Adalet Bakanlığı stajyer kontrolör alım ilanı

2004-KPSS, 2006-KPSS/1 ve 2007 KPSS sınavları sonucuna göre Kamu Personel Seçme Sınavında, KPSSP73 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar arasından sözlü sınav ile Adalet Bakanlığına, 5 stajyer kontrolör alınacaktır.

İlan Giriş : 13 Kasım 2007 11:10, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adalet Bakanlığı stajyer kontrolör alım ilanı

T.C.

ADALET BAKANLIĞINDAN

2004-KPSS, 2006-KPSS/1 ve 2007 KPSS sınavları sonucuna göre Kamu Personel Seçme Sınavında, KPSSP73 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar arasından sözlü sınav ile Bakanlığımız merkez teşkilâtı genel idare hizmetleri sınıfında yer alan 6-7- 8-9 uncu derecelerde 5 stajyer kontrolör kadrosuna açıktan atama yapılacaktır.

SINAVA KATILMA VE BAŞVURU ŞARTLARI

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri Kontrolörleri Yönetmeliğinin 16 ncı ve 26 ncı maddelerine göre;

1-Devlet Memurları Kanunu?nun 48 inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak,

2-Sınav tarihinde 30 yaşını doldurmamış olmak,

3-Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idarî bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

4-Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş yada yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

Şartları aranmaktadır.

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 17 nci maddesi gereğince, sözlü sınava başvuranlar arasından KPSSP73 puan türüne göre yapılacak sıralama sonucu ilk 20 (yirmi) kişi çağrılacaktır.

SINAVA KATILABİLMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

1-Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP73 puan türünde 70 ve yukarı puan aldığına dair belge ,

2-Başvuru formu, (Başvuru formu için tıklayınız)

3-Bitirdiği okul diploması yada okul çıkış belgesinin aslı veya onaylı sureti,

4-Adli sicil ve arşiv kaydı

Başvuruların Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar / Ankara adresine 19 Kasım 2007 tarihinden itibaren 03 Aralık 2007 günü mesai bitimine kadar şahsen (posta, kargo, Internet veya başka şahıslar vasıtasıyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir) yapılması gerekmektedir.

SINAV ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ

1-Sözlü sınav, sınav kurulu tarafından yapılır.

2-Sözlü sınavı başarmış sayılabilmek için en az 3 üyenin olumlu oyunun alınması gerekir.

3-Kurul üyeleri oylarını 100 puan üzerinden değerlendirirler.

4-Üyelerin verdiği not toplamı ortalaması en az 70 puana ulaşanlar başarılı sayılırlar. Sınav sonuçları yazılı ve sözlü notları toplamının ortalamalarını gösterir şekilde sınav kurulu tarafından ilân edilir.

5-Sözlü sınavda başarısız sayılanlar bir daha sınava alınmazlar.

6-Sözlü sınavı kazananlar boş kadro durumu nazara alınarak, sınav notuna göre kendi aralarında sıralamaya konulur. Notlarda eşitlik hâlinde kazananlar sınav kurulunca kur?a ile belirlenir.

7-Sözlü sınavda, adayın genel kültürü, fizik ve moral yeteneği, anlama ve anlatım kabiliyeti tüm tavır ve hareketleri değerlendirmeye tâbi tutulur.

8-Sözlü sınav 26 Aralık 2007 günü saat 10.00?da Adalet Bakanlığı Milli Müdafaa Caddesindeki Ek-1 hizmet binası Konferans Salonunda yapılacaktır.