Eskişehir-Odunpazarı Belediyesi müfettiş yardımcısı alım ilanı

İlan Giriş : 01 Aralık 2007 14:09, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Eskişehir-Odunpazarı Belediyesi müfettiş yardımcısı alım ilanı

Eskişehir-Odunpazarı Belediye Başkanlığından :

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü'nün Sınıfı,Ünvanı,Derecesi ve sayısı aşağıda belertilen Müfettiş Yardımcısı Kadrolarına yarışma sınavı ile Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.

ÜNVANI SINIFI KADRO DERECESİ SAYISI
Müfettiş Yardımcısı G.İ.H . 7 1
Müfettiş Yardımcısı G.İ.H . 9 1

1- SINAVA KATILMA ŞARTLARI

a- ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2004, 02-03 Temmuz 2005 veya 01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (A) grubunda, (KPSSP-79) puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak, (sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 40 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek adaydan başlamak üzere ilk 40 aday giriş sınavına alınacaktır. 40 ncı aday ile eşit puan alan tüm adaylar sınava çağırılacaktır.),

b- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 nci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz olmak,

c- Üniversitelerin Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az 4 yıl eğitim veren ve denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yerli ve yabancı fakültelerden birini bitirmiş olmak,

d- Giriş sınavının yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış bulunmak,

e- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya erteletmiş olmak veya askerlikle ilgisi bulunmamak,

f- Görevini devamlı yapmasını engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı, vücut sakatlığı ve özrü bulunmamak,

g- İki defadan fazla Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına katılmamış olmak,

h- Sınav tarihi itibarı ile Kamu kuruluşları yada özel işletme ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü yada herhangi bir hizmet taahüdü bulunmamak,

2- BAŞVURU ŞEKLİ VE GEREKLİ OLAN BELGELER

Sınava katılmak isteyenlerin, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nin web sayfasından (www.odunpazari.bel.tr) yeralan başvuru formunu doldurarak alacakları başvuru çıktısına aşağıda belgeleri de eklemek suretiyle 24.12.2007-28.12.2007 (mesai saati sonu) tarihleri arasında Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü'nün Belediye hizmet binası kat 2'deki adresine şahsen başvurmaları gerekmektedir.

a- Giriş sınavı başvuru formu(Söz konusu belge yukarıda belirtilen adresten veya Belediyemizin web sitesinden temin edilebilir.)

b- KPSS sınavı sonuç belgesinin aslı veya onaylı sureti,

c- Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı sureti,

d- Nüfus cüzdanının sureti veya arkalı önlü fotokopisi,

e- 4,5x6 cm boyutlarında iki adet fotoğraf,

f- Yabancı okul mezunları için denklik belgesi,

Eksik belge ve bilgilerle yapılacak olan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Yazılı sınavı kazanan adaylardan, sözlü sınavdan önce aşağıdaki belgeler istenir.

a- Nüfus cüzdanının aslı veya tasdikli sureti,

b- Sağlam ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarına dayanıklı olduğuna dair tam teşekküllü resmi hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu,

c- Askerlik durumunu gösterir belgenin aslı veya tasdikli sureti,

d- Cumhuriyet savcılığından alınacak sabıka kaydı belgesi,

e- 4,5x6 ebadında 6 adet fotoğraf,

f- Kendi el yazısı özgeçmişi(bu özgeçmişte baba ve ana adları ile meslek veya işleri, ilk, orta ve yüksek öğrenimlerini yaptığı okulların ve yerlerin, kendisi hakkında bilgi verebilecek iki kişinin adları, yüksek öğrenimden sonra ne gibi işler yaptığı belirtilecektir.)

Sınava Giriş Belgesi: Sınava girebilecekler 03.01.2008 tarihinde internet üzerinden www.odunpazari.bel.tr adresinde ve Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü'nde ilan edilecektir. Sınava girebileceklere Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü'nce "Sınava Giriş Belgesi" verilir. Sınava ancak bu belgeyi ibraz etmek suretiyle girilebilir. Sınav giriş belgesi 03.01.2008-07.01.2008 tarihleri arası mesai saatleri içerisinde Teftiş Kurulu Müdürlüğü'nden adaylarca alınacaktır. Sınav giriş belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Yazılı Sınav Tarihi ve Yeri: Yazılı sınav 18.01.2008 tarihinde Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Yenidoğan Mah. Çamkoru Sk. No.4 Belediye Meclis Salonu adresinde yapılacaktır.

Yazılı sınavı kazananlar internet üzerinden www.odunpazari.bel.tr ve Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü adresinde ilan edilecek, ayrıca adaylara tebligat yapılarak sözlü sınava davet edilecektir. Sınavda giriş belgesi ile birlikte kimlik tesbitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi onaylı kimlik belgesi bulundurulacaktır.

3- SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamada yapılacaktır.

Yazılı Sınav Konuları:

A- HUKUK

a- Medeni Hukuk(Aile Hukuku Hariç)

b- Borçlar Hukuku(Genel Esaslar)

c- İdare Hukuku(Genel Esasalar, İdari Kaza)

d- Ceza Hukuku(Genel Esaslar)

e- Ticaret Hukuku(Genel Esaslar)

B- İKTİSAT

a- Genel İktisat Teorisi

b- Para, Banka, Kradi ve Konjonktür

c- Milli Gelir

d- İstihdam

C- MALİYE

a- Genel Maliye Teorisi

b- Kamu Gelirleri

c- Bütçe

D- MUHASEBE

a- Genel Muhasebe

b- Bütçe Analizi

Yazılı Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi : Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için her konu için 100 tam puan üzerinden 70 puanın altında olmamak kaydıyla ortalama 70 puan almak gerekir.

Yazılı Sınav Sonuçlarının Duyurulması:Yazılı sınav sonuçları 23.01.2008 tarihinde Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ilan panosunda ve Belediyenin web sayfasında duyurulacaktır. Bu duyuruda sözlü sınavın yeri ve zamanıda belirtilecektir. Yazılı sınavda başarılı olanlara sözlü sınavın yeri, günü ve saati yazılı olarak bildirilir.

Sözlü Sınav: Yazılı sınavı kazanan adaylar sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınavda adayların yazılı sınav konuları ve Genel Kültür bilgilerinin yoklanmasının yanında zeka, muhakeme ve konuşma yetenekleri değerlendirilir. Sözlü sınavda adaylara sınav kurulu üyelerinin her biri tarafından 100 tam not üzerinden not verilir. Verilen bu notların ortalaması sözlü sınav notunu oluşturur. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için alınacak notun 70'den az olmaması zorunludur.

Giriş Sınavı Notu ve Sonucun Duyurulması: Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı notu yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. Sınavı kazananların durumu sınav kurulu tarafından en yüksek nottan başlanılmak üzere bir tutanağa bağlanır. Notların eşitliği halinde sıralamada KPSS notu esas alınır. Giriş sınavını kazananların listesi Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ana hizmet binası ilan panosunda ve Belediyenin web sayfasında duyurulacaktır. Sınav kurulu tarafından adaylara yazılı olarak bildirim yapılacaktır.

Sınav Sonucuna itiraz: Giriş sınavı sonuçlarına, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren 5 gün içerisinde sınav kuruluna yazılı olarak itiraz edilebilir. İtirazlar sınav kurulu tarafından 7 gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılır ve sonuç itiraz eden adaylara yazılı olarak bildirilir.

Müfettiş Yardımcılığına atanma: Sınavda başarı gösterenler başarı sırasıyla boş olan Müfettiş Yardımcısı kadrolarına atanırlar.Sınavı kazananların Müfettiş Yardımcılığına atanma işlemleri için kendilerine bildirilen süre içerisinde istenilen belgelerle birlikte İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Süresi içinde geçerli bir mazereti olmaksızın müracaat etmeyenlerin atama işlemleri yapılmaz. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Ataması yapılmış olsa dahi iptal edilir. Haklarını kaybedenlerin yerlerine yedek adaylardan atama yapılır.