Anadolu Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 10 Aralık 2007 13:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Anadolu Üniversitesi Akademik Personel İlanı

Üniversitemize bağlı birimlerin aşağıda belirtilen boş kadrolarına kanuni şartlan taşıyan profesör, doçent, yardımcı doçent ve araştırma görevlileri alınacaktır. (Profesör ve doçentler devamlı statüye atanacaktır.)

Profesör ve Doçent başvurusu için gerekli belgeler:
Anadolu Universitesi'nde Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvurma ile İlgili Değerlendirme Ölçütleri'ni taşıyan Profesör, doçent ve yardımcı doçent adaylarının dilekçelerine 2 fotoğraf, öğrenim belgesi, onaylı nüfus cüzdanı sureti, askerlik durumlarını gösteren belge, özgeçmişlerini, profesörlerin Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin 17. maddesinde yazılı bilgi ve belgeleri kapsayan 6 adet dosyayı, doçent ve yardımcı doçent adaylarmm bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosyayı da ekleyerek, ilanın yayımlandığı tarihi izleyen 15 gün içinde "Anadolu Üniversitesi Personel Dairesi 3aşkanlığı-Eskişehir" adresine vermeleri gerekmektedir. Başvurularda, Bölüm/Anabilim Dalı açıkça belirtilecek ve başvurular şahsen yapılacaktır.

PROFESÖR (DEVAMLI STATÜ):
* EĞİTİM FAKÜLTESİ: Yabancı Diller Eğitimi Bölümü: Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı.
* İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü: Yönetim ve Çalışma Psikolojisi Anabilim Dalı.

DOÇENT (DEVAMLI STATÜ):
* MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ: Kimya Mühendisliği Bölümü: Kimyasal Teknolojiler Anabilim Dalı.
* FEN FAKÜLTESİ: Fizik Bölümü: Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği Anabilim Dalı, Fizik Bölümü: Katıhal Fiziği Anabilim Dalı, Kimya Bölümü: Anorganik Kimya Anabilim Dalı.

YARDIMCI DOÇENT:
* FEN FAKÜLTESİ: İstatistik Bölümü: Uygulamalı İstatistik Anabilim Dalı, Kimya Bölümü: Organik Kimya Anabilim Dalı, Kimya Bölümü: Analitik Kimya Anabilim Dalı, Biyoloji Bölümü: Genel Biyoloji Anabilim Dalı, Fizik Bölümü: Katıhal Fiziği Anabilim Dalı.
* EĞİTİM FAKÜLTESİ: İlköğretim Bölümü: Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı, Eğitim Bilimleri Bölümü: Eğitim Programlan ve Öğretim Anabilim Dalı.
* MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü: Bilgisayar Yazılımı Anabilim Dalı, İnşaat Mühendisliği Bölümü: Yapı Anabilim Dalı. /
* ECZACILIK FAKÜLTESİ: Eczacılık Meslek Bülümleri Bölümü. Farmakoloji Anabilim Dalı.
* İLETİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ: İletişim Bölümü: İletişim Anabilim Dalı.
* EDEBİYAT FAKÜLTESİ: Felsefe Bölümü: Sistematik Felsefe Anabilim Dalı, Sanat Tarihi Bölümü: Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat Anabilim Dalı.
* AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ: Uzaktan Öğretim Bölümü: Uzaktan Ö|retim Anabilim Dalı.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ: /
Başvuru için gerekli belgeler:
1 - Dilekçe (Başvurulan anabilim dalı açıkça belirtilecek ve başvuru sahibine kolay ulaşılabilmesi için telefon numarası yazılacaktır.)
2- Özgeçmiş.
3- Diploma veya çıkma belgesi örneği.
4- Lisans basan ortalaması (transkript) en az 60,0/100 ya da 2,40/4.00 olacaktır.
5- ALES Sınav Sonuç Belgesi en az 70 puan almış olmak. (İlgisine göre eşit ağırlık, sayısal ya da sözelden en az 70 puan almış olmak.)
6- Yabancı dil sınav belgesi. Aşağıda yazılı özel durumlar hariç ÜDS ya da KPDS'den 60, TOEFL (Computer-based Total 173, New Internet Based Total 61, Paper-based Total 500) ya da IELTS her bölümünden 6,0 puan almış olmak.
I- Lisans ve lisansüstü öğrenimi sırasında disiplin cezası almadığım gösterir ayn ayn belge.
8- Nüfus cüzdanı örneği.
9- 2 adet fotoğraf.
10- (Varsa) Bilimsel çalışma ve yayınlar.
II- Erkeklerde 31.07.2008 tarihine kadar askerlikle ilişiği olmadığına ilişkin belge.
12- Başvuru süresinin son günü itibariyle lisans mezunlan için 27 yaşından, yüksek lisans öğrencileri ya da mezunlan için 29 yaşından, doktora öğrencileri ya da
mezunlar için 31 yaşından gün almamış olmak. (Lisansüstü öğrenimlerini dal değiştirmek suretiyle yapanlarda veya mezunlannda 27 yaş sınırlaması dikkate
alınacaktır.)
İlgilenenlerin, ilanın yayımını izleyen 15 gün içinde Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü Personel Dairesi Başkanlığı-ESKİŞEHİR adresine başvurmalan gerekmektedir.
Sınav gün ve saati başvuru sırasında belirtileceğinden, başvurular şahsen yapılacaktır.
Doyurulur.

BİRİMİ BÖLÜM/ANABİLİM/ANASANATDALI ADEDİ NİTELİKLER
İk.ve İd.Bîl.Fak. Maliye Böl.Maliye Teorisi AD. 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü/İktisat Fakültesi Maliye Bölümü veya Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu.

İk.ve İd.Bil.Fak. İktisat Bölümü İktisat Teorisi AD. 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat/Siyasal Bilgiler Fakültesi veya Mühendislik Fakültesi mezunu.

Edebiyat Fak. Felsefe Böl.Sistematik Felsefe AD. 1 Felsefe Lisans mezunu olmak.

Edebiyat Fak. Felsefe Böl.Felsefe Tarihi AD. 1 Felsefe lisans mezunu olmak.

Eğitim Fak. Yab.Dil.Eğit.Böl.Fransız Dili Eğit.AD. 1 Eğitim Fakültesi Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı/Fen-Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü ya da Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümü mezunu. ÜDS ya da KPDS Fransızca'dan 80, TOEFL (Computer-based Total 250, New Internet Based Total 100, Paper-based Total 600) ya da IELTS her bölümünden 6,5 puan almış olmak.

Eğitim Fak. Eğitim Programlan ve Öğretim AD. 1 Eğitim Fakültesf mezunu.

Sivil Havacılık YO. Uçak Gövde Motor Böl. 1 Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü/Uçak Mühendisliği/Havacılık ve Uzay Mühendisliği/Makine Mühendisliği Bölümü mezunu.