Diyanet İşleri Başkanlığı İmam-Hatip (90 kişi) ve Müezzin-Kayyum (10 Kişi) Alım İlanı

İlan Giriş : 03 Aralık 2007 11:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Diyanet İşleri Başkanlığı İmam-Hatip (90 kişi) ve Müezzin-Kayyum (10 Kişi) Alım İlanı

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAN DUYURU

Taşra teşkilatımızda münhal bulunan (90) imam-hatip ve (10) müezzin-kayyım Kadrosuna, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92'nci maddesi çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışmakta iken çeşitli nedenlerle görevinden ayrılanlardan açıktan (sabık) atama suretiyle eleman alınacaktır. Başvuruda bulunmak isteyen adaylarda; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48'nci maddesindeki, Devlet Memurluğuna alınacaklarda aranan şartlar ile Dirlikte, adayların müracaatlarında aşağıdaki hususlarda aranacaktır.

1- Müracaatlar 29/11/2007 -13/12/2007 tarihleri arasında il müftülüklerine yapılacaktır.

2- Yarışma sınavı, 25/12/2007 tarihinde Başkanlıkça Kocatepe Camii bitişiğinde bulunan Ankara Müftülüğü hizmet binasında yapılacaktır.

3- Sınavda imam-hatiplik için adaylara Kur'an-ı Kerim, Akaid, Fıkıh (ibadet konuları), Siyer, Ahlak ve Hitabet, müezzin-kayyımlık için ise, Kur'an-ı Kerim, Akaid, Fıkıh (İbadet konuları), Ezan ve İkamet konularından sorular sorulacaktır.

4- Başvuruda bulunan adaylar, Ek (3) listedeki illerden en fazla 5 (Beş) il tercih edebilecek olup, ayrıca Başkanlıkça uygun görülecek yerlere de atamaları yapılabilecektir.

5- Daha önce teşkilatımızda görevli iken Başkanlığımız Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesindeki "Ortak nitelik" şartını kaybetmesi sebebiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 98/b maddesi gereğince görevine son verilenlerin, müracaatları kabul edilmeyecektir.

6- Bu şartları taşıyan istekliler İş Talep Formlarını doldurup aşağıdaki belgelerle birlikte 13/12/2007 tarihi mesai saati bitimine kadar bulundukları il müftülüklerine teslim edeceklerdir.

7- Duyuruda belirtilen esaslara uygun yapılmayan veya 13/12/2007 tarihi mesai saati bitiminden sonra yapılan başvurular ile postadaki vaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

8- Başvuruda bulunanların yerleştirme ve atama işlemleri, adayların il tercihlerine göre ve Başkanlıkça uygun görülecek yerlere en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle kontenjan sayısınca Başkanlıkça bilgisayar ortamında yapılacaktır.

9- Yerleştirme ve atama işlemlerinde adayların İş Talep Forumlarındaki bilgiler esas alınacak olup, eksik veya yanlış bilgi içeren müracaatlar geçersiz sayılacaktır.

10- Memurluğa alınma şartlarından birini taşımadıkları sonradan anlaşılanların atamaları yapılmış olsa dahi görevlerine son verilecektir.

11- Müracaat edenler, hangi tarihte sınava gireceklerini müracaat ettikleri il müftülüklerinden 19/12/2007 tarihinden itibaren öğrenebileceklerdir.
iş Talep Formuna Eklenecek Belgeler:

a. Nüfus Hüviyet Cüzdanı onaylı örneği (T.C Kimlik numarası bulunan ve A-5 kağıdının tek yüzüne çekilmiş tasdikli fotokopisi)(Müftülükçe tasdikli).

b. Askerlik terhis veya erteleme belgesi. c Sağlık Raporu (Hükümet tabipliğinden).

ç. Öğrenim durumlarını gösterir diploma (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK'den alınacak denklik belgesi - Müftülükçe tasdikli).

d. Savcılık sabıka kayıt belgesi.

e. 2 adet vesikalık fotoğraf (Fotokopi veya polaroid fotoğraf kabul edilmez, her fotoğrafın arka yüzüne T.C.Kİmlik no yazılacak).

f. Askerliğe elverişli olmayanların, Imam-Hatiplik veya müezzin-kayyımlık yapabileceklerine dair tam teşekküllü hastaneden alacakları sağlık kurulu raporu.

g. Varsa hafızlık belgesi.