Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 22 Kasım 2007 09:41, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akademik Personel İlanı
21/11/2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Abant İzzet Baysal Üniversitesinden :

Üniversitemizin aşağıda belirlenen birim ve anabilim dallarına 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim elemanı alınacaktır.

Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren onbeş (15) gündür. Başvurular ilan edilen birime şahsen yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar ile postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Profesör kadroları devamlı statü için olup; adaylar başlıca araştırma eserini de belirttikleri dilekçesine ekleyecekleri, noter veya resmi kurumlarca onaylanmış doçentlik belgesi, diğer öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf ve özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan altı takım dosya ile Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına başvuracaklardır.

Doçent kadroları devamlı statü için olup; adaylar dilekçesine ekleyecekleri, doçentlik belgesi, diğer öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf ve özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosya ile Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına başvuracaklardır.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar; dilekçesine ekleyecekleri, noter veya resmi kurumlarca onaylanmış öğrenim belgeleri, yabancı dil belgesi, (KPDS, ÜDS?den en az 65 puan veya eşdeğer puana sahip ve YÖK?ten denkliği alınmış yabancı dil belgesi ile) nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf, üç adet referans mektubu, özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosya ile kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır.

Araştırma Görevlisi kadrosuna başvuracak adaylar; başvurduğu görevi, anabilim dalını belirttiği dilekçesine ekleyeceği, mezuniyet belgesi, transkript (lisans not ortalaması en az 100 üzerinden 60 veya 4.00 üzerinden 2.00 olanlar), özgeçmiş, nüfus cüzdanı fotokopisi, ders aldığı üç öğretim üyesinden alacağı referans mektubu, KPDS, ÜDS (en az 50 puan) veya uluslar arası geçerliliği olan eşdeğer yabancı dil belgesi ile, başvurduğu alanla ilgili ALES Belgesi (en az 70 puan) ve varsa bilimsel çalışmalarıyla kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır. Adaylardan ilana son başvuru tarihi itibarı ile lisans mezunlarının 27, yüksek lisans öğrencilerinin 29, doktora öğrencilerinin 31 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.

Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuracak adaylar, başvurduğu görevi, anabilim dalını belirttiği dilekçesine ekleyeceği, mezuniyet belgeleri, transkript (lisans not ortalaması en az 100 üzerinden 60 veya 4.00 üzerinden 2.00 olanlar başvurabilir), özgeçmiş, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet referans mektubu, yabancı dil belgesi (KPDS, ÜDS (en az 50 puan) veya eşdeğer yabancı dil belgesi ile), ALES Belgesi (en az 70 puan) ve bilimsel çalışmalarıyla kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır. Fakülte ve dört yıllık yüksekokul kadrolarına başvuracak adayların en az yüksek lisans mezunu olmaları gerekmektedir.

Okutman kadrosuna başvuracak adaylar; başvurduğu görevi, anabilim dalını belirttiği dilekçesine ekleyeceği, mezuniyet belgesi, transkript (lisans not ortalaması en ez 100 üzerinden 60 veya 4.00 üzerinden 2.00 olanlar başvurabilir), özgeçmiş, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet referans mektubu, yabancı dil belgesi, (KPDS, ÜDS (en az 50 puan) veya eşdeğer yabancı dil belgesi ile), ALES Belgesi (en az 70 puan) ve bilimsel çalışmalarıyla kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır. Bilim alanı bir yabancı dille ilgili olanların en az B (80 puan) düzeyi KPDS veya eşdeğer yabancı dil belgesine sahip olmaları şarttır.

Uzman kadrosuna başvuracak adaylar; başvurduğu görevi, anabilim dalını belirttiği dilekçesine ekleyeceği, mezuniyet belgesi, özgeçmiş, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet referans mektubu, yabancı dil belgesi (KPDS, ÜDS (en az 50 puan) veya eşdeğer yabancı dil belgesi ile), ALES Belgesi (en az 70 puan) ve varsa bilimsel çalışmalarıyla kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır.

Tüm bu kadrolara başvuracak adaylar dosyalarına haklarında bilimsel referans alınabilecek üç öğretim üyesinin isim ve adreslerini ekleyecektir. Ayrıca yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

Yardımcı Doçent adaylarının yabancı dil sınavı ile Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi, Okutman ve Uzman adaylarının bilim sınavı 12 Aralık 2007 Çarşamba günü saat 10.00?da, kadronun ilan edildiği birimde yapılacaktır.

Atamaların yapılabilmesi için adayların durumunun ilan edilen kadro dereceleri ile ?Bazı Akademik Kadrolara Öğretim Elemanı Dışındaki Kadrolardan Naklen Yapılacak Atamalarda Ya Da Açıktan Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik?,?AİBÜ Öğretim Elemanlarının İlk Defa ve Süresi Sona Erenlerin Yeniden Atanmaları Hakkında Yönerge? ile ?AİBÜ Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru İlkeleri Hakkında Yönerge? hükümlerine uygun olması gerekmektedir.

İlan edilen kadrolara ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadır.

Bu konulara ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır.

BİRİMİ ANABİLİM DALI UNVANI DER. AD. AÇIKLAMA
Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Eğitimi Yrd.Doç. 5 1 Özel Eğitim alanında doktora yapmış olmak. Kaynaştırma konusunda araştırmalar yapıyor olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Atom ve Molekül Fiziği Yrd.Doç. 4 1 Spektroskopi radyasyon sensörleri üzerine çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Uygulamalı Psikoloji Yrd.Doç. 4 2  
Fen-Edebiyat Fakültesi Deneysel Psikoloji Uzman 6 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji Öğr.Gör. 6 1 Endüstri Sosyolojisi alanında çalışıyor olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Üretim Yönetimi ve Pazarlama Yrd.Doç. 4 1 Satış yönetimi kontrol sistemleri alanında çalışmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sayısal Yöntemler Yrd.Doç. 4 1 Çok etmenli sistemler ve yapay zeka teknikleri konusunda çalışmalar yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sayısal Yöntemler Yrd.Doç. 4 1 İstatistik teknikleri konusunda doktora yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilimleri Profesör 1 1 Yönetim psikolojisi alanında çalışmış olmak.
Tıp Fakültesi Farmakoloji Yrd.Doç. 4 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak.
Tıp Fakültesi Kardiyoloji Doçent 1 1 Elektrofizyoloji ve mitral balon valvüloplasti konularında bilgili ve deneyimli olmak.
Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Yrd.Doç. 4 1  
Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Yrd.Doç. 3 1 Deontoloji ihtisası yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Yrd.Doç. 5 1  
Tıp Fakültesi Nöroşirürji Profesör 1 1 Stereotaxi konusunda deneyimli ve sertifika sahibi olmak.
Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Yrd.Doç. 4 1 Pediatrik Ortopedi konusunda deneyimli olmak.
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Yrd.Doç. 4 1 Çamurların işlenmesi ve uzaklaştırılması konularında çalışmış olmak.
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Yrd.Doç. 4 1 Meyve, sebze teknolojisi ve kinetik konularında çalışmış olmak.
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Arş.Gör. 6 1  
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Arş.Gör. 5 1  
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Arş.Gör. 5 1 Atık uzaklaştırma konusunda deneyimli olmak.
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Arş.Gör. 5 1 Uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemleri konusunda uzman olmak.
Beden Eğitimi ve Spor Y.O. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi Yrd.Doç. 5 1 Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi alanında doktora yapmış olmak.
Beden Eğitimi ve Spor Y.O. Spor Yönetim Bilimleri Yrd.Doç. 5 1 Spor yöneticiliği alanında doktora yapmış olmak. Üniversite çalışma deneyimine sahip olmak.
Kemal Demir Fiz.Ted. ve Reh.Y.O. _ Yrd.Doç. 5 1 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Y.O. mezunu olup fizyoterapist olmak.
Bolu Meslek Y.O. İktisadi ve İdari Programlar Yrd.Doç. 5 1 En az 10 yıl üniversite deneyimi ve iktisat alanında doktora yapmış olmak. Nesneye yönelik programlama derslerini yürütecek bilgi ve deneyime sahip olmak.
Mudurnu Süreyya Astarcı M.Y.O. Organik Tarım Yrd.Doç. 5 1 Tarla bitkileri anabilim dalında doktorasını yapmış olmak.
Rektörlük Dilmer (İngilizce Okutmanı) Okutman 7 5 Fakültelerin İngilizce Öğretmenliği, Mütercim Tercümanlık veya İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerinden birinden mezun olmak.