Trakya Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Kaynak : dpb
İlan Giriş : 27 Aralık 2018 12:06, Son Güncelleme : 27 Aralık 2018 12:09
Trakya Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Trakya Üniversitesi Rektörlüğünden:

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ VE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIM İLANI

Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanun'un ve "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in ilgili maddelerine göre öğretim elemanları alınacaktır. Kadrolara başvuracak adayların Yönetmelik'teki genel ve özel şartlar ile ilanda belirtilen diğer şartları sağlamaları gerekmektedir.

KADROLARA BAŞVURULAR

Adayların, 02.01.2019 - 16.01.2019 tarihleri arasında başvurdukları kadro bilgilerini içeren dilekçeleri ile birlikte, ilana çıkılan birime şahsen veya posta ile başvurmaları gerekmektedir. Süresi içinde yapılmayan başvurular, eksik belgeli müracaatlar ile postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacak ve bu durumdaki adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

İSTENEN BELGELER

Adaylar dilekçeleri ekine;

-Lisans diploması, lisans not ortalamasını gösterir transkript,

-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Belgesi (Merkezi Sınav Muafiyeti bulunanlar muafiyet durumunu gösterir belgeyi başvuru belgeleri ekinde göndermeleri halinde ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında (ALES) Puanı 70 olarak kabul edilecektir),

-Yabancı Dil Puanını gösterir belge,

-Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuracaklar için tezli yüksek lisans diploması,

-Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuracaklar için ilanda belirtilen yüksek lisans veya doktora/sanatta yeterlilik yapıyor olduğuna ilişkin belge,

-İlan özel şartında belge/sertifika/deneyim/tecrübe belirtilmişse buna ilişkin belge veya belgeler,

-Özgeçmiş,

-Kimlik fotokopisi,

-1 adet fotoğraf ile birlikte var ise ilgili dalda bilimsel çalışmalarını kapsayan dosyayı vereceklerdir.

(Söz konusu belgelerin fotokopileri ya da çıktıları yeterlidir.) Dilekçe örneğine http://pdb.trakya.edu.tr/pages/formlar#.UbHf4NJM92Y adresi Formlar alanından ulaşılabilir.

SINAV TAKVİMİ

Ön Değerlendirme : 22.01.2019 tarihinde ilana çıkılan birimlerin (karşılarında belirtilen) internet adreslerinde duyurulacaktır.

Giriş Sınavı Tarihi ile Sonuç Açıklama: İlana çıkılan birimlerin (karşılarında belirtilen) internet adreslerinde duyurulacaktır.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1 - Başvuracak adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartlar ile Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Y apılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te belirtilen genel ve özel şartları taşımaları gerekmektedir.

2- Ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak not sistemlerinin 100'lük not sistemine dönüştürülmesinde YÖK tarafından belirlenen dönüşüm tablosu esas alınacaktır

3 - Sonuçlar ilana çıkılan birimlerin internet adreslerinde yayınlanacaktır. İnternet adreslerinde yapılacak duyuru tebligat niteliğinde olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

4 - Adaylar Üniversitemizce ilan edilen kadrolardan sadece bir kadroya başvuru yapabilir. Birden fazla kadroya başvuran adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

5 - İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir. Bu kişiler hakkında yasal işlemler başlatılacaktır.

6- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekir.

7 - Araştırma görevlisi kadrolarına 2547 sayılı Kanun'un 50 nci maddesinin (d) fıkrası kapsamında atama yapılacaktır.

MUAFİYET

(1) Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

(2) Meslek yüksekokullarının, Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

BİRİM/ ANABİLİM- ANASANAT DALI/PROGRAM

KADRONUN

ALES

YDS

İlan Özel Şart

Unvanı

Derecesi

Adedi

REKT ÖRLÜK https: //pdb.trakya.edu. tr/

REKTÖRLÜK

Öğr.Gör. (Uygulamalı

Birim)

6

1

70

50

Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görev yapmak üzere; lisans mezunu olup tezli yüksek lisans yapmış olmak. Patent ve marka vekilliği belgesine sahip olmak veya belgelendirmek kaydıyla Fikri ve Sinai Mülkiyet Hakları konusunda eğitim almış olmak. Lisans mezuniyetinden sonra bu alanlarda en az 1 yıl çalışmış olmak.

REKTÖRLÜK

Öğr.Gör. (Uygulamalı Birim)

6

1

-

50

Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görev yapmak üzere; İşletme lisans mezunu olup İşletme anabilim dalında doktora yapmış olmak. Kalite Yönetim Sertifikasına sahip olmak. Lisans mezuniyetinden sonra KOBİ'ler alanında ve proje hazırlama konusunda en az 2 yıl tecrübeli olmak.

REKTÖRLÜK

Öğr.Gör. (Uygulamalı Birim)

6

1

70

80

Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde görev yapmak üzere; Bulgarca Bölümü lisans mezunu olmak. Balkan Çalışmaları konusunda tezli yüksek lisans yapmış olmak.

REKTÖRLÜK

Öğr.Gör. (Uygulamalı Birim)

6

1

70

80

Dış İlişkiler Biriminde görev yapmak üzere; Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler lisans mezunu olmak. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

EDİRNE SOSYAL BİLİMLER MYO. https://esbmyo.trakya.edu.tr/

HALKLA İLİŞKİLER

VE TANITIM

Öğr.Gör. (Ders verecek)

6

1

70

-

Halka İlişkiler ve Tanıtım veya Sosyoloji bölümü lisans mezunu olmak. Bu alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak. Yüksek lisans eğitiminden sonra Yükseköğretim kuramlarında alanında en az 5 yıl çalışmış olmak.

KIRKPINAR BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YO. https://kbesyo.trakya.edu.tr/

REKREASYON

Öğr.Gör. (Ders verecek)

6

1

70

50

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği lisans mezunu olmak. Beden Eğitimi ve Spor tezli yüksek lisans mezunu olmak. 2. kademe Antrenör Belgesine sahip olmak.

REKREASYON

Öğr.Gör. (Ders verecek)

6

1

70

50

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği lisans mezunu olmak. Rekreasyon Yönetimi tezli yüksek lisans mezunu olmak. Lisans eğitiminden sonra Yükseköğretim kuramlarında alanında en az 5 yıl çalışmış olmak.

ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MYO. https://gsmyo.trakya.edu.tr/

MİMARİ VE DEKORATİF SANATLAR

Öğr.Gör. (Ders verecek)

6

1

70

-

Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümü lisans mezunu olmak. Heykel veya güzel sanatlar eğitimi anabilim dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Yükseköğretim kuramlarında ders verme deneyimine sahip olmak.

SAĞLIK HİZMETLERİ MYO. https://shmyo.trakya.edu.tr/

ELEKTRONÖROFİZ-

YOLOJİ

Öğr.Gör. (Ders verecek)

6

1

70

-

Fizik lisans mezunu olmak. Fizik anabilim dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Elektronörofizyoloji alanında Yükseköğretim kuramlarında en az 3 eğitim- öğretim yılı ders vermiş olmak.

ELEKTRONÖROFİZ-

YOLOJİ

Öğr.Gör. (Ders verecek)

6

1

70

-

Elektronörofizyoloji alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Belgelendirmek kaydıyla Elektronörofizyoloji alanında en az 1 yıl tecrübeli olmak ve bu alanda çalışmalar yapmış olmak.

TIBBİ

DOKÜMANTASYON

VE SEKRETERLİK

Öğr.Gör. (Ders verecek)

6

1

70

-

Kamu Yönetimi Bölümü lisans mezunu olmak. Sağlık Kuramları Yöneticiliği anabilim dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU https://umyo.trakya.edu.tr/

ADALET

Öğr.Gör. (Ders verecek)

6

1

70

-

Hukuk Fakültesi mezunu olmak. Hukuk veya Hukuk Bilimleri alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU https://tbmyo.trakya.edu.tr/

RADYO VE

TELEVİZYON

TEKNOLOJİSİ

Öğr.Gör. (Ders verecek)

6

1

-

-

Bilgisayar, Elektronik veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans mezunu olmak. Bu alanların birinde doktora yapmış olmak.

TIP FAKÜLTESİ https://tip.trakya.edu.tr/

FİZYOLOJİ

Arş. Gör.

7

1

70

50

Fizyoloji anabilim dalında doktora yapıyor olmak.

TIBBİ BİYOKİMYA

Arş. Gör.

7

1

70

50

Tıbbi Biyokimya anabilim dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

TIBBİ

MİKROBİYOLOJİ

Arş. Gör.

7

1

70

50

Tıbbi Mikrobiyoloji anabilim dalında doktora yapıyor olmak.

HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ

Arş. Gör.

7

1

70

50

Histoloji ve Embriyoloji anabilim dalında doktora yapıyor olmak.

FEN FAKÜLTESİ https://fen.trakya.edu.tr/

ANORGANİK

KİMYA

Arş. Gör.

7

1

70

50

Kimya Bölümü lisans mezunu olmak. Kimya Anabilim dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

ECZACILIK FAKÜLTESİ https://eczacilik.trakya.edu.tr/

ANALİTİK KİMYA

Arş. Gör.

7

1

70

50

Eczacılık Fakültesi lisans mezunu olmak. Analitik Kimya anabilim dalı, Temel Eczacılık Bilimleri anabilim dalı veya Kimya anabilim dalı (Analitik Kimya alanında) tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

FARMASÖTİK

BOTANİK

Arş. Gör.

7

1

70

50

Eczacılık Fakültesi lisans mezunu olmak. Farmasötik Botanik anabilim dalı, Temel Eczacılık Bilimleri anabilim dalı veya Biyoloji anabilim dalı (Botanik alanında) tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

BİYOKİMYA

Arş. Gör.

7

1

70

50

Eczacılık Fakültesi lisans mezunu olmak. Biyokimya veya Temel Eczacılık Bilimleri Anabilim dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

EĞİTİM FAKÜLTESİ https://egitimfak.trakya.edu.tr/

MÜZİK EĞİTİMİ

Arş. Gör.

7

1

70

50

Müzik Eğitimi lisans mezunu olup, Müzik Eğitimi Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

REHBERLİK VE

PSİKOLOJİK

DANIŞMANLIK

Arş. Gör.

7

1

70

50

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunu olup, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

ZİHİN ENGELLİLER

EĞİTİMİ

Arş. Gör.

7

1

70

50

Özel Eğitim veya Zihin Engelliler Eğitimi lisans mezunu olup, bu alanlarının birinde tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

ALMAN DİLİ EĞİTİMİ

Arş. Gör.

7

1

70

50

Alman Dili Eğitimi lisans mezunu olup, Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ https://sbf.trakya.edu.tr/

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON

Arş. Gör.

7

1

70

50

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans mezunu olmak. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ

Arş. Gör.

7

1

70

50

Beslenme ve Diyetetik lisans mezunu olmak. Beslenme ve Diyetetik Anabilim dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

http://iibf.trakya.edu.tr/

İŞ HUKUKU VE

SOSYAL GÜVENLİK

HUKUKU

Arş.

Gör.

7

1

70

50

Hukuk Fakültesi veya Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü lisans mezunu olmak. Bu alanlarının birinde tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

YÖNEYLEM

Arş.

Gör.

7

1

70

50

Ekonometri veya Matematik bölümü lisans mezunu olmak. Ekonometri Anabilim dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

https://guzelsanatlar.trakya.edu.tr/

RESİM

Arş.

Gör.

7

1

70

50

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü lisans mezunu olmak. Resim anasanat dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

https://muhendislik.trakya.edu.tr/

GENETİK VE

BİYOMÜHENDİSLİK

Arş. Gör.

7

1

70

50

Biyoteknoloji ve genetik alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

TELEKOMÜNİKAS-

YON

Arş. Gör.

7

1

70

50

Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği lisans mezunu olmak. İlgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

DEVLET KONSERVATUVARI https://konservatuvar.trakya.edu.tr/

PİYANO

Arş. Gör.

7

1

70

50

Devlet Konservatuvarı lisans mezunu olmak. Piyano anasanat dalında sanatta yeterlilik yapıyor olmak.

MİMARLIK FAKÜLTESİ https://mimfak.trakya.edu.tr/

MİMARLIK TARİHİ

Arş. Gör.

7

1

70

50

Mimarlık bölümü lisans mezunu olmak. Mimarlık anabilim dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

PEYZAJ MİMARLIĞI

Arş. Gör.

7

1

70

50

Peyzaj Mimarlığı bölümü lisans mezunu olmak. Peyzaj Mimarlığı anabilim dalında doktora yapıyor olmak.

EDEBİYAT FAKÜLTESİ https://edebiyat.trakya.edu.tr/

ARNAVUT DİLİ VE

EDEBİYATI

Arş. Gör.

7

1

70

80

Arnavut Dili ve Edebiyatı lisans mezunu olmak.

Arnavut Dili ve Edebiyatı anabilim dalında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.