APSCO Yüksek Lisans ve Doktora Burs Programı

İlan Giriş : 15 Ocak 2019 17:22, Son Güncelleme : 15 Ocak 2019 17:24
APSCO Yüksek Lisans ve Doktora Burs Programı

APSCO Yüksek Lisans ve Doktora Burs Programları 2019 Yılı Duyurusu

Merkezi Çin Halk Cumhuriyeti-Pekin'de bulunan üyesi olduğumuz Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Organizasyonu (APSCO), Çin Hükümeti Burs Programı aracılığıyla 2018 yılı için yüksek lisans ve doktora bursları verecektir.

APSCO ile aşağıda isimleri verilen üniversiteler arasında yapılan anlaşma kapsamında 2019 yılı Yüksek Lisans Programları (MASTA) ve Doktora Programı (DOCSTA) açılmıştır:

- Beihang Üniversitesi, Yüksek Lisans ve Doktora Programları

- Northwestern Polytechnical University (NPU), Yüksek Lisans Programları

- Harbin Institute of Technology (HIT), Doktora Programları

Burs duyurularına ait dökümanlara, burs verilen alanlarla ilgili bilgilere ve başvuru evrakına internet sitesinden ( www.uzay.tubitak.gov.tr) ulaşılabilir. Başvurular TÜBİTAK UZAY'a yapılacak olup her bir program için başvurusu uygun bulunan adaylar APSCO'ya iletilecek ve nihai değerlendirme APSCO ve üniversite tarafından yapılacaktır. Sağlanan burs ve desteklere ek olarak programa kabul edilen adayların eğitim görecekleri üniversitenin bulunduğu şehre gidiş-dönüş uçak bileti ücreti bir defaya mahsus olmak üzere APSCO ve üniversite tarafından karşılanacaktır.

Northwestern Polytechnical University (NPU) Yüksek Lisans ve Harbin Istitute of Technology (HIT) doktora Programına başvuracak adayların başvuru evrakını 25 Ocak 2019; Beihang University Yüksek Lisans ve Doktora Programına başvuracak adayların başvuru evrakını 10 Şubat 2019 tarihine kadar eksiksiz olarak TÜBİTAK UZAY'a posta yoluyla ulaştırması gerekmektedir. Yapılacak değerlendirme sonucunda programlara önerilecek adayların belgeleri APSCO'ya TÜBİTAK UZAY tarafından iletilecektir.

Konu ilgililere duyurulmaktadır.