Çukurova Üniversitesi Akademil Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 24 Kasım 2007 13:47, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Çukurova Üniversitesi Akademil Personel Alım İlanı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Birimlerinde açık bulunan akademik kadrolara 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa tabi olarak öğretim elemanları alınacaktır. Son başvuru tarihi ilanın gazetede yayınlanmasından itibaren 15 günlük sürenin bitimidir.

Yardımcı Doçent, Araştırma Görevlisi ve uzman kadrolarına başvuracak adaylar başvuru dilekçelerine, genel açıklamalarda istenilen bilgilerin, özgeçmiş, öğrenim belgesi suretini ve varsa eserlerini ilgili birime verecekler

Yardımcı Doçentliğe başvuracak adayların 2547 Sayılı Kanunun 23. maddesi ile öğretim Üyeliğine Yükseltilme vs Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre koşulları taşıdığını belirten bir dilekçeye başvuracakları anabilim dalını belirterek özgeçmişlerini, nüfus cüzdan örneklerini, doktora belgelerini bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan bir dosyayı 4(dört) takım halinde süresi içinde elden ilgili birimlere eksiksiz teslim edeceklerdir.

Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuracak adayların Üniversitemiz Yönetim Kurulunca alınan Yaş Kriterlerine göre lisans mezunlarında aranacak yaş sınırı 27 yaşından gün almamış olmak şartının, lisansüstü eğitim yapanlarda lisansüstü eğitimde kat ettiği aşama dikkate alınarak 31 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

GENEL AÇIKLAMALAR

Araştırma Görevlisi ve uzman kadrolanna başvuracak adayların öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personel Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından (KPDS) en az 50 (elli) puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları.

Uzman kadrolarına öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen ya da açıktan atanacaklarda başvuruların kabul edilebilmesi için Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) alanındaki puan türünde yüz üzerinden 70 (yetmiş) puan almış olmaları veya öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan "Lisansüstü Eğitim Sınavfndan (LES) son iki yılda 50 puan almış olmaları gerekmektedir. Doktora derecesine sahip olan adaylarda ALES veya LES koşulu aranmayacaktır.

Araştırma Görevlisi kadrolarına öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen ya da açıktan aranacaklarda başvuruların kabul edilebilmesi için Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) alanındaki puan türünde yüz üzerinden 70 (yetmiş) puan almış olmaları veya öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan "lisansüstü Eğitim Sınavından (LES) son iki yılda 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılmış olsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgelerine ekleyerek ibraz edeceklerdir. Erkek adayların askerliğini yapmış veya tecilli olmaları gerekmektedir. Yabancı ülkelerinden alınan diplomaların Üniversitlerarası kurulca denkliğinin son başvuru tarihinden önce onaylanmış olması şarttır.

Devlet hizmetine girmede aranılan genel şartlara haiz olmak gerekmektedir. Belirtilen koşulları taşımayan ve süresi içinde yapılmayan müracaatlar dikkate alınmayacak.

DUYURULUR.

ÇUKUROVA ÜNİVRESİTESİ

BİRİMİ BOLÜMÜ ANABİLİM DALI UNVANİ DERECE ADET NİTELİĞİ

Tıp Fakültesi Kardiyoloji yardımcı doçent 3 Derece 1 Adet Kardiyoloji uzmanı olmak

Tıp Fakültesi Aile Hekimliği yardımcı doçent 3 Derece 1 Adet Aile hekimliği uzmanı olmak

Tıp Fakültesi Aile Hekimliği yardımcı doçent 3 Derece 1 Adet Aile hekimliği uzmanı olmak

Tıp Fakültesi Üroloji yardıma doçent 3 Derece 1 Adet Üroloji uzmanı olmak

Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz uzman 4 Derece 1 Adet Kulak burun boğaz uzmanı olmak

Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz uzman 4 Derece 1 Adet Odyolojide doktora yapmış olmak

Tıp Fakültesi Kadın Hast. ve Doğum uzman 4 Derece 1 Adet Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olmak

Mühen.Mimarlık Fak. Bilgisayar Mühen. Bilgisayar Yazılımı yardımcı doçent 3 Derece 1 Adet

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Rehber, ve Psikoloj.Dan. araştırma görevlisi 5 Derece 1 Adet İletişim Bilimlerinde yükseklisans yapıyor olmak

Ikt.ve İdari Bil.Fak. Uluslararası ilişkiler Siyasi Tarih yardımcı doçent 3 Derece 1 Adet

Adana Sağlık Y.O. Ebelik yardımcı doçent 3 Derece 2 Adet

Rektörlük uzman 5 Derece 2 Adet Lisans Mezunu olmak, visual Basic, C veya Delphi program dillerinden birini biliyor olmak.