Bozok Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 10 Kasım 2007 15:25, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bozok Üniversitesi Akademik Personel İlanı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

1- üniversitemize bağlı birimlerde istihdam edilmek üzere daimi statüde yardımcı doçent, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman ve uzman alınacaktır.

2- Kanuni şartlara haiz adaylann ilanımızın yayınlandığı tarihten itibaren en geç 15 gün içerisinde Bozok Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı'na bizzat başvurmaları gerekmektedir.

3- Devlet hizmetine girmede aranılan genel şartlara haiz olmak gerekmektedir.

4- Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.

5- 2547 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerindeki atama koşulları, 28/01/1982 tarih ve 17588 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği"nde belirtilen koşulları taşımak.

6- an hakkında Bozok Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı'nın 0 354 212 60 94 numaralı telefonundan bilgi alınabilir

BAŞVURULAR İÇİN ARANAN ŞARTLAR VE GEREKLİ BELGELER YARDIMCI DOÇENTLER İÇİN:

- 2547 Sayılı Kanunun 23. maddesinde belirtilen şartlara haiz olmak.

- Adaylar Personel Daire Başkanlığına müracaat ederken dilekçe, özgeçmiş, yayın listesi ile noter veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans ve doktora veya uzmanlık belgeleri, nüfus cüzdan fotokopisi, askerlik belgelerinin tasdikli örneği ile iki adet fotoğraf getirmeleri gerekmektedir.

- Yayın listesi, özgeçmiş ve yayınlarının birer örneğini (4 takım) teslim etmeleri gerekmektedir.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ / OKUTMAN / UZMAN İÇİN

- Dilekçe (yabancı dil ve anabilim dalı belirtilecek), özgeçmiş, noter veya resmi kurumlarca onaylanmış öğrenim belgeleri (lisans, yüksek lisans veya doktora), tasdikli transcript belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, tasdikli askerlik belgesi, savcılık belgesi ve iki adet fotoğraf getirmeleri gerekmektedir.

- öğrenciliği sırasında herjıe suretle olursa olsun disiplin cezası almadığını belgelemek,

- Araştırma görevlisi sınavına müracaat edenlerden lisans mezunlarının ilan tarihi itibariyle 27, yüksek lisans öğrencilerinin 29, doktora öğrencilerinin 31 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.

- Lisans mezunlarının not ortalamalarının en az 60, yüksek lisans mezunlarının not ortalamasının en az 70 olması şarttır.

- Adayların Kamu Personeli Yabancı Dil Tespit Sınavın(KPDS)'dan ya da Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)'den 50(elli) veya eş değerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları zorunludur.

- Adaylann "Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı"nda (ALES) en az 70 puan almaları gerekir.

- 2007 yılı içerisinde ikinci merkezi sınavın yapılıp sonuçları Internet aracılığı ile duyuruluncaya kadar, ilan ve atama süreci başlamış bulunan merkezi sınav şartı aranan kadrolara, başvuru ve atamalarda Aralık 2005 ve sonrasında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından "Lisansüstü Eğitim Sınavından (LES) den son iki yılda 50 puan almış bulunanlar bu Yönetmenlikte sözü edilen merkezi sınavda başarılı olmuş sayılırlar.

- Araştırma görevlileri müracaat ettikleri dalda lisansüstü eğitim yapmak zorundadırlar.

- Atama esnasında herhangi bir enstitüde öğrenci olan adayların atamaları 2547 sayılı Kanunun 50/d maddesine göre yapılacak, daha sonra herhangi bir enstitüde öğrencilik hakkı kazanacak adayların atamaları ise aynı maddeye göre değiştirilecektir.

- Yabancı Dil Okutmanlık kadrosuna müracaat eden adayların Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı (KPDS)'ndan en az 80 (seksen) puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almaları gerekir.

- Türk Dili ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi okutman kadrosuna başvuracak adayların en az yüksek lisans mezunu olmaları gerekir.

- Uzman kadrosuna müracaat edecek adaylar.Kamu Personeli Yabancı Dil Tespit Sınavın(KPDS)'dan en az 50 (elli) puan veya eş değerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları zorunludur.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İÇİN:

- Dilekçe (yabancı dil ve anabilim dalı belirtilecek), özgeçmiş, noter veya resmi kurumlarca onaylanmış öğrenim belgeleri, nüfus cüzdan fotokopisi, askerlik belgesi ve iki adet fotoğraf getirmeleri gerekmektedir.

- Varsa yayınlanmış eserlerinin birer örneği,

- Doktora derecesine sahip olan adaylar ile halen yükseköğretim kurumlarında görev yapanlar ile daha önce yükseköğretim kurumlarında görev yapmış ve aynlanlar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı(ALES)'ndan ve yabancı dil sınavından muaf olup iki yıllık tecrübe şartı aranmaktadır.

- 2007 yılı içerisinde ikinci merkezi sınavın yapılıp sonuçları Internet aracılığı ile duyuruluncaya kadar, ilan ve atama süreci başlamış bulunan merkezi sınav şartı aranan kadrolara, başvuru ve atamalarda Aralık 2005 ve sonrasında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından "Lisansüstü Eğitim Sınavından (LES) den son iki yılda 50 puan almış bulunanlar bu Yönetmenlikte sözü edilen merkezi sınavda başarılı olmuş sayılırlar.

- Meslek Yüksekokulu öğretim görevliliğine başvuracak adaylarda yabancı dil şartı aranmayacaktır.

BIRİM:FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADET ARANAN ŞARTLAR

Geometri YRD.DOÇ. 1 Adet İlgili Anabilim Dalında doktora yapmış olmak.

Osmanlı Mües. Med. Tarihi YRD.DOÇ. 1Adet Fen-Edebiyat, Edebiyat, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi mezunu ve ilgili Anabilim Dalında doktora yapmış olmak.

Ortaçağ Tarihi YRD.DOÇ.1 Adet Fen-Edebiyat, Edebiyat, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi mezunu ve ilgili Anabilim Dalında doktora yapmış olmak.

Moleküler Biyoloji YRD.DOÇ. 1 Adet İlgili Anabilim Dalında doktora yapmış olmak.

Türkiye Cumhuriyeti Tarihi ARŞ.GÖR. 1 Adet Fen-Edebiyat, Edebiyat, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi mezunu olmak.

Eski Türk Dili ARŞ.GÖR. 1 Adet Fen-Edebiyat, Edebiyat, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi mezunu olmak.

BİRİMİ: AKDAĞMADENI MESLEK YÜKSEKOKULU

KADRO ÜNVANI ADET ARANAN ŞARTLAR


Yardımcı Doçent 1 Adet Teknik Eğitim Fakültesi Metal Eğitimi Bölümü mezunu olmak, Seramik Malzemeler ve Toz Metalürjisi alanında doktora yapmış olmak.

BİRİMİ: MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ

ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADET ARANAN ŞARTLAR

Enerji YRD.DOÇ. 1 Adet

Maden Yatakları ve Jeokimya YRD.DOÇ. 1 Adet

Yapı Bilgisi YRD.DOÇ. 1 Adet, ARŞ.GÖR. 1 Adet Mimarlık Bölümü mezunu olmak.

Makine Teorisi ve Din. ARŞ.GÖR. 1 Adet Makine Mühendisliği Lisans diplomasına sahip olmak.

Mekanik ARŞ.GÖR. 1 Adet Makine Mühendisliği Lisans diplomasına sahip olmak.

Termodinamik ARŞ.GÖR. 1 Adet Makine Mühendisliği Lisans diplomasına sahip olmak.

Şehircilik ARŞ.GÖR. 1 Adet Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Lisans Diplomasına sahip olmak.

Telekomünikasyon ARŞ.GÖR. 1 Adet Elektronik Müh. , Elektronik-Haberleşme Müh. , Elektrik-Elektronik Müh. Bölümü mezunu olmak.
Elektronik ARŞ.GÖR. 1 Adet Elektronik Müh., Elektronik-Haberleşme Müh., Elektrik-Elektronik Müh. Bölümü mezunu olmak.

BİRİMİ:İKTİSADI VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADET ARANAN ŞARTLAR

İktisat Politikası Yrd. Doç. 1 Adet Turizm Ekonomisi Alanında Doktora Tezi Hazırlamış olmak.

İktisat Teorisi Yrd. Doç. 1 Adet Sağlık Ekonomisi Alanında Doktora Tezi Hazırlamış olmak.

Sayısal Yöntemler Arş. Gör.1 Adet B.F İşletme Bölümü, SBF İşletme Bölümü ya da İşletme Fakültesi Mezunu Olmak.

İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Arş. Gör. 2 Adet I.B.F İşletme Bölümü, SBF işletme Bölümü ya da İşletme Fakültesi Mezunu Olmak.

Muhasebe ve Finansman Arş. Gör.1 Adet (Muhasebe) .I.B.F İşletme Bölümü, SBF İşletme Bölümü ya da İşletme Fakültesi Mezunu Olmak.

Üretim Yönetimi ve Pazarlama Arş. Gör.1 Adet (Üretim Yönetimi) .I.B.F İşletme Bölümü, SBF İşletme Bölümü ya da Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Mezunu Olmak.

Üretim Yönetimi ve Pazarlama Arş. Gör.1 Adet (Pazarlama) .I.B.F İşletme Bölümü, SBF İşletme Bölümü Mezunu Olmak.

Yönetim ve Organizasyon Arş. Gör. 1 Adet .I.B.F İşletme Bölümü, SBF İşletme Bölümü ya da İşletme Fakültesi Mezunu Olmak.

BİRİMİ:MESLEK YÜKSEKOKULU KADRO

KADRO ADEDİ ARANAN ŞARTLAR

Yrd. Doç( İktisadi ve İdari Program. Böl.)1 Adet Sayısal Yöntemler Anabilim Dalında Doktora yapmış olmak.

Yrd. Doç. (Teknik Programlar Bölümü) 2 Adet Adaylardan birisinin Metalürji ve Malzeme Müh. A.B.D. Malzeme Bilim Dalında, diğerinin ise Metalürji Eğitimi A.B.D. Mekanik Bilim Dalında Doktora yapmış olması gerekir.

Öğretim Gör. (Endüstriyel Elektronik) 1 Adet

Öğretim Gör. (Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu olmak.

Öğretim Gör. (Mobilya ve Dekorasyon) 1 Adet Teknik Eğitim Fak. Mobilya Dekorasyon Bölümü mezunu, Yüksek Lisans yapmış olmak.

BİRİMİ: REKTÖRLÜK

KADRO ADEDİ ARANAN ŞARTLAR

Uzman 2 Adet Uzman kadrosuna alınacaklardan birisi Bilgi İşlem Daire Başkanlığında görev yapacak olup Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya Elektronik Haberleşme Mühendisliği bölümleri mezunu olmak, diğeri Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görev yapacak olup İletişim Fakültesi Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü veya Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu olmak, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görev yapacak uzmanın ayrıca, mezuniyet sonrası alanında 2 yıl süreyle çalışmış olduğunu belgelemesi gerekmektedir.

Okutman 2 Adet Adaylardan birisi Türk Dili Bölümü diğeri Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü kadrosuna atanacaktır.