Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 28 Aralık 2018 11:29, Son Güncelleme : 28 Aralık 2018 11:31
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 10.07.2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri ve 09.11.2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği"nin ilgili maddelerine göre Öğretim Görevlisi (Ders Verecek), Öğretim Görevlisi (Uygulamalı Birim) ve Araştırma Görevlisi kadrolarına eleman alınacaktır.

BAŞVURUDA ARANAN GENEL ŞARTLAR:

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartlan taşımak,

2) ALES'ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

3) Adaylarda, yabancı dille eğitim ve öğretim yapılan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda atama yapılacak programın eğitim dilinde; bilim alanı yabancı dille ilgili kadrolara yapılacak öğretim görevlisi atamaları ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uyarınca zorunlu yabancı dil dersini vermek üzere öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda ilgili dilde; yükseköğretim kurumlarının uluslararası ilişkiler ile yabancı dille ilgili uygulamalı birimlerinde istihdam edilecek öğretim görevlisi atamalarında, en az bir dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olma şartı aranır.

ÖZEL ŞARTLARI:

1- Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak gerekir. Devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır.

2- Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır.

3- Adaylarda, yabancı dille eğitim ve öğretim yapılan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda atama yapılacak programın eğitim dilinde; bilim alanı yabancı dille ilgili kadrolara yapılacak öğretim görevlisi atamaları ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uyarınca zorunlu yabancı dil dersini vermek üzere öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda ilgili dilde; yükseköğretim kurumlarının uluslararası ilişkiler ile yabancı dille ilgili uygulamalı birimlerinde istihdam edilecek öğretim görevlisi atamalarında, en az bir dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olma şartı aranır.

4- Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.

MUAFİYET

1) Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kuramların da öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

2) Meslek Yüksekokullarının, Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1- Dilekçe (Başvuru dilekçelerinde başvurulan kadronun, Birimi, Anabilim Dalı, Ünvanı, Derecesi ve Adayın iletişim adresleri (adres, telefon no, email v.s.) açıkça belirtilecektir.

2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

3- Özgeçmiş,

4- Erkek Adaylar için askerlikle ilgili terhis, tecil veya muaf olduğunu belirten belge,

5- Lisans/Lisansüstü Diploma fotokopileri (onaylı belge)

6- Lisansüstü eğitim yaptığına dair öğrenci belgesi (onaylı)

7- Yabancı yükseköğretim kurumu mezunlarının diplomalarının Üniversitelerarası Kurulca denkliğini gösterir belgenin fotokopisi (onaylı belge)

8- Resmi Transkript (Lisans Eğitimi ile ilgili) (onaylı belge)

9- ALES Belgesi

10- 2 Adet fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş olmalı)

11- Yabancı Dil Belgesi

12- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hizmet Takip Programından (HİTAP) alınan Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar getireceklerdir.) (onaylı belge)

13- Herhangi bir adli sicil kaydı olmadığına dair belge (E-Devlet üzerinden alınan belge)

İle ilgili DEKANLIĞA/MÜDURLÜĞE/ (Rektörlük Öğr. Gör. kadrolarına başvurular Üniversitemiz REKTÖRLÜĞÜNE yapılacaktır.) şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. (Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.)

Başvuran adayların koşullarının sonradan uygun olmadığının anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak, yapıldı ise iptal edilecektir.

DUYURUYA BAŞLAMA TARİHİ SON BAŞVURU TARİHİ ÖN DEĞERLENDİRME TARİHİ GİRİŞ SINAVI TARİHİ SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ Sonuçların İlan Edileceği İnternet Adresi

BİRİMİ

BÖLÜMÜ

ANABİLİM/

ANASANAT

DALI

KADRO

UNVANI

KADRO

SAYISI

KADRO

DERECESİ

AÇIKLAMA

Fen Edebiyat Fakültesi

İstatistik

İstatistik Teorisi

Arş. Gör.

1

6

İstatistik Programı lisans mezunu olmak, İstatistik Programında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

Fen Edebiyat Fakültesi

Matematik

Geometri

Arş. Gör.

1

6

Matematik Bölümü veya Matematik Mühendisliği lisans mezunu olmak, Matematik Anabilim Dalı veya Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı tezli yüksek lisans mezunu olmak, Matematik Anabilim Dalında veya Uygulamalı Matematik Anabilim Dalında doktora yapıyor olmak.

Fen Edebiyat Fakültesi

Arkeoloji

Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi

Arş. Gör.

1

6

Arkeoloji Bölümü lisans mezunu olmak, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi veya Klasik Arkeoloji Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

Fen Edebiyat Fakültesi

Felsefe

Felsefe Tarihi

Arş. Gör.

1

6

Felsefe Bölümü lisans mezunu olmak, Felsefe Programında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

Fen Edebiyat Fakültesi

Tarih

Yakınçağ Tarihi

Arş. Gör.

1

6

Tarih Bölümü lisans mezunu olmak, Tarih Bölümü tezli yüksek lisans mezunu olmak. Tarih alanında Doktora yapıyor olmak.

Fen Edebiyat Fakültesi

Fizik

Genel Fizik

Arş. Gör.

1

7

Fizik Bölümü lisans mezunu olmak, Fizik Anabilim Dalından tezli yüksek lisans mezunu olmak. Fizik Anabilim Dalında Doktora yapıyor olmak.

Mimarlık Fakültesi

Endüstri

Ürünleri

Tasarımı

Endüstri

Ürünleri

Tasarımı

Arş. Gör.

1

7

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü lisans mezunu olmak, Endüstri Ürünleri Tasarımında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

Mimarlık Fakültesi

Mimarlık

Yapı Bilgisi

Arş. Gör.

1

7

Mimarlık Bölümü lisans mezunu olmak, tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

Mimarlık Fakültesi

Şehir ve Bölge Planlama

Bölge Planlama

Arş. Gör.

1

7

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü lisans mezunu olmak, tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

Mimarlık Fakültesi

Mimarlık

Bina Bilgisi

Arş. Gör.

1

7

Mimarlık alanında lisans mezunu olmak, Bina Bilgisi, Mimari Tasarım Sorunları, Yapı Bilgisi, Yapı Fiziği ve Malzemesi alanlarından birinde tezli yüksek lisans veya doktora öğrencisi ol.mak

Güzel Sanatlar Fakültesi

Grafik Tasarım

Grafik Tasarım

Arş. Gör.

1

5

Güzel Sanatlar Fakültelerine bağlı Grafik Tasarımı Bölümü lisans mezunu olmak, Grafik Tasarım Programında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

Güzel Sanatlar Fakültesi

Resim

Resim

Arş. Gör.

1

6

Resim Bölümü lisans mezunu olmak, Resim Anasanat Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

Güzel Sanatlar Fakültesi

Sahne Dekorları ve Kostümü

Dekor ve Kostüm Tasarımı

Arş. Gör.

1

5

Güzel Sanatlar Fakültelerinin Sahne Dekorları ve Kostümü alanında lisans mezunu olmak, Sahne Dekor ve Kostümü alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

Güzel Sanatlar Fakültesi

Seramik ve Cam Tasarımı

Seramik

Tasarımı

Arş. Gör.

1

5

Güzel Sanatlar Fakültelerinin Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü lisans mezunu olmak, Seramik ve Cam Tasarımı Anasanat Dalı, Seramik Tasarım Programında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

İstanbul Devlet Konservatuvarı

Müzik

Yaylı Çalgılar

Arş. Gör.

1

7

Keman Sanat Dalı lisans mezunu olmak, Yaylı Çalgılar/Keman Programında tezli yüksek lisans yapmış olmak ve Keman Programında sanatta yeterlik yapıyor olmak.

İstanbul Devlet Konservatuvarı

Müzik

Piyano-Arp-

Gitar

Öğr. Gör.

(Ders

verecek)

1

6

Piyano Sanat Dalı lisans mezunu olmak, Piyano Programında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Piyano Programında sanatta yeterlik öğrencisi olmak, alanında ders veriyor olmak.

İstanbul Devlet Konservatuvarı

Müzik

Piyano-Arp-

Gitar

Arş. Gör.

1

6

Piyano Sanat Dalı lisans mezunu olmak, Piyano Programında tezli yüksek lisans yapmış olmak, Piyano Programında sanatta yeterlik yapıyor olmak.

İstanbul Devlet Konservatuvarı

Müzik

Üfleme ve Vurma Çalgılar

Arş. Gör.

1

7

Korno Sanat Dalı lisans mezunu olmak, Üfleme ve Vurma Çalgılar/Korno Programında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Yüksekokulu

Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım

Onarım

Arş. Gör.

1

6

Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü lisans mezunu olmak, Müzecilik Programında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Yüksekokulu

Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım

Koruma

Öğr. Gör.

(Ders

verecek)

1

6

Mimarlık Bölümü lisans mezunu olmak, Mimarlık Anabilim Dalı Mimarlık Tarihi alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak, yüksek lisans sonrası bir Yükseköğretim Kurumunda en az 3 yıl ders verme tecrübesine sahip olmak.

Rektörlük

--

--

Öğr. Gör. (Uygulama biriminde)

1

6

Tarih Bölümü lisans mezunu olmak, TC Tarihi Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

Rektörlük

--

--

Öğr. Gör. (Uygulama biriminde)

1

6

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü veya İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü lisans mezunu olmak, ve bu anabilim dallarından birinden tezli yüksek lisans yapmış olmak. (YDS'den en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olmak.)