Şırnak Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Şırnak Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 27 Şubat 2019 04:21, Son Güncelleme : 27 Şubat 2019 09:59
Şırnak Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Şırnak Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine; Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi hükümleri uyarınca personel alınacaktır.

Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren on beş (15) gündür. Başvurular ilgili birime şahsen veya posta yolu ile yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan ve eksik belgeli başvurular kabul edilmeyecektir.

GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

1- 657 Sayılı Kanun'un 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2- ALES'ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

3 - Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır.

İLAN EDİLEN KADROLAR

BAŞVURU/ÖN DEĞERLENDİRME/SINAV TARİHLERİ

Duyuru Başlama Tarihi : 27.02.2019

Son Başvuru Tarihi : 13.03.2019

Ön Değerlendirme Tarihi : 15.03.2019

Sınav Giriş Tarihi : 18.03.2019

Sonuç Açıklama Tarihi : 19.03.2019

Kabul Edilecek Başvuru Şekli : Şahsen veya Posta ile Sonuçların Açıklanacağı İnternet Adresi : www.sirnak.edu.tr

Başvuruda İstenen Belgeler:

Başvuracak kadro için aranan genel şartlar ve özel şartlar ile ilanda belirtilen diğer koşullara sahip adaylar aşağıdaki belgeleri eksiksiz şekilde hazırlayacaklardır.

1 - Başvurulan unvan, birim, bölüm, programı ile ilan numarası ve iletişim bilgilerinin eksiksiz şekilde doldurulduğu Başvuru Dilekçesi

2 - Özgeçmiş,

3 - ALES Sonuç Belgesinin Çıktısı,

4 - Lisans ve Yüksek Lisans Diplomalarının veya Geçici Mezuniyet Belgelerinin Aslı veya Fotokopisi (E-devletten alınan karekodlu belgeler ön değerlendirme aşamasında kabul edilir. Lisans ve Yüksek Lisans Diplomalarının veya Geçici Mezuniyet Belgelerinin fotokopisini başvuru esnasında teslim edenler giriş sınavına gelirken. Lisans ve Yüksek Lisans Diplomalarının veya Geçici Mezuniyet Belgelerinin aslını veya onaylı suretini getirmek zorundadırlar..)

5 - Lisans Transkriptinin Aslı veya Fotokopisi (Lisans Transkriptinin fotokopisini başvuru esnasında teslim edenler giriş sınavına gelirken Lisans Transkriptlerinin aslını veya onaylı suretini getirmek zorundadırlar.

6 - Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

7 - Nüfus cüzdan fotokopisi.

Önemli Notlar:

1 - Adayların transkriptleri ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamasında aşağıdaki esaslara göre değerlendirilecektir:

- Transkriptlerde sadece dörtlük not sistemi olması halinde Yükseköğretim Kurulunun eşdeğerlik tablosu kullanılacaktır.

- Transkriptlerde sadece yüzlük not sistemi olması halinde yüzlük not kullanılacaktır.

- Transkriptlerde sadece beşlik not sistemi olması halinde Yükseköğretim Kurulunun eşdeğerlik tablosu kullanılacaktır.

- Transkriptte hem dörtlük hem yüzlük not sistemi olması halinde Yükseköğretim Kurulunun eşdeğerlik tablosu kullanılacaktır.

- Transkriptte hem beşlik hem yüzlük not sistemi olması halinde Yükseköğretim Kurulunun eşdeğerlik tablosu kullanılacaktır.

2- Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar başvuru yapılacak birime ulaşması gerekmektedir.

3- Adaylar ilan edilen kadrolardan ancak birine başvuru yapabilir, aynı ilan dönemi içinde birden fazla kadroya başvuran adayların başvuruları değerlendirilmez.

4- Süresi içinde yapılmayan ve eksik belgeli başvurular dosyalar değerlendirmeye alınmayacaktır. Postadaki gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.

Üniversitemiz sınav takviminde zorunlu hallerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Üniversite web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetindedir. Kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

MUAFİYET

1- Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

2- Genel Şartlar Başlığı altında yer alan 4. madde kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki Meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

İlan olunur.