Kastamonu Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Kastamonu Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 28 Aralık 2018 09:51, Son Güncelleme : 28 Aralık 2018 09:54
Kastamonu Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğünden:

ÖĞRETİM ELEMANI İLANI

Üniversitemizin aşağıda yazılı birimlerine, 10/07/2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2547 sayılı Kanunun alakalı maddeleri ve 09/11/2018 tarih ve 30590 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliksin alakalı hükümleri gereğince Araştırma Görevlisi alınacaktır.

A) SINAV TAKVİMİ

İlan Yayım Tarihi

28/12/2018

Ön Değerlendirme İlan Tarihi

23/01/2019

Müracaat Başlama Tarihi

28/12/2018

Giriş Sınavı Tarihi

28/01/2019

Son Müracaat Tarihi

11/01/2019 (Mesai Bitimi İtibariyle)

Nihai Değerlendirme İlan Tarihi

21/02/2019

Sonuçların İlan Edileceği İnternet Sitesi

https://www.kastamonu. edu.tr/index.php/tr/

B) İLAN EDİLEN KADROLARA AİT BİLGİLER

İLAN

NO

BİRİM

BÖLÜM

ANABİLİM DALI

UNVAN

KADRO

ADEDİ

DERECE

ALES

YABANCI

DİL

2018-20

Turizm Fakültesi

Turizm Rehberliği

Turizm Rehberliği

Araştırma Görevlisi

1

6

70

65

ÖZEL ŞART: Turizm Fakülteleri veya Yüksekokulların Turizm işletmeciliği, Turizm Rehberliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Seyahat İşletmeciliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak, sahasında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.

2018-21

Turizm Fakültesi

Turizm Rehberliği

Turizm Rehberliği

Araştırma Görevlisi

1

6

70

65

ÖZEL ŞART: Turizm Rehberliği, Geomatik Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği veya Harita Mühendisliği Bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak, sahasında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.

2018-22

Turizm Fakültesi

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Araştırma Görevlisi

2

6

70

50

ÖZEL ŞART: Turizm Fakülteleri veya Yüksekokulların Turizm İşletmeciliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği veya Seyahat İşletmeciliği Bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak ve sahasında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.

2018-23

Turizm Fakültesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Araştırma Görevlisi

2

6

70

50

ÖZEL ŞART: Turizm Fakülteleri veya Yüksekokulların Gastronomi ve Mutfak Sanatları veya Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak ve sahasında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.

2018-24

Turizm Fakültesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Araştırma Görevlisi

1

6

70

50

ÖZEL ŞART: Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Beslenme ve Diyetetik veya Gıda Mühendisliği Bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak ve sahasında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.

2018-25

Orman Fakültesi

Orman Mühendisliği

Orman Amenajmanı

Araştırma Görevlisi

1

5

70

50

ÖZEL ŞART: Orman Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olmak ve Orman Amenajmanı sahasında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.

2018-26

Orman Fakültesi

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi

Araştırma Görevlisi

1

5

70

50

ÖZEL ŞART: Orman Fakültesi, Ziraat Fakültesi veya Su Ürünleri Fakültesi lisans mezunu olmak, sahasında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

2018-27

Orman Fakültesi

Orman Endüstri Mühendisliği

Orman Biyolojisi ve Odun Koruma Teknolojisi

Araştırma Görevlisi

1

5

70

50

ÖZEL ŞART: Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olmak ve sahasında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

C) MÜRACAAT ADRESLERİ VE İLETİŞİM BİLGİSİ

Turizm Fakültesi'ne ait ilanlar için müracaatların iletişim bilgisi

Adres: Turizm Fakültesi, Kuzeykent Kampüsü, Merkez/KASTAMONU Telefon: 0 366 280 37 05 E-Posta: [email protected]

Orman Fakültesi'ne ait ilanlar için müracaatların iletişim bilgisi

Adres: Orman Fakültesi, Kuzeykent Kampüsü, Merkez/KASTAMONU Telefon: 0 366 280 17 06 E-Posta: [email protected]

D) GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde izah edilen şartları taşımak esastır.

2- ALES'ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından ilan şartlarındaki puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

3- Adayların transkriptleri ön değerlendirme ve nihai değerlendirme safhasında aşağıdaki esaslara göre değerlendirilecektir:

a. Transkriptlerde sadece dörtlük not sistemi olması halinde Yükseköğretim Kurulunun eşdeğerlik tablosu kullanılacaktır.

b. Transkriptlerde sadece yüzlük not sistemi olması halinde yüzlük not kullanılacaktır.

c. Transkriptlerde sadece beşlik not sistemi olması halinde Yükseköğretim Kurulunun eşdeğerlik tablosu kullanılacaktır.

d. Transkriptte hem dörtlük hem yüzlük not sistemi olması halinde adayın mezun olduğu dönemde üniversitenin resmi not sistemi dörtlükse Yükseköğretim Kurulunun eşdeğerlik tablosu kullanılacaktır.

e. Transkriptte hem beşlik hem yüzlük not sistemi olması halinde adayın mezun olduğu dönemde üniversitenin resmi not sistemi beşlikse Yükseköğretim Kurulunun eşdeğerlik tablosu kullanılacaktır.

4- Araştırma görevlisi kadrosuna müracaat edebilmek için ilana ilk müracaat tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir.

E) MÜRACAATLARDA TALEP EDİLEN EVRAK

E.1 Araştırma Görevlisi kadrolarına müracaat edecek adaylardan talep edilen evrak;

Araştırma Görevliliği için aranan genel şartlar ve özel şartlar ile ilanda izah edilen diğer şartlara sahip adaylar aşağıdakileri noksansız şekilde teslim edecektir.

1- Müracaat edilen unvan, birim, bölüm, anabilim dalı-programı ile ilan numarası ve iletişim bilgilerinin noksansız şekilde doldurulduğu Araştırma Görevlisi Müracaat Formu,

2- Özgeçmiş,

3- ALES Netice Evrakı (Evrakta "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" mutlaka yer almalıdır.),

4- Yabancı Dil Netice Evrakı (YDS, KPDS, ÜDS veya Muadili) (Evrakta "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" mutlaka yer almalıdır.),

5- Diploma veya Geçici Mezuniyet Evrakı (E-devletten alınan karekodlu belgeler ön değerlendirme safhasında kabul edilir. E-Devlet harici diploma/mezuniyet evrakı mutlaka Aslı veya ıslak imzalı/mühürlü tasdik edilmiş olmalıdır.)

6- Lisans Transkripti (Mutlaka Aslı veya ıslak imzalı/mühürlü tasdik edilmiş evrak olmalıdır. Karekodlu transkriptler kabul edilecektir. Adayların transkriptlerinde hem dörtlük/beşlik hem yüzlük not sistemi olması halinde mezun oldukları Üniversitenin resmi not sistemini gösteren evrak müracaata eklenecektir.)

7- Lisansüstü (İlana göre yüksek lisans ve/veya doktora) Öğrenci Belgesi (E-devletten alınan karekodlu müracaat tarihi itibarıyla alınmış öğrenci belgeleri ön değerlendirme safhasında kabul edilir. E-Devlet harici öğrenci belgelerinin mutlaka Aslı veya ıslak imzalı/mühürlü tasdik edilmiş olmalıdır.)

8- Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğraf,

9- Nüfus cüzdanı fotokopisi.

F) DİĞER AÇIKLAMALAR VE ÖNEMLİ HUSUSLAR

1- 06/02/2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinde tanımlanan azami öğrenim sürelerini dolduran ancak 2016-2017 eğitim öğretim güz yarıyılından itibaren azami müddeti tekrar başlatılan öğrencilerin Araştırma Görevlisi kadrolarına müracaatları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının kararı doğrultusunda değerlendirmeye alınamamaktadır.

2- Adaylar son müracaat tarihi mesai saati bitimine kadar bu ilanın (C) kısmında izah edilen müracaat adreslerine şahsen veya posta ile müracaatta bulunacaklardır. Alakalı birimlere yapılmayan veya müddeti içinde yapılmayan ya da noksan evrak ile yapılan müracaatlar ile internet üzerinden yapılacak müracaatlar işleme alınmayacaktır.

3- Adaylar aynı ilan dönemi içerisinde özel şartlarını taşıdığı sadece bir ilana müracaat edecektir. Birden fazla ilana müracaatta bulunduğu tespit edilen adayların müracaatları iptal edilecektir.

4- Aslı veya tasdik edilmiş sureti talep edilen evrakın bütününün veya herhangi birisinin asıl veya tasdik edilmemiş bir evrak olması durumunda adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

5- Yurt dışından alınmış diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin tasdik edildiğini gösterir evrakın aslının veya tasdik edilmiş suretinin müracaatlara eklenmesi gerekmektedir.

6- Üniversite sınav takviminde mecburi hallerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Üniversitemiz internet sayfasından yapılan bütün duyurular tebligat mahiyetindedir. Şahıslara ayrıca yazılı tebligat yapılmaz.

A) MUAFİYET

1- Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.