Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 26 Aralık 2018 04:21, Son Güncelleme : 26 Aralık 2018 04:23
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğünden:

1 - Üniversitemiz Akademik Birimlerine, 2547 Sayılı Kanun'un ilgili maddeleri, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesi ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 5772 sayılı Kanunla değişik 23, 24. ve 26. maddelerinde belirtilen asgari koşulların yanı sıra 19.07.2017 tarihli Üniversite Senato kararı ve 03.08.2017 tarihli Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Genel Kurulu'nda kabul edilen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri ve 22.05.2018 tarihli Üniversitemiz Senato kararı ve 31.05.2018 tarihli Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Genel Kurulu'nda kabul edilen ek koşullarını sağlamak şartıyla öğretim üyesi alınacaktır.

2 - Profesör kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar dilekçelerine başvurdukları birimi, anabilim dalını, ilan açıklamalarını ve başlıca araştırma eserini belirterek, ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesi, yabancı dil başarı belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve yayın listesi (başlıca araştırma eseri belirtilmiş) ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 6 (altı) takım dosyayı, özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 6 adet CD'yi, Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri ek koşullarına uygunluk beyan formunu da ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına;

3 - Doçent kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, dilekçelerine başvurdukları birimi, anabilim dalını ve ilan açıklamalarını belirterek ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesi, yabancı dil başarı belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve yayın listesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosyayı, özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD'yi Personel Dairesi Başkanlığına;

4 - Dr. Öğretim Üyesi kadrosu için adayların, başvurdukları birimi, anabilim dalını, ilan açıklamalarını belirten başvuru dilekçesine özgeçmişini, 3 fotoğrafını, nüfus cüzdanı fotokopisi, doktora belgesini, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesini, yabancı dil başarı belgesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosyayı, özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD'yi, Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri ek koşullarına uygunluk beyan formunu da ekleyerek ilgili Fakülte Dekanlıklarına başvuru yapmaları gerekmektedir.

5 - Başvuruda bulunacak adayların ilanın resmi gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular geçerli kabul edilmeyecektir. Adayların başvuru dilekçelerinde yazışma adresleri ile telefon numaralarının bildirilmesi gerekmektedir. İlan şartlarına uygun olmadığı anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

6 - Profesör unvanı olanlar, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi kadrolarına, Doçent unvanı olanlar da Dr. Öğretim Üyesi kadrolarına başvuru yapamazlar.

7 - Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

8 - İlanımız sonucunda atanmaya hak kazanan adayların "Eğiticilerin Eğitimi" ile ilgili belgeye sahip olmaları gerekmektedir. Söz konusu belgesi olmayanların eğitime katılıp belge alıncaya kadar atamaları yapılmayacaktır.

9 - Başvuru adresi: (Profesör ve Doçent kadroları için)

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı Esenboğa Merkez Külliyesi C Blok 1. kat Dumlupınar Mah. Çubuk-ANKARA

(* )Tıp Fakültesi için ilan edilen Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalı Doçent kadrosu ve Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi kadrosu hariç Tıp doktoru dışında müracaat kabul edilmeyecektir.

(**) Yukarıdaki açıklamaların 1 .maddesinde belirtilen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerinin II. maddesinin 1. bendindeki " Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından verilen Doçentlik unvanını almış olmak" şartı adayların bu unvana başvurduğu ve doçentlik unvanı aldığı dönemdeki Doçentlik Sınav Yönetmeliği hükümlerini sağlamasıdır.

BİRİMİ

BÖLÜMÜ

ANABİLİM DALI / ALANI

UNVANI

DERECESİ

ADET

AÇIKLAMA

HUKUK FAKÜLTESİ

KAMU HUKUKU

İDARE HUKUKU

DOÇENT

1

1

İdarenin takdir yetkisi konusunda çalışması olmak ve İngilizce ders verebilme tecrübesi ile yetkinliğine sahip olmak

HUKUK FAKÜLTESİ

KAMU HUKUKU

MALİ HUKUK

DOÇENT

1

1

Vergi uyuşmazlıkları ve alternatif çözüm yöntemleri alanında çalışmaları olmak ve alan derslerini Fransızca verebilecek yetkinliğe sahip olmak.

SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ

İKTİSAT

İKTİSAT TARİHİ

DOÇENT

1

1

Doçentliğini Uluslararası İktisat alanında almış olmak. Uluslararası Ticaret, Bankacılık ve Katılım Bankacılığı üzerine çalışmaları olmak.

SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ

İKTİSAT

İKTİSAT TARİHİ

DR.ÖĞR.ÜYESİ

1

1

İslam Ekonomisinde Sermaye, Osmanlı İktisat Tarihi ve Osmanlı Para Vakıfları üzerine çalışmaları olmak.

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ

FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ

İSLAM FELSEFESİ

PROFESÖR

1

1

İslam Felsefesinde bilgi ve erdem ahlakı alanlarında çalışmaları bulunmak.

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ

İSLAM TARİHİ VE SANATLARI

İSLAM TARİHİ

DOÇENT

1

1

Cahiliye, Risalet Dönemi ve Dört Halife Dönemi savaşlarına dair çalışmaları olmak.

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ

FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ

DİN BİLİMLERİ (DİN PSİKOLOJİSİ)

DOÇENT

1

1

Din Psikolojisi, Stres ve Din, Psikolojik sağlık alanlarında çalışmaları bulunmak.

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ

FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ

DİN BİLİMLERİ (DİN FELSEFESİ)

DR.ÖĞR.ÜYESİ

1

1

Bir batı dilini çok iyi derecede biliyor olmak ve Doktorasını Din Felsefesi alanında yapmış olmak.

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

İNŞAAT

MÜHENDİSLİĞİ

GEOTEKNİK

DOÇENT

1

1

Açık deniz temel yapıları sayısal modelleme, tekrarlı yükler altındaki tekil kazıkların davranışı, iki fazlı zemin modelleri ve suya doygun zeminlerin dinamik yükler etkisindeki analizleri için sonlu elemanlar geliştirme konularında çalışmaları olmak.

TIP FAKÜLTESİ

CERRAHİ TIP BİLİMLERİ

GÖZ HASTALIKLARI

PROFESÖR

1

1

Kornea hastalıkları ve keratokonus alanlarında çalışmaları ve deneyimi olmak.

TIP FAKÜLTESİ

DAHİLİ TIP BİLİMLERİ

FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON

DOÇENT

1

1

Kas-İskelet sistemi ultrasonografisi ve tamamlayıcı tıp uygulamaları konusunda çalışmaları olmak.

TIP FAKÜLTESİ

DAHİLİ TIP BİLİMLERİ

İÇ HASTALIKLARI

DOÇENT

1

1

Geriatri uzmanı olmak, yaşlı hastalarda sarkopeni ile ilgili proje yürütücülüğü yapmış olmak, geriatrik hematoloji ve onkoloji alanlarında çalışmaları olmak.

TIP FAKÜLTESİ

TEMEL TIP BİLİMLERİ

BİYOİSTATİSTİK VE TIBBİ BİLİŞİM

DOÇENT

1

1

Karma Rasch modelleri ve ölçek geliştirme konularında çalışmaları olmak.

TIP FAKÜLTESİ

TEMEL TIP BİLİMLERİ

FİZYOLOJİ

DR.ÖĞR.ÜYESİ

1

1

Epilepsi ve Elektrofizyoloji alanında çalışmaları olmak.

TIP FAKÜLTESİ

TEMEL TIP BİLİMLERİ

HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ

DR.ÖĞR.ÜYESİ

1

1

Oosit yaşlanmasının genetik mekanizması konusunda doktora yapmış olmak. "Üremeye yardımcı tedavi yöntemleri eğitim sertifikası" sahibi olmak.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

KLİNİK

BİLİMLER

ORTODONTİ

DR.ÖĞR.ÜYESİ

1

1

Sınıf III bireylerin kraniyofasiyal büyümelerinin immünohistokimyasal değerlendirmesi ve mini-implant ankrajlı forsus tedavileri konusunda çalışmalar yapmış olmak.

TÜRK MUSİKİS DEVLET

KONSERVATUVARI

TÜRK MÜZİĞİ

ÜFLEMELİ VE VURMALI ÇALGILAR ANASANAT DALI

DR.ÖĞR.ÜYESİ

1

1

Türk Müziği Eğitimi ile ilgili doktora yapmış olmak. Türk Müziği vurmalı çalgıları alanında çalışmaları olmak.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

SPOR

BİLİMLERİ

SPOR BİLİMLERİ

DOÇENT

1

1

Spor Bilimleri temel alanında Doçentlik belgesini almış olmak. Kas hasarı ve L-Karnitin yüklemesi konularında çalışma yapmış olmak.

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ

TARİH

OSMANLI MÜESSESELERİ VE MEDENİYET TARİHİ

DOÇENT

1

1

Doçentliğini Osmanlı Kuramları ve Medeniyeti alanında almış olmak. Osmanlı Sosyo Ekonomik Tarihi üzerine çalışmaları olmak. (Osmanlı esnafı, vakıflar, Osmanlı toplumunda Ermeniler, Osmanlıda kadınların iktisadi faaliyetleri üzerine çalışmaları olmak.)