İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 18 Şubat 2019 09:58, Son Güncelleme : 18 Şubat 2019 10:00
Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa göre aşağıda belirtilen anabilim dallarına öğretim üyesi alınacaktır.

Başvurular 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri ve kanunda belirtilen Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Kriterleri'ne göre yapılacaktır.

Profesör kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, doçentlik belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, başlıca araştırma eserini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) nüsha dosyayı ekleyerek;

Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, yayın listelerini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek doçentlik belgelerinin onaylı örnekleri ile birlikte;

Dr. Öğr. Üyesi başvurularında "Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesi" uyarınca Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi bir yabancı dil sınavından en az 60 puan almış olmak (Bilim alanının belli bir yabancı dille ilgili olması halinde ise başka bir yabancı dilde) ya da geçerliliği kabul edilen bir yabancı dil sınavından eşdeğer puan almış olmak.

Dr. Öğr. Üyesi adaylarının; doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Yukarıdaki şartları taşıyan Dr. Öğr. Üyesi kadrolarına başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik belgelerini, Yabancı Dil belgelerini, bilimsel çalışmalarını ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosya ekleyerek;

Bu ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde Dr. Öğr. Üyeleri ilan edilen birime, Profesör ve Doçentler ise Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

Başvurularda hazırlanacak olan formlar Üniversitemiz web sayfasında bulunmaktadır.

(Dosyalar haricinde dilekçeye ayrıca özgeçmiş, yayın listesi, doktora, uzmanlık, sanatta yeterlik belgesi, Yabancı Dil belgesi ve kurum dışından gelenler için hizmet cetveli eklenecektir)

Postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

İlgililere duyurulur.

BİRİM LİSTESİ
Birimi Bölümü/Anabilim Dalı Kadro Unvanı Derece Kadro Adedi BAŞVURU KOŞULU
Mühendislik ve Mimarlık Fak. Bilgisayar Müh./Bilgisayar Müh. Doktor Öğretim
Üyesi
3 1 Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu olmak, bilgisayar güvenliği ve insan-bilgisayar etkileşimi
konularında çalışma yapmış olmak
Bilgisayar Müh./Bilgisayar Müh. Doktor Öğretim Üyesi 3 1 Bilgisayar Mühendisliği veya Enformatik alanında doktora yapmış olmak, EEG sinyal analizi konusunda çalışmaları olmak.
Elektrik-Elektronik Müh./ Haberleşme Profesör 1 1 Doçentlik unvanını Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında almış olmak, kablosuz ağlar konusunda
çalışmalar yapmış olmak
Elektrik-Elektronik Müh./ Elektrik Makineleri Profesör 1 1 Doçentlik unvanını Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında almış olmak, hibrit ve elektrikli motorlar konusunda çalışmalar yapmış olmak
Elektrik-Elektronik Müh./ Elektrik Tesisleri Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında almış olmak, Enerji dağıtımı ve elektrik tesisleri konularında çalışmalar yapmış olmak
Endüstri Müh./Endüstri Müh. Doktor Öğretim
Üyesi
3 1 Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olmak, tedarik zinciri yönetimi ve lojistik alanında çalışma yapmış
olmak
Edebiyat Fak. Psikoloji/Klinik Psikoloji Doktor
Öğretim Üyesi
1 1 Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü mezunu olmak ve Klinik Psikolojisi alanında Doktora yapmış olmak
Türk Dili ve Edebiyatı/Yeni Türk Edebiyatı Doktor Öğretim Üyesi 3 1 Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olmak, Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalında doktora yapmış olmak ve Türk Romanı üzerine çalışmış olmak.