Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 07 Mart 2019 02:41, Son Güncelleme : 07 Mart 2019 02:43
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen boş kadrolarına 2547 sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvurma Atama ve Yükseltilme Yönergesi (bakınız: www.personel.mu.edu.tr) hükümleri doğrultusunda öğretim üyesi alınacaktır.

a) Profesör kadrosu daimi statüde olup, başvuracak adayların www.personel.mu.edu.tr adresinde yer alan Öğretim Üyesi Başvuru Dilekçe Örneğine, özgeçmiş, doçentlik belgesi, hizmet belgesi, yukarıdaki internet adresinde yer alan Yönergedeki başvuru formu ile birlikte yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) nüsha dosyayı (Profesörlük takdim çalışmasının da belirtildiği) ekleyerek Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir.

b) Doçent kadrosu daimi statüde olup, başvuracak adayların www.personel.mu.edu.tr adresinde yer alan Öğretim Üyesi Başvuru Dilekçe Örneğine, özgeçmiş, doçentlik belgesi, hizmet belgesi ve yukarıdaki internet adresinde yer alan Yönergedeki başvuru formu ile birlikte yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir.

Doçentlik Eser İncelemesinden geçerek Doçentlik ünvanı almış ancak sözlü sınava girmemiş adayların; sözlü sınavları ilan başvuru süresi tamamlandıktan sonra Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından belirlenecek jüriler tarafından yapılacaktır.(Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvurma Atama ve Yükseltilme Yönergesi'nin 4.maddesi )

c) Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracak adayların www.personel.mu.edu.tr adresinde yer alan Öğretim Üyesi Başvuru Dilekçe Örneğine, özgeçmiş, doktora belgesi, hizmet belgesi, yabancı dil sonuç belgesi (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvurma Atama ve Yükseltilme Yönergesi'nin 4.maddesi ) ve yukarıdaki internet adresinde yer alan Yönergedeki başvuru formu ile birlikte yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek ilgili birimlere müracaat etmeleri gerekmektedir.

NOT: Adaylar, eser listelerini yazılı olarak teslim etmek ve başvuru dosyalarını bir takım olarak başvuru sırasında sunmak kaydıyla, başvuru dosyalarındaki bilimsel eserlerini (makale, tez, kitap vs.) elektronik ortamda (CD, DVD veya Flash Bellek ) verebilirler.

AÇIKLAMALAR:

1) Bütün adayların Devlet hizmetine girmede aranan niteliklere sahip olmaları gerekmektedir.

2) Müracaatlar ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yapılacak olup, postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.

3) Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

4) Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına doçent unvanını almış olanlar ile Profesörler müracaat edemezler.

5) Hizmet Belgesi Üniversitemiz dışından müracaat edecekler için istenmektedir.

6) (*) "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik"in ilgili maddelerinde belirtilen yabancı dil şartını yerine getirmesi gerekmektedir.

BİRİM

BÖLÜM

ABD/PROGRAM

UNVAN

DER.

AÇIKLAMA

Edebiyat Fakültesi

Çağdaş Türk Leh.ve Ed.

Kuzey-Doğu Türk Lehçeleri ve Edeb.

Doçent

1

Kuzey-Doğu (Sibirya) Türk lehçeleri ve Kazak

Türkçesinde fiiller ve ayrıca Türk lehçeleriyle ilgili sözlük ve gramer çalışmaları olmak.

Edebiyat Fakültesi (*)

Mütercim Tercümanlık

Mütercim Tercümanlık

Dr.Öğr.Üyesi

3

İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında doktora yapmış

olmak. Çağdaş İngiliz tiyatrosu, politik tiyatro ve edebiyatta adaptasyon konularında akademik çalışmaları olmak. (Açıklamalar 6. madde)

Edebiyat Fakültesi (*)

Mütercim Tercümanlık

Mütercim Tercümanlık

Dr.Öğr.Üyesi

3

Mütercim tercümanlık/çeviribilim alanında

doktora yapmış olmak, çeviribilimde hermeneutik yaklaşımlar ve yeniden çeviri alanında çalışmaları olmak. (Açıklamalar 6. madde)

Eğitim Fakültesi

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi

Fen Bilgisi Eğitimi

Profesör

1

Fen Bilgisi Eğitimi Bilim alanında doçentliğini almış olmak ve probleme dayalı yansıtıcı düşünme becerileri konusunda çalışmaları olmak.

Fethiye İşletme Fakültesi

Turizm İşletmeciliği

Turizm İşletmeciliği

Doçent

1

Turizm Bilim alanında doçentliğini almış olmak.

Seyahat İşletmeciliği, Etkinlik Turizmi, Macera Turizmi ve Turizmde Deneyimsel Pazarlama konularında çalışmaları olmak.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İşletme

Yönetim ve Organizasyon

Doçent

1

Yönetim ve Strateji alanında doçentliğini almış ve

İşletme Grupları ve İşletme Tarihi konusunda çalışmaları olmak.

İslami İlimler Fakültesi

Temel İslam Bilimleri

Hadis

Dr. Öğr. Üyesi

1

Hadis anabilim dalında doktora yapmış olmak ve hadis tarih ilişkisi üzerine çalışmaları olmak.

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Hemşirelik

Halk Sağlığı Hemşireliği

Profesör

1

Halk Sağlığı Hemşireliği alanında doçentliğini

almış, sokak çocukları ve suça sürüklenen çocuklarla ilgili çalışmaları olmak.

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Kardiyopulmoner

Rehabilitasyon

Profesör

1

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında

Doçentliğini almış olmak. Pediatrik ve Kardiyopulmoner Rehabilitasyon, ölçek geliştirme, geçerlilik-güvenirlik ve kültürel adaptasyon konularında çalışmaları olmak.