Adıyaman Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 17 Kasım 2007 10:37, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adıyaman Üniversitesi Akademik Personel İlanı

Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğünden :

Üniversitemiz birimlerinde istihdam edilmek üzere, 2547 Sayılı Kanun?un ilgili maddelerinde öngörülen koşul ve kıstaslar ile Devlet hizmetine girmede aranılan koşullara bağlı olarak öğretim elemanları alınacaktır.

MÜRACAATLARDA ARANACAK ŞARTLAR

PROFESÖRLER

Profesör kadroları daimi statüde olup, adaylar dilekçe ve ekindeki bütün dosyalarına, doçentlik belgelerini, diğer öğrenim belgelerini, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı fotokopilerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını ekleyerek altı takım dosya ile iki adet fotoğraf teslim edeceklerdir.

YARDIMCI DOÇENTLER

1. Adaylar dilekçe (yabancı dil belirtilecek) ekindeki bütün dosyalarına; öğrenim belgelerini, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı fotokopilerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını ekleyerek dört takım dosya ile altı adet fotoğraf teslim edeceklerdir.

2. Doçent unvanını alanlar Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvuramazlar.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

1. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından merkezi olarak yapılan sınavda (ALES), alanı ile ilgili puan türünden 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak veya Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmış olan Lisansüstü Eğitim Sınavı?ndan (LES) son iki yılda en az 50 (elli) puan almış olmak.

2. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan KPDS/ ÜDS'den en az 50 (elli) puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

3. 2547 sayılı Kanunda ve Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi dışındaki akademik kadrolara yapılacak atamalara ilişkin yönergede belirtilen koşulları sağlayamayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

NOT:

1. Öğrenim belgesini yurt dışından almış olanların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

2. Araştırma Görevlileri, lisansüstü öğrenime başladıklarında 2547 Sayılı Yasanın 50/d maddesine uygun olarak istihdam edileceklerdir.

3. Adaylar sadece bir Anabilim Dalına müracaat edebilirler.

İlan şartlarımızı taşıyan adayların ilanımızın yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde; Profesör adaylarının Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı?na, Yardımcı Doçent ve Araştırma Görevlisi adaylarının ise ilgili birimlere bizzat başvurmaları gerekmektedir.

BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI UNVANI DRC. AD. AÇIKLAMA
Eğitim Fakültesi İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği Profesör 1 1 Heisenberg ve Ising model konularında çalışmalar yapmış olmak.
Fen- Edebiyat Fakültesi Matematik Fonk . Teo . Fonk . Anlz . Yrd. Doç. Dr. 4 1 Banach Cebirlerinde çalışmalar yapmış olmak.
Fen- Edebiyat Fakültesi Biyoloji   Yrd. Doç. Dr. 4 1 Böcek sistematiği ve Carabidae Familyası üzerine Faunistik ve Sistematik konularında çalışmalar yapmış olmak.
Fen- Edebiyat Fakültesi Biyoloji   Yrd. Doç. Dr. 4 1 Bitki Ekolojisi ve Bitki Sosyolojisi alanında doktora yapmış olmak.
Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar   Yrd. Doç. Dr. 5 1 Toprak Mineralojisi ve Mikro morfolojisi, Arkeometri konusunda çalışmalar yapmış olmak.
Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar   Yrd. Doç. Dr. 5 1 Kaya mekaniği konusunda doktora yapmış olmak.
Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar   Yrd. Doç. Dr. 5 1 Makine eğitiminde Biyogaz konusunda doktora yapmış olmak.
Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar   Yrd. Doç. Dr. 5 1 Yapay sinir ağları ve genetik algoritmalar kullanarak motor kontrol uygulamaları ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar   Yrd. Doç. Dr. 5 1 Dökme Demirin dubleks dökümünde Karbür yapıcı elementlerin mekanik ve mikro yapı etkileri konusunda doktora yapmış olmak.
Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Bilimler   Yrd. Doç. Dr. 5 1 Osmanlının son dönemi ve özellikle İttihat ve Terakki üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Besni Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Bilimler   Yrd. Doç. Dr. 5 1 Türk yenileşme tarihinde Batılaşma problemi konusunda çalışmalar yapmış olmak.
Besni Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Bilimler   Yrd. Doç. Dr. 5 1 Maliye alanında doktora yapmış olmak.
Gölbaşı Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Bilimler   Yrd. Doç. Dr. 5 1 İşletme yönetimi ve organizasyonu alanında doktora yapmış olmak.
Gölbaşı Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Bilimler   Yrd. Doç. Dr. 5 1 Kaynak tabanlı yönetim modelinin rekabetçi üstünlükleri konusunda çalışmalar yapmış olmak.
Kâhta Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar   Yrd. Doç. Dr. 5 1 Balık avlama ve işleme teknolojilerinde çalışmalar yapmış olmak.
Kâhta Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar   Yrd. Doç. Dr. 5 1 Ağ kafeslerde balık yetiştiriciliği konusunda çalışmaları olmak.
Fen- Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi   Arş. Gör. 7 1