Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 27 Aralık 2018 09:11, Son Güncelleme : 27 Aralık 2018 13:36
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğünden:

2547 sayılı Kanun'un ilgili maddeleri ve "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre Öğretim Görevlisi alınacaktır.

İSTENİLEN BELGELER

1- Öğretim Elemanı Başvuru Dilekçe Örneği (http://www.personel.mu.edu.tr)

2- Öğretim Elemanı Başvuru Dilekçe Örneği'nde istenilen Ekli Belgeler

GENEL ŞARTLAR

(1) "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği" kapsamındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) ALES'ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

(2) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadroları hariç olmak üzere üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri, senato kararıyla, bu Yönetmelikte belirlenen ALES ve yabancı dil puan barajlarının üzerinde bir puanı asgari puan olarak belirleyebilirler.

(3) Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4'lük ve 5'lik not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.

(4) Adaylarda, yabancı dille eğitim ve öğretim yapılan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda atama yapılacak programın eğitim dilinde; bilim alanı yabancı dille ilgili kadrolara yapılacak öğretim görevlisi atamaları ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uyarınca zorunlu yabancı dil dersini vermek üzere öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda ilgili dilde; yükseköğretim kurumlarının uluslararası ilişkiler ile yabancı dille ilgili uygulamalı birimlerinde istihdam edilecek öğretim görevlisi atamalarında, en az bir dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olma şartı aranır.

ÖZEL ŞARTLAR

(1) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır.

(2) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.

MUAFİYET

(1) Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

(2) Meslek yüksekokullarının, Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 6. maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

SINAV TAKVİMİ

İLK BAŞVURU TARİHİ : 27.12.2018

SON BAŞVURU TARİHİ : 14.01.2019

ÖN DEĞERLENDİRME TARİHİ : 17.01.2019

SINAV GİRİŞ TARİHİ : 23.01.2019

SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : 25.01.2019

ÖNEMLİ NOTLAR

1- Başvurular şahsen veya posta yolu ile yapılacaktır. Postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen süreler içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli başvurular dikkate alınmayacaktır. Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar başvuru yapılacak ilgili birime ulaşması gerekmektedir. (Postadaki gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.)

2- İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.

3-Üniversite sınav takviminde zorunlu hallerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Sonuçlar Üniversitemiz htpps://www.mu.edu.tr web adresinden açıklanacaktır. Üniversite web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetindedir. Kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmaz.

Duyurulur.

Birim

Bölüm

ABD/

Program

Unvan

Der.

Ad.

ALES

Yabancı

Dil

Müracaat

Yeri

Açıklama

Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Tıbbi Hizm.ve Teknikler

İlk ve Acil Yardım

Öğr. Gör.

(Ders

verecek)

5

1

70

Muaf

Fethiye

Sağlık

Hizmetleri

Meslek

Yüksekokulu

Hemşirelik Programı lisans ve Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Acil Hemşireliği Programı tezli yüksek lisans mezunu olmak. Tezli yüksek lisans mezuniyeti sonrası alanında Yükseköğretim Kurumlarında ders verme deneyimine sahip olmak.

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu

Otel Lok.ve İkram Hizmetleri

Aşçılık

Öğr. Gör.

(Ders

verecek)

5

1

Muaf

Muaf

Marmaris

Turizm

Meslek

Yüksekokulu

Yiyecek İçecek İşletmeciliği ya da Konaklama İşletmeciliği Bölümlerinden lisans mezunu olup, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalında tezli yüksek lisans mezunu olmak. Tezli yükseklisans mezuniyeti sonrası Yükseköğretim Kurumlarında ders verme deneyimine sahip olmak.

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu

Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri

Turizm

Animasyonu

Öğr. Gör.

(Ders

verecek)

6

1

70

Muaf

Marmaris

Turizm

Meslek

Yüksekokulu

Spor Bilimleri Fakültesi veya Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu olmak. Engellilerde spor alanında Tezli Yüksek Lisans yapmış olmak ve Yükseklisans mezuniyeti sonrası alanında bir yıl deneyimli olmak.

Dalaman Meslek Yüksekokulu

Dış Ticaret

Dış Ticaret

Öğr. Gör.

(Ders

verecek)

5

1

70

Muaf

Dalaman Meslek YO

Uluslararası Ticaret veya İşletme bölümü lisans mezunu olmak. Bu alanlardan birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak. Lisans sonrası alanında en az 5 yıl deneyime sahip olmak.

Yatağan Meslek Yüksekokulu

Elektrik ve Enerji

Elektrik

Öğr.Gör.

(Ders

verecek)

4

1

70

Muaf

Yatağan Meslek YO

Elektrik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği anabilim dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Yükseklisans sonrası belgelendirmek kaydıyla alanında en az 3 (üç) yıl deneyime sahip olmak.

Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu

Finans

Bankacılık ve Sigortacılık

Bankacılık

ve

Sigortacılık

Öğr. Gör.

(Ders

verecek)

5

1

70

Muaf

Ula Ali Koçman Meslek YO

İşletme Bölümü Lisans mezunu olmak. Finansman alanında tezli yüksek lisans mezunu olmak. Yüksek lisans mezuniyeti sonrası bankacılık alanında en az 5 yıl tecrübeye ve SPL düzey3 ile Türev araçlar lisanslarına sahip olmak.

Dalaman Sivil Havacılık YO

Uçak Gövde Motor Bakım

Uçak Gövde Motor Bakım

Öğr. Gör.

(Ders

verecek)

5

1

70

50

Dalaman

Sivil

Havacılık

YO

Uçak Gövde Motor Bakım Anabilim Dalında veya Sivil Havacılık Anabilim Dalında tezli yükseklisans yapmış olmak.

Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu

Öğr. Gör.

(Ders

verecek)

6

1

70

80

Dalaman

Sivil

Havacılık

YO

İngiliz dili eğitimi veya İngilizce Öğretmenliği lisans mezunu olmak ve aynı anabilim dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Lisans sonrası Yükseköğretim Kuramlarında alanında en az 5 yıl ders verme deneyimine sahip olmak.

Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Öğr. Gör.

(Ders

verecek)

6

1

70

Muaf

Fethiye

Sağlık

Hizmetleri

MYO

Rekreasyon Bölümü lisans mezunu olmak. Aynı alanda tezli yüksek lisans mezunu olmak. Uluslararası Yetkili Dalış Eğitmeni belgesine sahip olmak.

Rektörlük

Öğr. Gör. (Uygulamalı Birim)

6

1

70

50

Rektörlük

Personel

Dairesi

Başkanlığı

Fizik Bölümü mezunu olup, aynı anabilim dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında alanında en az 8 (sekiz) yıl akademik deneyime sahip olmak. Belgelendirmek kaydıyla "HRTEM, DLS ve Mössbauer Spektroskopisi" kullanımında deneyimli ve "Deney Hayvanları Kullanım Sertifikasına" sahip olmak.

Rektörlük

Öğr. Gör. (Uygulamalı Birim)

6

1

Muaf

50

Rektörlük

Personel

Dairesi

Başkanlığı

Biyoloji Anabilim Dalında doktora eğitimini tamamlamış olmak. Moleküler Genetik, Genomik, Proteomik dallarında çalışmaları olmak.

Rektörlük

Öğr. Gör. (Uygulamalı Birim)

5

1

70

50

Rektörlük

Personel

Dairesi

Başkanlığı

İstatistik alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Büyük veri ve iş analitiği, veri madenciliği, veri analizi ve raporlama konularında belgelendirmek kaydıyla tecrübe sahibi olmak. R - Python alanlarında sertifika sahibi olmak.

Yabancı Diller Yüksekokulu

Öğr. Gör.

(Ders

verecek)

6

2

70

90 (*)

Yabancı

Diller

Yüksekokulu

İngiliz Dili Edebiyatı, Amerikan Dili Edebiyatı ve Dilbilimi bölümlerinden mezun olup pedagojik formasyon belgesine sahip olmak ya da İngilizce Öğretmenliği veya İngiliz Dili Eğitimi Bölümlerinin birinden mezun olmak. Bu alanlardan birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.