Sosyal Güvenlik Kurumu Programcı ve Çözümleyici Alım İlanı

İlan Giriş : 02 Kasım 2007 12:21, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sosyal Güvenlik Kurumu Programcı ve Çözümleyici Alım İlanı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından:

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü birimlerinde 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklerine göre istihdam edilmek üzere; geçerlilik süresi devam eden 2004 veya 2006 yılları Kamu Personeli Seçme Sınavı (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla ilan edilen her pozisyonun iki katına kadar aday arasından Kurumumuzca yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre yerleştirme yapılmak suretiyle 13 adet Çözümleyici ve 14 adet Programcı olmak üzere toplam 27 adet sözleşmeli personel alınacaktır.

1- Talepte bulunacakların;

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmaları,

b) Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmaları, gerekmektedir.

2- Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) en az (D) seviyesinde İngilizce bilgisi aranır. Ancak, yurtiçi veya yurtdışında ingilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurtiçinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra anadili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanlar, İngilizce dilinde "Test Of English as a Foreign Language" (TOEFL) sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya "International English Language Testing System" (IELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (L>) düzeyi olarak kabul edilecektir.

3- İngilizce dil düzeyi A, B, C, D düzeyinde olmayanların başvuruları kabul edilmeyecektir. Yabancı Dil Sınav Sonuçlan (5) yıl süreyle geçerlidir. ÜDS sınav sonuçları, dil düzeyi olarak kabul edilmeyecektir.

4- İsteklilerin; en geç 16/11/2007 tarihi mesai bitimine kadar www.sgk.gov.tr adresinde yayımlanan ilan ekindeki formata uygun olarak hazırlayacakları özgeçmişlerini belirtir dilekçe ve istenilen belgeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Ziyabey Cad.No:6 Balgat/ANKARA (İrtibat Tel: 0 312 207 84 29) adresine posta yoluyla veya bizzat müracaat etmek suretiyle teslim etmiş olmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.

5- İlanda belirtilen belgeleri eksik ibraz eden veya hiç ibraz etmeyenler bu belgeleri son müracaat tarihine kadar Kurumumuza ibraz ettikleri takdirde talepleri kabul edilecek, son müracaat tarihinden sonra ibraz etmeleri halinde ise talepleri kabul edilmeyecektir.

6- Belirtilen sürenin bitimine kadar müracaat eden ve şartları uyan adaylardan KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla ilan edilen her pozisyonun iki katına kadarı, Kurumumuz Sınav Komisyonunca sözlü sınava tabi tutulacaktır. Sözlü sınav notu 70 (Yetmiş) puan ve üzerinde olanlar başarılı sayılacak ve bunlardan çözümleyici pozisyonu için müracaat edenler sözlü puanı en yüksekten başlamak üzere sözlü sınav basan sırasına göre yerleştirilecektir. Çözümleyici pozisyonuna yerleştirilecek sayıdan daha fazla sayıda başarılı olan olursa bunlar sözlü puanlarına göre programcı pozisyonunda değerlendirilecektir. Puan eşitliği halinde sırasıyla alanında yüksek lisans mezunu olanlar, yabancı dil puanı yüksek olanlar, iş tecrübesi fazla olanlar vej bildiği programlama dili sayısı fazla olanlar öncelikle yerleştirilecektir.Yerleştirme sonuçları Kurum hitemet sitesinde (www.sgk.gov.tr) ilan edilecektir.

7- Üniversitelerin Endüstri Mühendisliği bölümü mezunlarından çözümleyici ve programcı pozisyonlarına toplam olarak en fazla 5 kişi alınacakta". Bunlar; sözlü puanı eıiı yüksekten başlamak üzere öncelikle çözümleyici pozisyonuna müracaat edenler arasından, çözümleyici pozisyonuna yerleştirilecek ilan edilen pozisyon sayısı kadar aday arasından yeterli sayıda Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu çıkmaz ise kalanlar programcı pozisyonuna yerleştirilecekler arasından belirlenecektir.

8- Sözlü sınavda; genel kültür, temel bilgisayar kavramları, analitik düşünce kabiliyeti, programlama dilleri (Java, C, C+-+-), nesneye dayalı programlama, işletim sistemleri konularında sorular sorulacaktır.

9-İlana uygun olarak göreve başlatılacak olanlar, sosyal güvenlik yönüyle 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu hükümlerine tabi olacaklar ve istihdam edilecekleri birimlerde aynı sınıftaki diğer personelin tabi olduğu çalışma saat ve usulüne tabi olarak çalışacaklardır.