Niğde Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 23 Kasım 2007 11:40, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Niğde Üniversitesi Akademik Personel İlanı

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz terimlerine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ilgili maddelerine göre Öğretim Elemanı alınacaktır.

Başvurular ilanm günlük gazetede yayın tarihi itibariyle 15 (onbeş) gündür. (Profesörlerde ve Doçentlerde günlük gazete ve Resmi Gazete'nia ilan tarihlerinin en son olanı dikkate alınacaktır)

Profesör kadrosu daimi statüde olup, başvuracak adayların 2547 Saydı Kanunu'nun 26. maddesinde belirtilen şartlara haiz olmaları, Anabilim Dallarını belirten dilekçelerine, özgeçmiş, onaylı nflfus cüzdanı sureti 2 adet fotoğraf, Doçentlik basan belgesi, yayın listesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 adet dosyayı eklemeleri gerekmektedir.

Doçentlik kadrosu daimi statüde olup, başvuracak adayların 2547 sayılı Kanun'un 25. maddesinde belirtilen şartlara haiz olması, Anabilim Dalını belirten dilekçelerine, özgeçmiş, onaylı nflfus cüzdanı sureti 2 adet fotoğraf, Doçentlik basan belgesi, yayın listesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 nüsha dosyayı eklemeleri gerekmektedir.

Yardımcı Doçentlik kadrosuna başvuracak adaylann 2547 Sayılı Kanun'un 23. maddesinde belirtilen şartlara haiz olması, Anabilim Dalını belirten dilekçelerine özgeçmiş, nüfus cüzdan sureti, 2 adet fotoğraf, doktora belgesi, Yabancı Dil belgesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 nüsha dosyayı başvuru dosyasına eklemeleri gereklidir. KPDS ve ÜDS'den 60 puan ve üstü, TOEFL ve IELTS sınavlarında KPDS ve ÜDS'nın 60 puanına eşit ve üstünde bir puan kabul edilir.

Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi kadrosuna başvuruda bulunan adaylann Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 70 puan veya Aralık 2005 ve sonrasında Lisansüstü Eğitim Sınavından (LES) en az 50(elli) puan almış olmaları, öğrenci seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az 50(elli) puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almaları, yüksek lisans mezunu olmaları zorunludur.

Uzman kadrosuna başvuracak adaylann Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapdan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az 50(elli) puan veya eşdeğerliği kabul edileni ÜDS, TOEFL, IELTS) bir sınavdan bu puan muadili bir puan almaları, lisans mezunu ve Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 70 puan veya Aralık 2005 ve sonrasında Lisansüstü Eğitim Sınavından (LES) en az 50(elli) puan almış olmaları ve alanında birikim sahibi olmaları gerekmektedir.

Araştırma Görevlisi kadrosuna başvuracak adaylardan başvuru tarihi itibari ile yüksek lisansa kayıtlı olanların 27 yaşından, doktoraya kayıtlı olanların 31 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Ancak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 29/3/2006 tarih ve 6304 saydı yazısı gereğince, halen 2547 saydı Kanun'a tabi olarak çalışan öğretim elemanlarının bu kadrolara başvurmaları halinde belirtilen yaş şartı aranmaz, 657 Saydı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartlan ve açıklamalardaki özellikleri taşımaları, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 70 puan veya Aralık 2005 ve sonrasında Lisansüstü Eğitim Sınavından (LES) en az 50(elli) puan almış olmaları, Türkiye'deki Devlet Üniversitelerinin Enstitülerinin birinde lisansüstü eğitim programına kayıtlı olmaları ve öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az 50(elli) puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan ( ÜDS, TOEFL, IELTS) bu puan muadili bir puan almaları, dil alanında araştırma görevliliğine başvuran adaylann Kamu

Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından en az 80(seksen) puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan ( ÜDS, TOEFL, IELTS) bu puan muadili bir puan almaları zorunludur.

2547 sayıh Kanuna tabi olarak halen Yükseköğretim Kurumlarında görev yapanlar,

2547 sayılı Kanuna tabi olarak daha önce Yükseköğretim Kurumlarında görev yapmış olanlar,

Doktora derecesine sahip olanlar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 70 puan veya Aralık 2005 ve sonrasında Lisansüstü Eğitim Sınavından (LES) en az 50(elli) puan almış olmak şartından muaftır.(Disiplin cezası nedeniyle ilişiği kesilenler hariç)

Araştırma Görevlisi kadrosuna başvuran adaylardan yapılacak (yazdı ve sözlü) sınavlarda başardı olanların atamaları 2547 sayılı Kanun'un 50/d maddesine göre yapılacaktır.

Adayların dilekçelerine Lisansüstü öğrenci kayıt belgesi, özgeçmiş, Lisans Diploması, varsa Yüksek Lisans diploması, Nflfus Cüzdanı sureti, 2 adet fotoğraf, askerlikle ilişiğinin olmadığını gösteren belge ve Yabancı Dil Belgesini eklemeleri ve Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Duyurulur.

BİRİMİ VE BÖLÜMÜ : ANABİLİM DALI VEYA ALANI: UNVANI: ADET : AÇIKLAMALAR:

REKTÖRLÜK
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Uzman 2 Adet Yazılım, Web Tasarımı Data Base konusunda deneyimli olmak

EĞİTİM FAKÜLTESİ

İlköğretim Sosyal Bilgiler Eğitimi Profesör 1 Adet

İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Yardımcı Doçent 2 Adet

İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Yardımcı Doçent 1 Adet

Eğitim Bilimleri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Araştırma Görevlisi 2 Adet

MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ

Jeoloji Mühendisliği Genel Jeoloji Yardımcı Doçent 1 Adet

Jeoloji Mühendisliği Maden Yatakları ve Jeokimya Yardımcı Doçent 1 Adet

Maden Mühendisliği Maden İşletme Yardımcı Doçent 1 Adet

Maden Mühendisliği Maden İşletme Araştırma Görevlisi 1 Adet

Maden Mühendisliği Cevher Hazırlama Araştırma Görevlisi 1 Adet

Mimarlık Bina Bilgisi Araştırma Görevlisi 1 Adet

İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Yardımcı Doçent 1 Adet

İnşaat Mühendisliği Hidrolik Araştırma Görevlisi 1 Adet

Makine Mühendisliği Mekanik Araştırma Görevlisi 2 Adet

Makine Mühendisliği Makine Teorisi ve Dinamiği Araştırma Görevlisi 1 Adet

Makine Mühendisliği Konstrüksiyon ve İmalat Araştırma Görevlisi 1 Adet

Elektrik Elektronik Mühendisliği Elektronik Araştırma Görevlisi 1 Adet

Elektrik Elektronik Mühendisliği Devreler ve Sistemler Araştırma Görevlisi 1 Adet

Elektrik Elektronik Mühendisliği Elektrik Makinalan Araştırma Görevlisi 2 Adet

Elektrik Elektronik Mühendisliği Telekomünikasyon Araştırma Görevlisi 1 Adet

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İşletme Bölümü Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doçent 2 Adet

İktisat İktisat Tarihi Araştırma Görevlisi 1 Adet

Kamu Yönetimi Hukuk Bilimleri Araştırma Görevlisi 1 Adet


FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Tarih Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Yardımcı Doçent 1 Adet

Batı Dilleri ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı Araştırma Görevlisi 3 Adet

Matematik Cebir ve Saydar Teorisi Araştırma Görevlisi 1 Adet

Fizik Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği Araştırma Görevlisi 1 Adet

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Yardımcı Doçent 1 Adet

ZUBEYDE HANIM SAGLK YÜKSEKOKULU

Ebelik öğretim Görevlisi 2 Adet