Abdullah Gül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 12 Nisan 2019 09:14, Son Güncelleme : 12 Nisan 2019 09:15
Abdullah Gül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğünden:

Eğitim dili İngilizce olan Üniversitemize; 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartlar ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri uyarınca Öğretim Üyesi alınacaktır. Başvuracak adayların Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddeleri gereğince yabancı dil asgari koşullarını sağlamış olmak şartıyla ilanda belirtilen ve aşağıda ayrıntıları verilen evraklarla birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir.

İlan ile ilgili bilgilere Üniversitemizin www.agu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Genel Şartlar

1) Adaylar ilan edilen kadrolardan sadece birine başvuru yapabilir.

2) Başvurular ilanımızın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde şahsen yapılacak olup, posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

3) Yurtdışında alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

4) Şartları taşımayan veya sonradan şartları taşımadığı tespit edilen adayların ataması yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir.

Başvuruda İstenilen Belgeler

Profesör kadrosuna başvuracak adaylar; dilekçesinde başvurmuş olduğu anabilim dalını belirtecek, varsa hizmet belgesi, yayın listesi, resmi kurumlarca onaylanmış öğrenim durumlarını gösterir belgeleri, özgeçmişlerini bilimsel yayınlarını (yayınlarından birini başlıca araştırma eseri olarak gösterecektir.) kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, sanat eserlerini icralarını ve bunlara ilişkin dokümanı, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora, sanatta yeterlilik veya yüksek lisans (bilim uzmanlığı) çalışmalarını, katkılarını kapsayan ve belgeleyen bir adet dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren salt okunur altı adet CD veya USB'yi ekleyerek Personel Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak Adaylar dilekçesinde yabancı dilini ve başvurduğu anabilim dalını belirtecektir. Varsa hizmet belgesi, yayın listesi, resmi kurumlarca onaylanmış öğrenim durumlarını gösterir belgeleri (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) özgeçmişini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan ve belgeleyen bir adet dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren salt okunur dört adet CD veya USB'yi ekleyerek Personel Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

Birimi

Bölümü

Anabilim Dalı

Unvan

D.

Adet

Özel Şartlar

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi

Beden Eğitimi ve

Spor Eğitimi

Profesör

1

1

Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi alanında Doçent unvanı almış olmak, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bilim alanında çalışmalarda bulunmak.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası

İlişkiler

Karşılaştırmalı

Siyaset

Dr.

Öğretim Üyesi

5

1

Siyaset Bilimi alanında Doktora yapmış olmak, Türkiye'de Demokrasi konusunda çalışmaları bulunmak.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Psikoloji

Uygulamalı

Psikoloji

Dr.

Öğretim Üyesi

5

1

Psikoloji alanında Doktora yapmış olmak. Çocuk ve Gençlik, Dijital Medya ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.

Mühendislik

Fakültesi

Endüstri

Mühendisliği

Yöneylem Araştırması

Dr.

Öğretim Üyesi

5

1

Lisans ve Lisansüstü eğitimlerini Endüstri Mühendisliği veya Yöneylem Araştırması alanında tamamlamış olmak. Elektrikli araçlar ve enerji sistemleri ile kurumsal sürdürülebilirlik konularında çalışmaları bulunmak; en az bir yıl yurtdışı eğitim veya araştırma tecrübesine sahip olmak.