Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı- Düzeltildi

Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 09 Nisan 2019 02:13, Son Güncelleme : 09 Nisan 2019 04:58
Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı- Düzeltildi

Mersin Üniversitesi Rektörlüğünden:

DÜZELTME İLANI

04.04.2019 tarihli ve 30735 sayılı Resmi Gazete'de aslına uygun olarak yayımlanan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı Doçent kadrosu niteliği sehven "Doçentliğini kimya alanında almış olmak" olarak yayımlanmış olup, düzeltilmiş hali aşağıdaki gibidir.

BİRİM

BÖLÜM

ANABİLİM

DALI

UNVAN

DERECE

ADET

NİTELİK

Mühendislik

Fakültesi

Kimya

Mühendisliği

Kimya

Mühendisliği

Doçent

1

1

Doçentliğini Kimya

Mühendisliği alanında

almış olmak.

Biyoteknoloji,

adsorpsiyon yöntemi ile

farklı kirleticilerin

giderilmesi, denge,

kinetik ve kütle aktarım

modelleri ile analiz

edilmesi konularında

çalışmaları bulunmak.

Mersin Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmelik uyarınca öğretim üyesi alınacaktır.

Başvurular 2547 sayılı Kanunun 23. 24. ve 26. maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ve Mersin Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri'nin ilgili maddelerine göre değerlendirilecektir. (Bakınız: http://www.mersin.edu.tr/universitemiz/akademik-yukseltilme-ve-atanma-olcutleri) Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür.

- Profesör ve Doçent kadrosu daimi statüde olup, Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması

gereklidir.

- İlanda yer alan unvanlar için istenen Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri'nde belirtilen yabancı dil başvuru koşuluna ilişkin YÖKDİL, YDS, KPDS, ÜDS ve ÖSYM tarafından yayımlanan güncel eş değerlik duyurusunda belirtilen diğer yabancı dil belgeleri geçerli olacaktır.(Belge üzerindeki geçerlilik tarihi varsa bu tarih esas alınacaktır.)

Başvuruda istenilen belgeler

- Üniversitemiz web sayfası (http://www.mersin.edu.tr/idari/personel-daire-baskanligi/pano/ilan_Basvuru_Evraklari) adresinde bulunan "İlan Başvuru Evrakları" başlığı altında yer almaktadır. -Bu belgelerin Profesörlük için 6 takım [1 fiziksel+5 dijital (CD veya Flash Bellek) olarak], Doçentlik için 4 takım [1 fiziksel+3 dijital (CD veya Flash Bellek) olarak] ve Doktor Öğretim Üyesi için 4 takım [1 fiziksel+3 dijital (CD veya Flash Bellek) olarak] hazırlanması gerekmektedir. -Profesör ve Doçent kadrosu için Personel Daire Başkanlığına, Doktor Öğretim Üyesi kadrosu için ise ilgili Fakülte Dekanlığına şahsen başvurulması gerekmektedir.

- 2547 Sayılı Kanun'un Ek 38. maddesi uyarınca belirlenen %20'lik kota kapsamında başvuru yapılabilecek Doktor Öğretim Üyesi kadrosu bulunmamaktadır.

Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru önkoşullarını sağlamayan adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır. Yanlış beyanda bulunarak atanmaya hak kazananların atamaları yapılmayacaktır.

BİRİM

BÖLÜM

ANABİLİM DALI

UNVAN

DERECE

ADET

NİTELİK

Eczacılık

Fakültesi

Temel Eczacılık Bilimleri

Biyokimya

Profesör

1

1

Doçentliğini Biyokimya alanında almış

olmak. Moleküler genetik, toplum genetiği ve talasemi konusunda çalışmaları bulunmak.

Eczacılık

Fakültesi

Temel Eczacılık Bilimleri

Biyokimya

Profesör

1

1

Doçentliğini Biyokimya alanında almış

olmak. İskemi-reperfüzyon hasarı, karaciğer sirozu ve korneal neovaskülerizasyonda apoptotik belirteçler konusunda çalışmaları bulunmak.

Hemşirelik

Fakültesi

Hemşirelik

Çocuk Sağlığı ve

Hastalıkları

Hemşireliği

Profesör

1

1

Doçentliğini Çocuk Sağlığı ve

Hastalıkları Hemşireliği alanında almış olmak. Adölesanlar, ağrı, korunmaya muhtaç çocuklar, hemşirelik tanıları konularında çalışmaları bulunmak.

Mühendislik

Fakültesi

Çevre Mühendisliği

Çevre Teknolojisi

Dr.Öğr.Üyesi

5

1

Doktorasını Çevre Mühendisliği alanında yapmış olmak. Su ve atık sulardan ağır metal giderimi ile ZnO ve TiO2 nanopartiküllerinin bitki toksisitesi üzerine çalışmaları bulunmak.

Mühendislik

Fakültesi

Elektrik Elektronik Mühendisliği

Elektrik

Makinaları

Profesör

1

1

Doçentliğini Elektrik-Elektronik

Mühendisliği alanında almış olmak. Güç kalitesi konusunda çalışmaları bulunmak.

Mühendislik

Fakültesi

Elektrik Elektronik Mühendisliği

Telekomünikasyon

Dr.Öğr.Üyesi

5

1

Doktorasını Elektrik-Elektronik

Mühendisliği alanında yapmış olmak.

Ters yapay açıklıklı radar ve engel arkası radar görüntüleme konularında çalışmaları bulunmak.

Mühendislik

Fakültesi

Kimya Mühendisliği

Kimya

Mühendisliği

Doçent

1

1

Doçentliğini Kimya alanında almış olmak. Biyoteknoloji, adsorpsiyon yöntemi ile farklı kirleticilerin giderilmesi, denge, kinetik ve kütle aktarım modelleri ile analiz edilmesi konularında çalışmaları bulunmak.

Mühendislik

Fakültesi

Metalürji ve Malzeme Mühendisliği

Malzeme Bilimi

Doçent

1

1

Doçentliğini Kimya alanında almış olmak. Biyobozunur polimerler, iletken polimerler ve kompozit malzemelerin elektroreolojik ve elektrokinetik özelliklerinin incelenmesi konularında çalışmaları bulunmak.