Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı- Düzeltildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 30 Nisan 2019 02:32, Son Güncelleme : 30 Nisan 2019 02:37
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı- Düzeltildi

İPTAL İLANI

25.04.2019 tarihli ve 30755 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Üniversitemiz öğretim elemanları ilan metninde belirtilen ekli listedeki kadrolarda bazı düzeltmeler öngörüldüğünden

iptal edilmiştir.

İlan olunur.

D) İPTAL EDİLEN KADROLARA AİT BİLGİLER

BİRİM /BÖLÜM

Öğretim

Görevlisi

Araştırma

Görevlisi

ANABİLİM/

ANASANAT DALI/ PROGRAM

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ

DENİZ ULAŞTIRMA VE İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ

1

DENİZCİLİK FAKÜLTESİNİN, DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS MEZUNU OLMAK VE BU ALANDA TEZLİ YÜKSEKLİSANS VEYA DOKTORA YAPIYOR OLMAK VE UZAK YOL 2. VEYA 3. VARDİYA ZABİTİ YETERLİLİĞNE SAHİP OLMAK

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ GELİŞME VE ULUSLAR ARASI İKTİSAT

1

İKTİSAT BÖLÜMÜ MEZUNU OLMAK VE İKTİSAT ALANINDA DOKTORA YAPIYOR OLMAK.

SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

AVLAMA TEKNOLOJİSİ

1

SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ VEYA ZİRAAT FAKÜLTESİ SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS MEZUNU OLMAK ALANINDA TEZLİ YÜKSEKLİSANS VEYA DOKTORA YAPIYOR OLMAK.

İLAHİYAT FAKÜLTESİ

TÜRK DİN MUSİKİSİ

1

İLAHİYAT VEYA İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTELERİNDEN MEZUN OLMAK VE TÜRK DİN MUSİKİSİ

ALANINDA DOKTORA YAPIYOR

OLMAK.

TÜRK MÜZİĞİ DEVLET KONSERVATUARI

TÜRK HALK MÜZİĞİ

1

HALK MÜZİĞİ ALANINDA TEZLİ

YÜKSEK LİSANS YAPMIŞ OLMAK VE TÜRK HALK MÜZİĞİ ALANINDA ÇALIŞMALARI OLMAK.

VAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

ENGELLİ BAKIMI VE REHABİLİTASYON PR.

1

HEMŞİRELİK LİSANS MEZUNU OLMAK HALK SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ ALANINDA TEZLİ YÜKSEKLİSANS YAPMIŞ OLMAK, ALANINDA EN AZ ÜÇ (3) YIL DENEYİMİ OLMAK.

ÖĞRETİM ELEMANI ALIM İLANI

2547 sayılı Kanunun 6 ncı, 7 inci ve 65 inci maddelerine dayanılarak hazırlanan Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına yapılacak atamalarda uygulanacak merkezi sınav ile giriş sınavlarına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik hükümleri uyarınca aşağıda nitelikleri ve adedi belirtilen öğretim elemanları alımı yapılacaktır.

A-) GENEL ŞARTLAR

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. Maddesinde Belirtilen Şartları Taşımak.

2- Öğretim Görevlisi Kadroları İçin Akademik Personel ve Lisans Üstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES), Lisans Öğreniminden rr.ezun olunan ya da Atama Yapılacak Programın Lisaııs/önlisans Eğitiminde hangi alanda öğrenci alıyorsa o alanda En Az 70 Puan almış olmak. Araştırma Görevlisi Kadroları İçin İse; Atama Yapılacak Programın l.isans/Önlisans Eğitiminde hangi alanda öğrenci alıyorsa o alanda (ALES)'deıı En Az 70 Puan almış olmak. Merkezi Sınav Muhafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin başvuru belgeleri ekinde Muhafıyet durumlarını kanıtlamaları halinde Ön Değerlendirme ve Nihai Değerlendirme aşamalarında (ALES) Puanı 70 olarak kabul edilecektir. Özel Yetenekle öğrenci alan birimlerin öğretim elemanı kadrolarına başvurularda herhangi bir (ALES) puan türünden 70 puan almış olınak.

3- Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı di! dınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puanı muadili bir puan almış olması gerekir. (Meslek Yüksekokulları öğretim görevlisi kadrolarına başvurularda yabancı dil şartı aranmaz)

4- Adayların Transkriplerinin ön Değerlendirme Nihai Değerlendirme Aşamalarında; Transkiriplerde Dörtlük ve Beşlik not sistemi olması halinde Yükseköğretim Kurulunun Eş Değerlilik tablosuna göre değerlendirilecektir.

B-) ÖZEL ŞARTLAR

1- Öğretim Görevlisi Kadrolarına Başvuracak Adaylardan En Az Tezli Yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır.

*Mcslek Yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulunun 14 Kasım 2018 Tarihli Kararıyla belirlenen Uzmanlık Alanlarına atanacak olanlarda En Az Tezli Yüksek lisans Derecesine sahip olmak yada Lisans Mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.

* Meslek Yüksekokullarında İlan Edilen Kadrolar Yabancı Dil Şartından Muaftır.

2- Araştırma Görevlisi Kadrolarına Başvuracak Adaylar;

* İlana İlk Başvuru Tarihi İtibarıyla Otuz beş Yaşını Doldurmamış Olmak Gerekir.

'Devlet Yükseköğretim Kurumlarının Araştırma Görevlisi Kadrolarına Başvurularda

Tezli Yüksek lisans, Doktora veya Sanatta Yeterlilik Eğitimi Öğrencisi Olmak Şartı Aranır.

* Araştırına Görevlisi Kadrolarına 2547 sayılı Kanunun 50/D maddesine göre atama yapılacaktır.

*06.02.2013 tarih ve 28551 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan lisans üstü eğitim öğretim yönetmeliğinde tanımlanan azami öğrenim süresini doldurarak 2016-2017 güz yarıyılından itibaren azami süresi yeniden başlayan öğrenciler ilan edilen Araştırına Görevlisi kadrolarına başvuramazlar.

*Lisans üstü eğitim yönetmeliğinin yayımladığı 20 Nisan 2016 tarihinden itibaren 2017 güz dönemine kadar geçen sürede azami öğrenim sürelerinin dolması nedeniyle kadro ile ilişikleri kesilen araştırma görevlilerinin 2016-2017 güz döneminde azami öğrenim sürelerinin yeniden başlaması nedeniyle ilan edilen araştırma görevlisi kadrolarına başvuramazlar.

C-) SINAV TAKVİMİ

İlk Başvuru Tarihi: 25.04.2019

Son Başvuru Tarihi: 09.05.2019 (Mesai Bitimi)

Ön Değerlendirme Sonuç İlan Tarihi: 13.05.2019 Giriş Sınavı Tarihi: 15.05.2019

Giriş Sınav Saati: 14:00

Giriş Sınav Yeri: İlgili Birimlerde

Nihai Değerlendirme Sonuç Tarihi: 16.05.2019 Sonuçların İlan Edileceği İnternet Adresi: www.yyu.cdu.tr BAŞVURU YERİ: İLGİLİ BİRİMLERE

D-) İLAN EDİLEN KADROLARA AİT BİLGİLER

BİRİM /BÖLÜM

Öğretim Görevlisi

Araştırma Görevlisi

ANABİLİM/ANASANAT DALI/PROGRAM

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ

DENİZ ULAŞTIRMA VE İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ

1

DENİZCİLİK FAKÜLTESİNİN, DENİZ

ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ

BÖLÜMÜ LİSANS MEZUNU OLMAK VE BU ALANDA TEZLİ YÜKSEKLİSANS VEYA

DOKTORA YAPIYOR OLMAK VE UZAK YOL 2.

VEYA 3. VARDİYA ZABİTİ YETERLİLİĞNE

SAHİP OLMAK

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ GELİŞME VE ULUSLAR ARASI İKTİSAT

1

İKTİSAT BÖLÜMÜ MEZUNU OLMAK VE

İKTİSAT ALANINDA DOKTORA YAPIYOR

OLMAK.

SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

AVLAMA TEKNOLOJİSİ

1

SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ VEYA ZİRAAT FAKÜLTESİ SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS MEZUNU OLMAK ALANINDA TEZLİ YÜKSEKLİSANS VEYA DOKTORA

YAPIYOR OLMAK.

İLAHİYAT FAKÜLTESİ

TÜRK DİN MUSİKİSİ

1

İLAHİYAT VEYA İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTELERİNDEN MEZUN OLMAK VE TÜRK DİN MUSİKİSİ ALANINDA DOKTORA YAPIYOR

OLMAK.

TÜRK MÜZİĞİ DEVLET KONSERVATUARI

TÜRK HALK MÜZİĞİ

1

HALK MÜZİĞİ ALANINDA TEZLİ YÜKSEK

LİSANS YAPMIŞ OLMAK VE TÜRK HALK

MÜZİĞİ ALANINDA ÇALIŞMALARI OLMAK.

VAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

ENGELLİ BAKIMI VE REHABİLİTASYON PR.

1

HEMŞİRELİK LİSANS MEZUNU OLMAK HALK SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ ALANINDA TEZLİ YÜKSEKLİSANS YAPMIŞ OLMAK, ALANINDA

EN AZ ÜÇ (3) YIL DENEYİMİ OLMAK.

E-) BAŞVURULARDA İSTENİLEN BELGELER

1- Başvurdukları Böliiın/Anbilim Dalı/Program Adı, Kadro Unvanı, T.C. No'sunu, yazışına Adreslerini Telefon Numaralarını Belirten Dilekçe

2- özgeçmiş

3- Merkezi sınav (ALES) belgesi fotokopisi

4- Yabaııcı dil sınavı ( YDS, YÖK-DİL veya eşdeğerliği YÖK tarafından kabul edilen bir sınav) sonuç belgesi. (Meslek Yüksekokulları öğretim görevlisi kadroları için yabancı dil şartı aranmamaktadır)

5- Lisans ve tezli yüksek lisans diploma ve geçici mezuniyet belgeleri ( E-devletten alman karekodlıı belgeler ön değerlendirme aşamasında kabul edilir. E-devlet harici diploma/geçici mezuniyet belgeleri mutlaka Aslı veya Resmi Kurumlarca onaylanmış ıslak imzalı/mühürlü olacaktır)

6- İstenilen alanla ilgili halen yiikseklisans ve/veya doktora öğrencisi olduğuna dair öğrenci belgesi.( e- devlet kapısında alınacak karekodlu öğrenci belgesi de olabilir.)

7- İlgili yönetmelik gereği kadrolara ait istenilen alanla ilgili deneyimli olduğunu belgelendirmek (hizmet resmi kurumda ise hizmet belgesi ve üst yazı, özel sektörde ise sosyal güvenlik kurumundan alınacak pirim dokümanı ve ilgili firma ya da firmalardan alınacak üst yazı)

8- İki adet vesikalık fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş)

9- Askerlik durum belgesi (657 sayılı kanunun 48. maddesinin 6. bendinde belirtildiği gibi askerlik ile ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağma gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış yahut erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak)

10- Adli sicil kaydı.

11- Lisans Transkripti (resmi kurumlarca aslına uygunluğunun tasdiki gerekmektedir.)

F- DİĞER AÇIKLAMALAR

1- Başvurular ilanda belirtilen kadroların ait olduğu birimlere şahsen veya posta yoluyla yapılabilir. Posta'daki geçikmeler nedeniyle ilanda belirtilen süre içinde yapılamayan başvurular dikkatte alınmaz.

2- Başvuran adaylar ile atanmaya hak kazanan adayların durumları Üniversitemizin www.yyu.edu.tr adresinde duyurulacak olup ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

3- İlanda belirtilen kadrolardan birden fazla kadroya başvuran adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

4- Aslı veya Resmi kurumlarca onaylanmış sureti istenilen belgelerin onaysız bir belge olması durumunda adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

5- Yurtdışından alınmış diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösterir belgenin aslının veya onaylı suretinin başvurulara eklenmesi gerekmektedir.

6- Atanmaya hak kazanan adaylardan il defa yada yeniden atanacak olanlar için Kanunun 48 inci maddesi uyarınca Güvenlik Soruşturması yapılacaktır. Söz konusu Güvenlik Soruşturması sonucunun olumlu olması halinde atamaları yapılacaktır.

7- Atanmaya hak kazandığı halde yukarıda belirtilen şartlardan birisini taşımadığının yada istenilen belgelerden birisinin eksik olduğunun tespit edilmesi halinde atanması yapılmayacaktır. Atanmış olsa dahi söz konusu yapılan atama işlemi iptal edilecektir.

MUAFİYET

1- Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarmda öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

2- Meslek Yüksekokullarının, bu yönetmeliğin 6 ııcı maddesinin dördüncü fıkrası

kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz. 3852/1/1-1

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemize 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince aşağıda ünvanı ve nitelikleri belirtilen kadrolara Öğretim üyesi alınacaktır. İlgililerin;

a) 657 Sayılı Kanun'un 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları,

b) Adayların 2547 Sayılı Kanun'un 5772 sayılı Kanun'la değiştirilen 23,24 ve 26.

maddelerinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmaları,

c) Yabancı Ülkelerden alınan Diplomaların Üniversitelerarası Kurulca Denkliğinin

onaylanmış olması ve belgelendirilmesi gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen şartları taşıyan adayların;

1) Profesör kadroları daimi statüde olup, başvuracak adayların başvuracakları Anabilim Dalını belirtir dilekçelerine; özgeçmiş, doçentlik belgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarının birer suretini ekleyerek 6 (Altı) adet CD veya USB ortamında Rektörlüğe,

2) Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracak adayların başvuru dilekçelerine; özgeçmişlerini, doçentlik belgesi, başlıca araştırma eserlerini ve bilimsel çalışma ile yayınlarını kapsayan 4 (Dört) adet CD veya USB ekleyerek Rektörlüğe

3) Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracak adayların anabilim dalı ve yabancı dillerini belirten dilekçelerine kısa özgeçmişlerini, doktora belgelerini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (Dört) adet CD veya USB şeklinde ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir.

4) Atamalar, Üniversitemiz Senatosunca belirlenen Öğretim Üyeliğine Yükselme ve Atama Kriterlerine göre yapılacaktır.

5) Adaylar ilan edilen kadrolardan ancak birine başvurabilirler. Birden fazla kadroya başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

6) Başvurular şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

7) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. Maddesine eklenen hüküm uyarınca başarılı bulunan aday hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv soruşturması yapıldıktan sonra sonucun

olumlu gelmesi halinde atama yapılacaktır.

8- İLK BAŞVURU TARİHİ : 25.04.2019

SON BAŞVURU TARİHİ : 09.05.2019

BİRİM /BÖLÜM

PROFESÖR

DOÇENT

Doktor Öğretim Üyesi

ANABİLİM/ANASANAT DALI/PROGRAM

TIP FAKÜLTESİ

FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON

1

SERVİKAL EKSTANSÖRLERDE İZOMETRİK EGZERSİZ ÜZERİNE ÇALIŞMALARI OLMAK.

FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON

1

ROMATOLOJİK HASTALIKLARIN HERHANGİ BİRİ İLE İLGİLİ

ÇALIŞMIŞ OLMAK.

MİKROBİYOLOJİ

1

TIP DOKTORU OLMAK.

FEN FAKÜLTESİ

BİYOKİMYA

1

İLGİLİ ALANDA DOÇENTLİĞİNİ ALMIŞ OLUP HORMON

BİYOKİMYASI VE GIDA BİYOKİMYASI ALANINDA ÇALIŞMALARI OLMAK

İLAHİYAT FAKÜLTESİ

İSLAM TARİHİ

1

OSMANLI DÖNEMİ ÜZERİNE ÇALIŞMALAR YAPMIŞ OLMAK

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

KİMYASAL TEKNOLOJİLER

1

PLAZMONİK NANO PARTİKÜLER VE MOLEKÜLER BASKILAMA KONUSUNDA ÇALIŞMALARI OLMAK.

GEVAŞ MESLEK YÜKSEKOKULU

ORGANİK TARIM PR.

1

BAHÇE BİTKİLERİ ALANINDA DOKTORASINI YAPMIŞ OLMAK VE MUTASYON ISLAHI KONUSUNDA ÇALIŞMASI OLMAK.

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR.

1

İŞLETME MUHASEBE FİNANSMAN ALANINDA DOKTORA YAPMIŞ OLMAK, KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ ÜZERİNE ÇALIŞMASI OLMAK.