Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 31 Aralık 2018 04:34, Son Güncelleme : 03 Ocak 2019 11:29
Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Ege Üniversitesi Rektörlüğünden;

Üniversitemiz birimlerine, 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Başvuru süresi ilanın Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 gündür. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel ve ilanda belirtilen diğer koşulları taşıyan Profesör ve Doçent adaylarının Rektörlük Personel Daire Başkanlığına, Doktor Öğretim Üyesi adaylarının ise ilgili birime şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Başvurular 2547 sayılı Kanunda belirtilen asgari koşullar ile Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan Ege Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine göre yapılacaktır. Profesör kadrosuna başvuranların 6 nüsha dosya (başlıca araştırma eserinin belirtilmesi), Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuranların ise 4 nüsha dosya teslim etmeleri gerekmektedir. (Kadroya müracat eden adaylar yayın dosyaları için Personel Daire Başkanlığından gönderim kutusu temin edebilirler)

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelikteki genel şartları sağlamaları gerekmektedir.

İlk Başvuru Tarihi: 31.12.2018

Son Başvuru Tarihi:15.01.2019

KURULUŞ BÖLÜM ANABİLİM DALI / PROGRAM ÜNVANI DERECESİ ADEDİ İLAN ŞARTLARI
TIP FAKÜLTESİ CERRAHİ TIP BİLİMLERİ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 1 Spinal cerrahi ve diyabetik ayak cerrahisi konularında çalışmaları olmak, bu alanda en az 5 yıl deneyimli olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ TOPRAK BİLİMİ VE BİTKİ BESLEME TOPRAK BİLİMİ DOÇENT 1 1 Tarımda Uzaktan Algılama, Toprak Etüd ve Haritalama ve Toprak Bilimi konusunda deneyimli olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ TARLA BİTKİLERİ TARLA BİTKİLERİ DOÇENT 1 1 Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Bilim alanında Doçent olmak, Patateste Meristem Kültürü, Mini ve Mikro Yumru konularında çalışmaları olmak.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YAPI DOÇENT 1 1 İnşaat Mühendisliği Bölümünde Yapı alanında Doçent olmak,Yığma Yapılar ve Lineer Olmayan Yapısal Analiz konularında çalışmaları olmak.
FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK UYGULAMALI MATEMATİK PROFESÖR 1 1 Uygulmalı Matematik Anabilim Dalında Doçentliğini Almış Olmak. Kesirli Hiperbolik Kısmi Diferansiyel Denklemlerin Nümerik Çözümleri ve Sınır-Değer Problemlerinin Çözümleri Üzerine Makaleleri ve Çalışmaları Olmak.
FEN FAKÜLTESİ FİZİK NÜKLEER FİZİK DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 5 1 Nükleer Fizik Anabilim Dalında Doktora Yapmış Olmak. Nükleer Fizik Alanında Deneysel Çalışmaları Bulunmak ve İngilizce Ders Verebilme Yeterliliğine Sahip Olmak.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM HALKLA İLİŞKİLER DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 2 1 Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında doktora yapmış olmak. "Kültürlerarası İletişim", Uluslararası Halkla İlişkiler" ve "Sosyal Pazarlama" alanlarında çalışmaları olmak.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAMCILIK GENEL REKLAMCILIK DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 3 1 Reklamcılık alanında doktora yapmış olmak ve "Reklam Tarihi" alanında bilimsel çalışmaları olmak.
BAYINDIR MESLEK YÜKSEKOKULU PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 1 Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında doktora yapmış olmak, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Tekniği ile Peyzaj Tasarımı Planlama alanlarında çalışmaları olmak.
BAYINDIR MESLEK YÜKSEKOKULU SERACILIK DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 1 1 Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalında doktora yapmış olmak, Topraksız tarımda sulama, tuzluluk ve kesme çiçeklerin sulaması konularında çalışmaları olmak.