 65 puan veya eşdeğer puana sahip ve YÖK?ten denkliği alınmış yabancı dil belgesi ile) nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf, üç adet referans mektubu, özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosya ile kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır.

Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuracak adaylar, başvurduğu görevi, anabilim dalını belirttiği dilekçesine ekleyeceği, mezuniyet belgeleri, transkript (lisans not ortalaması en az 100 üzerinden 60 veya 4.00 üzerinden 2.00 olanlar başvurabilir), özgeçmiş, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet referans mektubu, yabancı dil belgesi (KPDS, ÜDS (en az 50 puan) veya eşdeğer yabancı dil belgesi ile), ALES Belgesi (en az 70 puan) ve bilimsel çalışmalarıyla kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır. Fakülte ve dört yıllık yüksekokul kadrolarına başvuracak adayların en az yüksek lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Bilim alanı bir yabancı dille ilgili olanların en az B düzeyi KPDS veya eşdeğer yabancı dil belgesine sahip olmaları şarttır.

Tüm bu kadrolara başvuracak adaylar dosyalarına haklarında bilimsel referans alınabilecek üç öğretim üyesinin isim ve adreslerini ekleyecektir. Ayrıca yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

Yardımcı Doçent adaylarının yabancı dil sınavı ile öğretim görevlisi adaylarının bilim sınavı 10 Ocak 2008 Perşembe günü saat 10.00?da kadronun ilan edildiği birimde yapılacaktır.

Atamaların yapılabilmesi için adayların durumunun ilan edilen kadro dereceleri ile ?Bazı Akademik Kadrolara Öğretim Elemanı Dışındaki Kadrolardan Naklen Yapılacak Atamalarda Ya Da Açıktan Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik?,?AİBÜ Öğretim Elemanlarının İlk Defa ve Süresi Sona Erenlerin Yeniden Atanmaları Hakkında Yönerge? ile ?AİBÜ Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru İlkeleri Hakkında Yönerge? hükümlerine uygun olması gerekmektedir.

İlan edilen kadrolara ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadır.

Bu konulara ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır.

BİRİMİ ANABİLİM DALI UNVANI DER. AD. AÇIKLAMA
Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Yrd.Doç. 5 1 Alanında yurtdışında doktora yapmış olmak. Matematikte öğrenme amaçlı yazma ve problem çözme alanlarında çalışmış olmak.
Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Yrd.Doç. 5 1 Çalgı Çalışma Yöntemleri alanında doktora yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji Doçent 1 1 Bitki gen kaynakları, bitki genetiği ve ıslahı alanlarında çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Botanik Yrd.Doç. 5 1 Bitki stres fizyolojisi konusunda çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Topoloji Yrd.Doç. 5 1 Real Cebirsel Geometride ve Topolojide doktora yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Kurumlar Sosyolojisi Yrd.Doç. 5 1 Kadın Sosyolojisi konusunda çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Uygulamalı Sosyoloji Öğr .Gör . 5 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi TC Tarihi Yrd.Doç. 5 1 Alanında doktora yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe Finansman Doçent 1 1 Yurtdışında doktora yapmış olmak. Finansman alanında çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisadi Gelişme ve Uluslar arası İktisat Profesör 1 1 Kalkınma İktisadi, ticaret ve sanayileşme sorunları üzerinde çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikası Yrd.Doç. 5 1 Mali İktisat alanında çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Yrd.Doç. 5 1 Çağdaş siyasi akımlar, milliyetçilik, halkçılık alanında çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Yrd.Doç. 5 1 Siyasi düşünceler tarihi alanında ve yurtdışında hukuk çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Yrd.Doç. 5 1 Siyasi katılım, toplumsal cinsiyet ve vatandaşlık alanında çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyasi Tarih Yrd.Doç. 5 1 Yakın Dönem Türkiye Siyasi Düşünce Tarihi alanında çalışmış olmak.
Tıp Fakültesi Kardiyoloji Doçent 1 2  
Tıp Fakültesi Acil Tıp Doçent 1 1  
Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Yrd.Doç. 4 1 Göğüs deformiteleri cerrahisi konusunda çalışmış olmak, deney hayvanları deneyimi olmak.
Tıp Fakültesi Nöroşirürji Yrd.Doç. 4 1 Spinal cerrahi ve hipofiz cerrahisi konusunda çalışmış olmak.
Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Yrd.Doç. 5 1 Geriatrik anestezi konusunda çalışmış olmak.
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Yrd.Doç. 4 1  
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Restorasyon Doçent 1 1 Mimarlık Bölümü lisans mezunu olmak.
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Yrd.Doç. 4 1  
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Telekomünikasyon Doçent 1 1  
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Telekomünikasyon Yrd.Doç. 4 1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya Bilgisayar Mühendisliği alanında doktora yapmış olmak.
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Teorisi ve Dinamiği Doçent 1 1  
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Teorisi ve Dinamiği Yrd.Doç. 4 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak ve Makine Mühendisliği lisans mezunu olmak.
Bolu Sağlık Y.O. Hemşirelik Yrd.Doç. 4 1 Hemşirelik alanında doktora yapmış olmak.
Bolu Meslek Y.O. İktisadi ve İdari Programlar Yrd.Doç. 4 1 İletişim Fakültesi mezunu olup alanında doktora yapmış olmak. Turizm alanında Üniversite deneyimi bulunmak.
Gerede Meslek Y.O. İktisadi ve İdari Programlar/İşletme Yrd.Doç. 5 1 İİBF mezunu olmak. İşletme veya Muhasebe dalında doktora yapmış olmak.
Mudurnu Meslek Y.O. Organik Tarım Yrd.Doç. 4 1 Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri alanında doktora yapmış olmak.