Ankara Üniversitesi Eğitim Bil. Üniversitesi Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Y. Lisans İlanı

İlan Giriş : 18 Kasım 2007 18:55, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ankara Üniversitesi Eğitim Bil. Üniversitesi Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Y. Lisans İlanı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü?nün ?Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı?na 2007-2008 eğitim-öğretim yılı için öğrenci alınacaktır.

Aday başvuruları 10-14 Aralık 2007 tarihleri arasında yapılacaktır.

Durumu uygun olan adayların aşağıda istenen belgelerle birlikte Enstitüye şahsen başvurmaları gerekmektedir.

1. 2 (İki) adet vesikalık fotoğraf (yeni çekilmiş, baş açık, sakalsız)

2. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) puan türünden en az 55 puan almış olmak. 2 yıllık süreyi aşmamış olmak

koşuluyla LES belgesi ile başvuracak adayların ALES?e dönüştürülmüş puanlarını gösteren belgenin örneği.

(Ancak, bazı bölümler 55 puanın üzerinde özel koşul belirlediğinden adayların ilanlardaki bu duruma dikkat etmeleri gerekmektedir.)

3. Diploma veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği.

Açıklama: Not ortalaması 100?lük sistemde verilmemiş olan öğrenciler mezun oldukları Üniversitelerden veya Enstitülerden 100?lük sistemde eş değer puanlarını başvuru esnasında ibraz etmek zorundadırlar.

4. Mezuniyet derecesini gösterir not dökümü ait olduğu üniversiteden veya noter onaylı örneği (lisans not ortalaması en az 65/100) (Mezuniyet derecesini gösterir not dökümü 4?lük sisteme göre olan adaylar mezun oldukları üniversiteden 100?lük sistemdeki eşdeğer puanlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.)

5. 1 (Bir) adet yarım kapaklı dosya

6. Aday başvuru ücreti olarak ZİRAAT BANKASI Tandoğan Şubesi 7038492-5002 nolu hesaba 50.00(Elli)YTL. yatırıldığına ilişkin dekont.

ÖNEMLİ NOT : Başvurularda Yukarıda Belirtilen Belgelerin Tamamı Onaylı Olmayan Adayların Başvuruları Kabul Edilmeyecektir.

Mülakat Sınavları 7-11 Ocak 2008 tarihleri arasında ; kazanan adayların kesin kayıtları 28 Ocak -01 Şubat 2008 tarihleri arasında ;

yedek kontenjan kesin kayıtları ise 04-06 Şubat 2008 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adres : A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü (A.Ü. Eğitim Bilimleri Fakültesi 3. Blok 3. Kat ATAUM Karşısı) Cebeci Kampüsü Cebeci/ANKARA

Telefon: 312 362 99 06

Faks : 312 362 73 97

E-Mail : [email protected]

Kayıt Yaptıracak Adayların Dikkatine: Yükseköğretim Genel Kurulunun 15/07/2005 tarihli toplantısında, Yükseköğretim Kurumları bünyesinde yürütülen lisansüstü eğitim ve öğretimin yüksek lisans,doktora , sanatta yeterlik, tıpta uzmanlık gibi her derecesinde tezli veya tezsiz İkinci öğretim herhangi bir şekilde bir programa kayıtlı olanların aynı anda başka bir lisansüstü programa kayıtlı olmasının ve eğitim?öğretim görmesinin uygun olmayacağına karar verilmiştir. Buna göre ; herhangi bir Lisansüstü programına kayıtlı iken. yeniden bir başka lisansüstü programa başvurulamayacağından, adayların bu kararlara uyması gerekmektedir.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2007-2008 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İÇİN ?ORTAÖĞRETİM ALAN ÖĞRETMENLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI? KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

ALANI KONTENJAN BAŞVURU KOŞULLARI
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 60 Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölümü lisans diplomasına sahip olmak, Başvuru için ALES/sözel puan türünden en az 55 (ellibeş) almış olmak.
TARİH 30 Tarih Bölümü lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için ALES /sözel puan türünden en az 55 (ellibeş) almış olmak.
*FELSEFE GRUBU 20 Felsefe Bölümü (En az 16 kredi Sosyoloji 16 kredi Psikoloji aldığını belgelendirenler.) ile Sosyoloji Bölümü (En az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji, 8 kredi Mantık aldığını belgelendirenler.) lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için ALES/eşit ağırlıklı puan türünden en az 55 (ellibeş) almış olmak.
COĞRAFYA 15 Coğrafya Bölümü lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için ALES/eşit ağırlıklı puan türünden en az 55 (ellibeş) almış olmak.
YABANCI DİL (İNGİLİZCE) 5 İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü, Mütercim-Tercümanlık Bölümü, İngiliz Dili Bilimi Bölümü lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için ALES/sözel puan türünden en az 55 (ellibeş) almış olmak.
MATEMATİK 50 Matematik Bölümü, Matematik-Bilgisayar Bölümü, Matematik Mühendisliği lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için ALES/sayısal puan türünden en az 60 (altmış) almış olmak.
FİZİK 10 Fizik Bölümü, Fizik Mühendisliği Bölümü lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için ALES/sayısal puan türünden en az 60 (altmış) almış olmak.
BİYOLOJİ 20 Biyoloji Bölümü lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için ALES/sayısal puan türünden en az 55 (ellibeş) almış olmak.
KİMYA 10 Kimya Bölümü ile Kimya Mühendisliği Bölümü lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için ALES/sayısal puan türünden en az 55 (ellibeş) almış olmak.
GAZETECİLİK/HALKLA İLİŞKİLER 10 Gazetecilik Bölümü, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, Halkla İlişkiler Bölümü, Televizyon Gazeteciliği Bölümü, Medya İletişim Sistemleri Bölümü, Basın ve Yayın lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için ALES/ Eşit ağırlıklı veya Sözel ağırlıklı puan türünden en az 55 (ellibeş) almış olmak.
RADYO-TV 5 Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Radyo ve Televizyon Bölümü, Sinema ve Televizyon Bölümü, Medya İletim Sistemleri lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için ALES/eşit ağırlıklı puan türünden en az 55 (ellibeş) almış olmak.
ARAP DİLİ VE EDEBİYATI 5 Arap Dili ve Edebiyatı lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için ALES/sözel puan türünden en az 55 (ellibeş) almış olmak.
BESİN /GIDA TEKNOLOJİSİ-EV YÖNETİMİ VE BESLENME ÖĞRETMENLİĞİ 5 Beslenme ve Diyetetik, Ev Ekonomisi Yüksekokulu Beslenme Bilimleri Bölümü, Ev Ekonomisi Yüksekokulu Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümü lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için ALES/eşit ağırlıklı puan türünden en az 55 (ellibeş) almış olmak.
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ/ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ 5 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü lisans diplomasına sahip olmak. Başvuru için ALES/eşit ağırlıklı puan türünden en az 55 (ellibeş) almış olmak.

* Bu bölüme başvuru yapacak adaylar not döküm belgesine ek olarak Felsefe Bölümü mezunları (En az 16 kredi Sosyoloji 16 kredi Psikoloji aldığını) ile Sosyoloji Bölümü mezunları (En az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji, 8 kredi Mantık aldığını) mezun oldukları üniversiteden belgelendirmeleri gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT : Adayın Programa Kabul Edilebilmesi İçin Mülakat Sınavından en az 100 puan üzerinden 50 puan alması zorunludur.