İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğü Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 26 Kasım 2007 17:49, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğü Akademik Personel İlanı
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Aşağıda anabilim dalı itibariyle unvan ve şartları belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 srihli Resmi Gazetede yayınlanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır.

1- İstenen Belgeler:

a) Profesör ve Doçent kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların dilekçe, iş talep formu, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, doktora tezi, doçentlik belgesi, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı profesörler 6 nüsha, doçentter 4 nüsha olarak hazırlayarak, (Profesör adaylarının 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 26. maddesi gereğince yayınlarından birisini başlıca araştıma eseri olarak belirtmeleri gerekmektedir.)

b) Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların dilekçe, iş talep formu, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, lisans, yüksek lisans, doktora diploması, doktora tezi, yabancı dil başarı belgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı 4 nüsha olarak hazırlayarak,

c) öğretim Görevlisi ve uzman kadrolarına başvuracak adayların dilekçe, iş talep formu, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, öğrenim belgeleri ve yabancı dil belgeleri ile varsa bilimsel çalışma ve yayınları ile birlikte,

d) Rektörlük Yabancı Diller Bölümü Okutman kadrolarına başvuracak adayların dilekçe, iş talep formu, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, öğrenim belgesi ve Yabancı Dil Belgesi (KPDS en az A düzeyinde veya eşdeğer diğer Yabancı Dil Belgeleri ÜDS-TOEFL) ile birlikte,

e) Rektörlük Genel Kültür Dersleri Bölümü okutman kadrosuna başvuracak adayların dilekçe, iş talep formu, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, öğrenim belgeleri ile varsa bilimsel çalışma ve yayınları ile birlikte, Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampus alanı Urla-IZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2- Adaylann 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3- öğretim Görevlisi, Okutman ve Uzman kadrolarına müracaat edecek adayların "Akademik Personel Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında" (ALES) en az 70 puan almaları gerekir.

4- 2007 yılı içinde ikinci Merkezi Sınavın yapılıp sonuçları internet aracılığı ile duyuruluncaya kadar ilan ve atama süreci başlamış bulunan merkezi sınav şartı aranan kadrolara başvuru ve atamalarda ÖSYM tarafından Lisansüstü Eğitim Sınavından (LES) son iki yılda 50 puan almış olduklarına dair belgeyi teslim edeceklerdir.

5- Doktora derecesine sahip olanlar ve 2547 Sayılı Kanuna tabi akademik unvanlarda daha önce çalışırken çeşitli nedenlerle ayrılanlar (disiplin nedenleri hariç) ve halen aynı Kanuna tabi çeşitli akademik unvanlarda çalışanlar ALES veya LES sınavından muaf tutulurlar.

6- Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacaklan ayrıntılı hizmet belgesini ibraz edeceklerdir.

7- Başvuracakların, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.1.1982 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Yükseköğretim Kuramlarında Yabancı Dil Eğitim-öğretimi ve Yabancı Dille Eğitim-öğretim Yapılmasında Uyulacak Esasalara ilişkin Yönetmelik hükümlerini sağlamaları gerekmektedir.
(Kanun ve Yönetmelikler http://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

8- Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

9- Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BİRİMİ ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET AÇIKLAMA

Rektörlük Okutman 1 Adet İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce öğretmenliği, ingilizce Mütercim-Tercümanlık, İngiliz Dilbilim Bölümlerinden mezun, hazırlık sınıfı öğreniminde ders verebilecek deneyime sahip olmak.

Rektörlük Okutman 1 Adet Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olmak. Yüksek lisans derecesine sahip olmak.

Mühendislik Fak. Kimya Mühendisliği Doçent 1 Adet Çevre Mühendisliği konularında araştırma ve yayınlarının olması.

Mühendislik Fak. Elektrik-Elektronik Müh. Yardımcı Doçent 1 Adet Mikrodalga, Haberleşme Devreleri, Mikrodalga Sensörleri konularında araştırma ve yayınlarının olması.

Mühendislik Fak. Elektrik-Elektronik Müh. Yardımcı Doçent 1 Adet Mikroelektronik, Analog ve Sayısal Elektronik Devre ve Sistem Tasarımı konularında araştırma ve yayınlarının olması.
Mühendislik Fak. Elektrik-Elektronik Müh. Yardımcı Doçent 1 Adet Medikal Görüntü Analizi, Biyomedikal Mühendislik konularında araştırma ve yayınlarının olması.

Mühendislik Fak. Gıda Müh. Öğretim Görevlisi 1 Adet Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyoloji alanında doktora derecesine sahip olmak; meyve-şebze ve kanatlı eti mikrobiyolojisi ve bu ürünleri koruma yöntemleri ile ilgili yayınları olmak.

Mühendislik Fak. Makine Müh. Öğretim Görevlisi 1 Adet Yüksek Lisans derecesine ve Bilgisayar programlama konusunda deneyim ve C+ + , Java, Fortran, Visual Basic gibi programlama dillerinden bir veya tercihen daha fazlasında lisans düzeyinde eğitim verebilecek birikime sahip olmak.

Mühendislik Fak. Makine Müh. Uzman 1 Adet Yüksek Lisans derecesine ve Bilgisayar Destekli Tasarım, Üretim ve Mühendislik (CAD-CAM-CAE) alanında deneyime sahip olmak.

Mühendislik Fak. Makine Müh. Uzman 1 Adet Yüksek Lisans derecesine ve Metalografi / numune hazırlama konusunda deneyim sahibi olmak.

Mühendislik Fak. İnşaat Müh. Yardımcı Doçent 1 Adet Malzeme Bilimleri alanında doktora derecesine sahip ve konuyla ilgili yayınları olmak.

Mühendislik Fak. İnşaat Müh. Yardımcı Doçent 1 Adet Yapı Alanında doktora derecesine sahip olmak konuyla İlgili yayınları olmak.

Fen Fak. Kimya Profesör 1 Adet Kolloid kimyası yüzey/arayüzey kimyası konularında çalışmaları olmak ve bu konularda uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış bilimsel çalışmalarının bulunması.

Fen Fak. Kimya Doçent Adet Katı hal kimyası alanında süperkritik çözgenler ve hidrotermal metotlarla sentez ve büyütme üzerine çalışmaları olmak, X-ışını tek kristal difraktometri ve tek kristal yapı çözümleme konularında deneyimli, yürüttüğü/yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınlar yapmış olmak.
Fen Fak. Fizik Yardımcı Doçent 1 Adet Atom ve Molekül Fiziği Teorisi konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmaları ve yayınları olmak.

Fen Fak. Matematik Doçent 1 Adet Uygulamalı matematik alanında uluslararası düzeyde yayınları olmak.

Fen Fak. Matematik Öğretim Görevlisi 1 Adet Yüksek Lisans derecesine sahip olmak ve ileri düzeyde bilgisayar programcılığı ve donanımı bilgisine sahip olmak.

Fen Fak. Matematik Öğretim Görevlisi 1 Adet Yüksek Lisans derecesine sahip olmak ve Uygulamalı matematik alanında ders verebilecek düzeyde olmak.

Fen Fak. Biyoloji Doçent 1 Adet Hücre döngüsü, antioksidant genler ve yaşlanma konularında özgün araştırmaları bulunmak ve bu araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları bulunmak,

Fen Fak. Biyoloji Doçent 1 Adet Spektroskopik ve kalorimetrik yöntemleri kullanarak yapı ve fonksiyon analizi yapabilmek ve bu konularda özgün araştırmaları bulunmak ve bu araştırmalardan kaynaklanan uluslararası yayınları olmak.

Fen Fak. Biyoloji Yardımcı Doçent 1 Adet Kanser moleküler biyolojisi veya endüstriyel mikrobiyoloji veya evolusyon konularında özgün araştırmaları bulunmak ve bu araştırmadan kaynaklanan uluslararası yayınları olmak.

Fen Fak. Biyoloji Öğretim Görevlisi 1 Adet Yüksek Lisans derecesine sahip olmak, İmmünoloji alanında özgün araştırmaları bulunmak, flow cytometry celi culture, PCR uygulamaları, CE-based analiysis (seguencing, AFLP, STR, SNP) 2D protein fractionation, centrifugation ve partide analizleri konusunda uzmanlaşmış olmak ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.

Mimarlık Fak. Mimarlık Yardımcı Doçent 1 Adet Proje ve Yapım Yönetimi alanında doktora derecesi, yayınları çalışmaları olmak.

Mimarlık Fak. Şehir ve Bölge Planlama Yardımcı Doçent 1 Adet Coğrafi Bilgi Sistemleri ve uydu görüntüsü işleme konusunda çalışmaları olmak.

Mimarlık Fak. Endüstri Ürünleri Tasarımı Yardımcı Doçent 1 Adet Endüstri Ürünleri Tasarımı konusunda uygulamaları, araştırma ve yayın çalışmaları olmak.