İzmir Katip Celebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı-Güncellendi

İzmir Katip Celebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 02 Ocak 2018 09:00, Son Güncelleme : 02 Ocak 2019 10:15
İzmir Katip Celebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı-Güncellendi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğünden:

DÜZELTME İLANI

No.

Birim/Fakülte

Bölüm

Anabilim/Anasanat Dalı

Unvan

Adet

Drc.

İlan Özel Şartı

25

Sosyal ve

Medya ve İletişim

Görsel İletişim Tasarımı

Profesör

1

1

Doçentliğini "Uygulamalı İletişim" alanında almış olmak. Stop Motion Animasyon ve Video Enstalasyon alanlarında çalışmış olmak. Kurmaca, Belgesel ve Tanıtım Filmi alanlarında uygulamalı çalışmalar yapmış olmak.

26

Beşeri Bilimler

Psikoloji

Sosyal Psikoloji

Profesör

1

1

Psikoloji Bölümünden mezun olmak, Doçentliğini Sosyal Politika alanından almış olmak. Sosyal Girişimcilik. Çalışma ve Endüstri Psikolojisi alanında çalışmalar yapmış olmak.

Üniversitemiz öğretim üyesi kadrolarına yapılacak alımla ilgili olarak 29/12/2018 tarih ve 30640 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ilan satırları aşağıda belirtildiği üzere düzeltilmiştir.

İzmir Katip Celebi Üniversitesi Rektörlüğünden:

ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI İLANI

Üniversitemizin aşağıda belirtilen kadrolarına 2547 sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve Üniversitemiz öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru, Atama İlkeleri ve Uygulama Esasları uyarınca öğretim üyeleri alınacaktır.

No.

Birim/Fakülte

Bölüm

Anabilim/Anasanat Dalı

Unvan

Adet

Drc.

İlan Özel Şartı

1

Maliye

Mali Hukuk

Prof. Dr.

1

1

Vergi Uyuşmazlıkları ve Çözüm Yolları, idarenin Takdir Yetkisi, Sayıştay Hesap Yargısı ve Mükellef Hakları konularında çalışmaları bulunmak.

2

Maliye

Maliye Teorisi

Doç. Dr.

1

1

Maliye alanında doçentliğini almış olmak, Uluslararası Vergi Sorunları-Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeler- Kamu Harcamaları Analizi - Obezite Vergileri konularında çalışmalar yapmış olmak.

3

İktisadi ve İdari Bilimler

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

Yönetim Bilimleri

Doç. Dr.

1

1

Doçentliğini Kamu Yönetimi bilim alanından almış olmak, Yönetişim, Yerel Yönetimler, Sağlıkta Reform ve Kamu Politikaları alanlarında çalışmalar yapmış olmak.

4

Sağlık Yönetimi

Sağlık Hizmetleri

Prof. Dr.

1

1

Teknoloji Uzgörüsü ve öne çıkan teknolojilerin belirlenmesine yönelik çalışmaları olması; UFUK 2020 Programı kapsamında yürütülen AB araştırma projelerinde yer almak, bağlantılı sağlık alanında uluslararası çalışmaları olmak.

5

Sağlık Ekonomisi ve Politikası

Doç. Dr.

1

1

Sağlık çalışanlarının hasta mahremiyetine ilişkin tutumu, hekim ve hemşirelerde işe engaje olma ve ödünç yönetici olma konulannda çalışmaları olmak.

6

Elektrik-Elektronik

Mühendisliği

T elekomünikasyon

*Dr. Öğr. Üyesi

1

3

Doktora derecesini Telekomünikasyon alanından almış olmak, Yeni Nesil Kablosuz Heterojen Ağı konularında ulusal ve uluslararası çalışmaları olmak. Haberleşme alanında yazılım tecrübesine sahip olmak. İlgili anabilim dalında ders verme tecrübesine sahip olmak.

7

Elektrik Makinaları

*Dr. öğr. Üyesi

1

3

Elektrik Makinaları Alanında doktora yapmış olmak, yeni elektrik makinalarının tasarımı, modellemesi ve kontrolü konulannda çalışmaları olmak.

8

inşaat Mühendisliği

Ulaştırma

*Dr. öğr. Üyesi

1

3

Yüksek lisans ve Doktora eğitimini Ulaştırma alanında yapmış olmak, kentsel ulaşım ağlarına yönelik çalışmaları olmak.

9

Mühendislik ve Mimarlık

Bilgisayar

Mühendisliği

Bilgisayar Yazılımı

*Doç.Dr.

1

1

Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Bilgisayar Mühendisliği Alanında yapmış olmak, veri madenciliği ve makine öğrenmesi konularında çalışmaları olmak.

10

Uygulamalı Matematik ve istatistik

*Dr. öğr. Üyesi

1

3

Uygulamalı Matematik Alanında çalışmaları olmak. Temel seviye bilgisayar derslerini yürütebilecek yeterlilikte olmak.

11

Mühendislik

Bilimleri

Hesaplamalı Mühendislik

*Dr. öğr. Üyesi

1

3

Fizik alanında lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerine sahip olmak, X-Ray kristalografisi ve hesaplamalı kimya alanında çalışmaları olmak.

12

Hesaplamalı Mühendislik

*Dr. Öğr. Üyesi

1

3

Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Kimya alanında yapmış olmak, Polimer, Elektrokimya ve Biyosensör onularında çalışmaları olmak.

13

Harita Mühendisliği

Kamu ölçmeleri

*Dr. öğr. Üyesi

1

3

Harita Mühendisliği Bölümü altındaki Kamu ölçmeleri Anabilim Dalında çalışmalan olmak.

14

Orman

Orman Endüstri Mühendisliği

Orman Biyolojisi ve Odun Koruma

Dr. öğr. Üyesi

1

3

Lisans derecesini Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünden almış olmak. Lisansüstü derecelerini Orman Endüstri Mühendisliği alanında almış olmak. Selüloz nanokristalitler, Lignoselülozik liflerin kimyasal modifikasyonu, Mikrodalga modifikasyonu ve Termoplastik kompozitler üzerine çalışmalar yapmış olmak.

15

Orman

Orman Mühendisliği

Orman Entomolojisi ve Koruma

Prof. Dr.

1

1

Lisans derecesini Orman Mühendisliği Bölümünden almış olmak. Doçentliğini Orman Mühendisliği alanında almış olmak, Çam Kuruma (solgunluk) Hastalığı ve Bileşenleri konusunda çalışmalar yapmış olmak.

16

Havza Amenajmanı

Doç. Dr.

1

1

Lisans derecesini Orman Mühendisliği Bölümünden almış olmak. Doçentliğini Orman Mühendisliği alanında almış olmak Havzaların Ekolojik Özelliklerinin Toprak üzerine etkileri ve iklim konularında çalışmalar yapmış olmak.

17

Silvi Kültür

Dr. Öğr. Üyesi

1

3

Lisans derecesini Orman Mühendisliği Bölümünden almış olmak. Meşcere kuruluşları ve Yangına Dirençli Ormanlar Tesisi üzerine çalışmalar yapmış olmak

18

Sanat ve Tasarım

Temel Eğitim

Temel Eğitim

Prof. Dr.

1

1

Doçentliğini Güzel Sanatlar Eğitimi Alanından almış olmak, Müze Eğitimi ve Uygulamalannda Aktif Öğrenme Teknikleri ve Değerlerin Kazandırılmasında Sanat Eğitiminin Rolü üzerine çalışmaları bulunmak.

19

Temel Eğitim

Dr. Öğr. Üyesi

1

3

Bileşik Sanatlar Ana Sanat Dalında Sanatta Yeterliliğini yapmış olmak, Hegel Estetiğinde Tin Kavramı ve Görsel Sanatlar Eğitiminde Otantik Değerlendirme konusunda çalışmaları bulunmak.

20

Temel Eğitim

Dr. Öğr. Üyesi

1

3

Yüksek lisans ve doktorasını Sanat Tarihi Alanında yapmış olmak ve Selçuklu Dönemi Seramik Kandilleri ile Kaleiçi Yerleşim Dokusu üzerine çalışmaları olmak.

21

Moda ve Tekstil Tasanmı

Moda Tasarımı

Dr. Öğr. Üyesi

1

3

Doktorasını Eğitim Bilimleri Eğitim Programları ve öğretimi Alanında yapmış olmak, Yükseköğretim Kurumlarında Bilgisayar Destekli Kalıp Hazırlama ve Bilgisayar Destekli Model Tasarımı derslerinin yürütülmesinde en az 10 yıl deneyimli olmak, alanında yayınlar yapmış olmak.

22

Sağlık Bilimleri

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Prof. Dr.

1

1

Spor Fizyoterapistliği, Egzersiz Eğitimi ve Omurga Sağlığı konusunda çalışmalan yapmak

23

Beslenme ve Diyetetik

Beslenme ve Diyetetik

Dr. öğr. Üyesi

1

3

Beslenme ve Diyetetik alanında lisans mezunu olmak, doktorasını Beslenme ve Diyetetik alanında yapmış olmak, Fonksiyonel Besinlerle ilgili çalışmaları olmak.

24

Sosyal Hizmet

Sosyal Hizmet

Dr. öğr. Üyesi

1

3

Sosyal Hizmet alanında lisans mezunu olmak, doktorasını Sosyal Hizmet Anabilim Dalında yapmış olmak,

25

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Medya ve İletişim

Radyo Televizyon ve Sinema

Prof. Dr.

1

1

Doçentliğini "Uygulamalı İletişim" alanında almış olmak. Stop motion animasyon ve video enstalasyon alanlarında çalışmış olmak. Kurmaca, belgesel ve tanıtım filmi alanlarında uygulamalı çalışmalar yapmış olmak.

26

Psikoloji

Sosyal Psikoloji

Prof. Dr.

1

1

Psikoloji Bölümünden mezun olmak, Doçentliğini Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri alanından almış olmak, örgüt ve Endüstri Psikolojisi alanında çalışmalar yapmış olmak.

27

Deneysel Psikoloji

Doçent

1

1

Doçentliğini "öğrenme, Bilişsel, Biyodeneysel Psikoloji" alanından almış olmak, Nöropsikoloji alanında çalışmalar yapmış olmak.

28

Gelişim Psikolojisi

Dr. Öğr. Üyesi

1

1

Psikoloji Lisans, Gelişim Psikolojisi Yüksek Lisans, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında Doktora yapmış olmak. Engelliler ve ailelerinin psikolojik süreçlerine ilişkin çalışmalar yapmış olmak.

29

Bilgi ve Belge Yönetimi

Arşivcilik

Doçent

1

1

Doktora ve Doçentliğini Bilgi ve Belge Yönetimi alanından almış olmak, e-devlet uygulamaları, elektronik belge yönetimi ve üstveri konularında çalışmış olmak.

30

Turizm

Turizm işletmeciliği

Turizm işletmeciliği

Prof. Dr.

1

1

Üretim Yönetimi Alanında Doçent unvanı almış ve Hizmet Kalitesi, Turizm işletmelerinde Bilgi Teknolojileri, Turizm işletmelerinde Mobil Pazarlama ve Çok Kriterli Karar Verme Teknikleri üzerine çalışmalar yapmış olmak.

31

Seyahat işletmeciliği ve Turizm Rehberliği

Turizm Rehberliği

Doç. Dr.

1

1

Turist Rehberliği lisans mezunu olmak, doktorasını Sanat Tarihi Anabilim Dalında yapmış olmak, doçentliğini Turizm Bilim Alanında almış olmak, Turizm Tarihi konusunda çalışmalar yapmış olmak.

32

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

*Doç. Dr.

1

1

Doktorasını Turizm işletmeciliği Eğitimi Anabilim Dalında yapmış olmak, Turizm Alanında doçent unvanı almış olmak, Yerel Mutfaklar, Türk Mutfağı, Mutfak Eğitimi Yeterliği üzerine çalışmalar yapmış olmak.

Diğer Şartlar:

1- 657 sayılı Karıun'un 48. maddesindeki şartları taşımak gerekir.

2- Profesör ve Doçent kadrosuna atama daimi statüde yapılacaktır.

3- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların ilgili kurumdan denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

4- Profesör kadrolarına başvuracaklar, dilekçelerinde başvurdukları Fakülteyi ve Anabilim dalını ve İlan Numarasını belirterek, ekinde Özgeçmiş, Noter tarafından veya Resmi Kurumlarca onaylanmış Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Uzmanlık Belgesi, Doçentlik Belgesi, Nüfus Cüzdan Fotokopisi, 3 adet Fotoğraf ve Başlıca Araştırma Eserinin açıkça belirtildiği, Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan Yayın Listesi ile birlikte, Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 6 (Altı) takım dosya ve 6 (Altı) adet CD'yi ekleyerek Personel Daire Başkanlığına şahsen başvuru yapılacaktır.

5- Doçent Kadrosuna başvuracaklar, Dilekçelerinde başvurdukları Fakülteyi ve Anabilim Dalını ve ilan Numarasını belirterek, ekinde Özgeçmiş, Noter tarafından veya Resmi Kurumlarca onaylanmış Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik Belgesi, Nüfus Cüzdan Fotokopisi, 3 adet Fotoğraf ve Başlıca Araştırma Eserinin açıkça belirtildiği, Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan Yayın Listesi ile birlikte, Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (Dört) takım Dosya ve 4 (Dört) adet Cd'yi ekleyerek Personel Daire Başkanlığına şahsen başvuru yapacaklardır.

6- Dr.Öğr.Üyesi Kadrolanna Başvuracaklar Dilekçelerine başvurdukları Fakülteyi ve Anabilim Dalını ve ilan Numarasını belirterek ekinde Özgeçmiş, Noter tarafından veya Resmi Kurumlarca onaylanmış Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Nüfus Cüzdan Fotokopisi, 3 adet Fotoğraf ve Yayın Listesi ile birlikte Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (Dört) takım dosya ve 4 (Dört) adet Cd'yi ekleyerek ilgili birimlere şahsen başvuru yapacaklardır.

7- Bir Üniversitede Profesör kadrosuna atananlar Doçent, Doçentlik unvanını alanlar Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuramazlar.

8- ilan tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde başvuru yapılması gerekmektedir, iletişim bilgileri ve ilgili mevzuat http://personel.ikc.edu.tr sitemizde bulunmaktadır. Üniversitemiz Senatosu'nca belirlenen, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan Üniversitemiz Öğretim Üyeliği kadrolarına Başvuru, Atama ilkeleri ve Uygulama Esasları'na Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığının http:// http://personel.ikc.edu.tr/S/11131/usul-ve-esaslar internet sitesinden de ulaşılabilmektedir.

* Bu ilanlara Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dille Öğretim Yapılmasına Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik Uyarınca İngilizce Ders verme yeterliliğine sahip olduğunu belgelendirenler başvurabilir.

Not: Herhangi bir Kamu Kuruluşunda çalışanların (Daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı Hizmet Belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz etmeleri gerekmektedir.