Fırat Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Fırat Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 30 Aralık 2018 06:24, Son Güncelleme : 30 Aralık 2018 06:26
Fırat Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Birimlerine, 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri ile 21.04.2016 tarihi i ve 29834 sayılı resmi gazetede yayımlanan "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde eleman alınacaktır. 657 sayılı DMK'nun48. maddesi uyarınca Devlet Hizm etene girmede

ÜNVANI====================»

ARŞ. GÖR

OCR. GÖR

ALES

YDSVeya

Eşdeğeri

AÇIKLAMA

BİRİMİ

ABD

Der-Ad.

Der-Ad.

Tıp Fakültesi

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi ABD (Uygulamalı Birim)

1-1

70

50

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi uzmanı olmak. Mikro cerrahi ve el cerrahisi konularında deneyimli olmak.

Sivil Havacılık Yüksekokulu

Uçak Gövde-Motor ABD

5-1

70

50

Uçak Elektrik-Elektronik, Uçak Gövde Motor veya Uçak Mühendisliği lisans mezunu olmak ve bu alanlardan birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak

Sağlık Bilimleri Fak.

Fizyoterapi ve Reh abilitasyon

5-1

70

50

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans mezunu olmak. Tezli yüksek lisans yapmış olmak.

B askil M YO

Raylı Sistemler Makinistlik Pr.

5-1

70

Metaluıji-Malzeme Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans mezunu olmak. Bu alanlardan birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.

Tıp Fakültesi

Anesteziyoloji ABD (Uygulamalı Birim)

3-1

70

50

Anesteziyoloji uzmanı olmak.Transplantasyon anestezi konusunda deneyimli olmak.

Rektörlük

FÜDAM (Uygulamalı Bınm)

5-1

70

50

Deneysel Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü (FÜDAM) da çalıştırılmak üzere Veteriner Fakültesi mezunu olmak. En az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak. Deney hayvanlan sertifikasına sahip olmak.

Mühendislik Fakültesi

İnşaat Müh.Mekanik ABD

5-1

70

50

İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olmak.İlgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

Mekatronik ABD

5-1

70

50

Mekatronik Mühendisliği Bölümü mezunu olmak.İlgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

Elektrik Tesisleri ABD

5-1

70

50

Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olmak.İlgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

TOPLAM

3

6

Duyuru Başlama Tarihi : İlanın Resmi Gazetedeyayımlandığı tarihtir.

Son Başvuru Tarihi, Ön değerlendirme Tarihi, Sınava Giriş Tarihi ve Sınav Açıklama Tarihi Üniveritemiz www.firat.edu.tr. adresinde duyurulacaktır.

Başvuru adresi: Fırat Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Elazığ Genel Şartlar

(1) Bu Yönetmelik kapsamındaki öğretim elemanı kadrolarınayapılacak atamalarda;

a) 657 sayılı Devlet Mem urları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) ALES'tenen az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavındanen az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

(2) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirt enen uzmanlı kal anlarındaki öğretim görevlisi kadrolan hariç olmak üzere üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri, senato kararıyla, bu Yönetmelikte bel iri enen ALES ve yabancı dil puan barajlarının üzerinde bir puanı asgari puan olarak belirleyebilirler.

(3) Ön değerlendirmeye nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4lük ve 5'lik not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100'lük not sistem ine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları kararverir.

(4) Adaylarda, yabancı dille eğitim ve öğretim yapı lan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarınayapılacak atamalarda atam ayapılacak programın eğitim dilinde; bilim alanı yabancı dille ilgili kadrolara yapılacak öğretim görevlisi atamaları ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uyarınca zorunlu yabancı dil dersini vermek üzere öğretim görevlisi kadrolarınayapılacak atamalarda ilgili dilde; yükseköğretim kurumlarının uluslararası ilişkiler ile yabancı dille ilgili uygulamalı birimlerinde istihdam edilecek öğretim görevlisi atamalarında, en az bir dil de Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edil en merkezi yabancı dil sınavındanen az 80 puanveya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olma şartı aranır.

Özel Şartlar

(1) Araştırma görevi isi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvurutarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir. Devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezi i yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitim i öğrencisi olmak şartı aranır.

(2) Yükseköğretim kurum larında tıpta uzmanlıkve tıpta yan dal uzmanlık eğitimi yapmakta olan tabip veya uzman tabip araştırma görevlileri, uzmanlık eğitimlerini tamamladıklarında uzman olduklannın Sağlık Bakanlığına bildirildiği tarihten sonraki ilk Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası sonuçlarının kurumlan na tebliğ edildiği tarihe kadar kurumlan ile ilişikleri kesilmeksizin araştı rm a görevlisi olarak görev yapmaya devam ederler.