Giresun Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 04 Aralık 2007 13:17, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Giresun Üniversitesi Akademik Personel İlanı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma fönetmeliği'nin ilgili maddeleri ile Giresun Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesinde belirtilen kofullarına göre öğretim elemanları alınacaktır.
îaşvuruda bulunacak bütün adayların, başvurdukları bölüm ve ana bilim dallarını belirttikleri yazışma adreslerini içeren dilekçe-erine. özgeçmiş, iki adet fotoğraf, öğrenim durumlarım gösterir belgeler ve nüfus cüzdanı örneğini ekleyerek ilgili birimlere sahten başvurmaları gerekmektedir.

i- PROFESÖR BAŞVURU ŞARTLARI
Profesör kadrolan daimi statüde olup Doçentlik belgelerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapını atıflarını, bunlara ilişkin dokümanları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarım, Üniversitece ?? eya Yüksek Teknoloji Enstitülerine katkılarını kapsayan belge ve bilgileri içeren 6 takım dosya ile birlikte Rektörlük Perso-lel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Adaylar dilekçelerinde başlıca araştırma eserlerini belirteceklerdir.

I- DOÇENT BAŞVURU ŞARTLARI
Docsrt kadrolan daimi statüde olup Doçentlik belgesi, yaym listesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarım kapsayan 4 takım dosya le briıkte Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına başvurmalan gerekmektedir. Doçent kadrolanna Profesörler başvuramaz.

C-YARDIMCI DOÇENT BAŞVURU ŞARTLARI
Pel çalışma ve yayınlan kapsayan 4 takım dosya ile Fakülte/Yüksekokullara başvurmalan gerekmektedir. Üniversitelerarası Yabancı Dil Smavı (ÜDS )'ndan 65 veya Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı (KPDS )'ndan 70 puan alanlar hariç, diğer ar için 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23. maddesi gereğince üniversitemizde aynca dil smavı yapılacaktır.Yardım-. ent kadrolanna Doçentler başvuramaz.

V ÖĞRETİM GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI
L Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 70 puan veya Aralık 2005 ve sonrasında Lisansüstü Ei:7--n Sınavından (LES)'ten en az 50 puan almış olmak.
L rakühe kadrolanna başvuracak adayların en az yüksek lisans mezunu olmalan gerekmektedir. I Fakülte kadrolanna müracaat edecek adaylar KPDS, ÜDS (en az 50 puan) veya eşdeğer yabancı dil belgesi gerekmektedir.

I-ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI
L Dilekçe (yabancıdil ve anabilim dalı belirtilecek), özgeçmiş, noter veya resmi kurumlarca onaylanmış öğrenim belgeleri (li-¦cs. yüksek lisans veya doktora), tasdikli transkript belgesi aynca eklenecektir. I . benciliği sırasında her ne suretle olursa olsun disiplin cezası almadığım belgelemek,
1. Araştırma görevlisi smavma müracaat edenlerden lisans mezunlarının ilan tarihi itibariyle 27, yüksek lisans öğrencilerinin veya ¦ezanlarının 29, doktora öğrencilerinin veya mezunlarının 31 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.
ayların Kamu Personeli Yabancı Dil Tespit Sınavın (KPDS)'dan ya da Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı
den 50 (elli) veya eş değerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmalan zorunludur, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 70 puan veya Aralık 2005 ve sonrasında Lisansüstü E1 ¦ :n Sınavından (LES)'ten en az 50 puan almış olmak. S Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi kadrolan için başvuran adaylardan; 2:'-" Sayılı Kanuna tabi olarak halen Yükseköğretim Kumullarında görev yapanlar, V-~ Sayılı Kanuna tabi olarak daha önce Yükseköğretim Kurumlarında görev yapmış olanlar.
ra derecesine sahip olanlar Akademik Personel ve Lisans Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 70 puan veya Aralık 2005 ve sonrasında Lisans Epim Sı-¦vın (LES)' dan en az 50 puan almış olmak şartından muaftır (Disiplin cezası nedeniyle ilişiği kesilenler hariç).

GENEL AÇIKLAMALAR:
edilen bütün unvanlar için Yabancı Ülkelerden alman diplomaların Üniversitelerarası Kurulca Denkliğinin onaylanmış ol-¦ası şarttır.
2. Adayların 657 Sayılı Kanunun 48.maddesinin tüm şartlarını taşıyor olmalan gerekmektedir.
3. Öğretim üyesi kadrolanna yapılacak müracaatlar Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atanmalarda Uygulanacak İlke ve Uygulama Esaslan Yönergesi uyarınca oluşturulacak ayn bir komisyon marifetiyle incelenecek ve bu inceleme sonucunda aranan koşullan taşıdığı ispat edilenlerin müracaatlan kabul edilecektir.
4. Başvuran adaylann koşullarının sonradan uygun olmadığının anlaşılması halinde atamalan yapılmayacak ve iptal edilecektir.
5. İstenilen öğrenim belgeleri ve nüfus cüzdan örneği aslı ile birlikte ilgili birimlerde tasdik edilecektir.
6. Bütün kadrolara başvuru süresi bu ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün olup, posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
"2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu dışmda çalışan öğretim üyesi dışındaki kadrolara Yükseköğretim Kurulu Başkandan naklen atama izni alındıktan sonra atamalan yapılacaktır.