Muğla İli Konacık Belediyesi İtfaiye Eri Ve Zabıta Memuru Alım İlanı

İlan Giriş : 19 Ekim 2007 11:45, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Muğla İli Konacık Belediyesi İtfaiye Eri Ve Zabıta Memuru Alım İlanı

KONACIK BELEDİYESİNE İLK DEFA ATAMA YAPILACAK
ZABITA MEMURU VE İTFAİYE ERİ ALIMI
SINAV VE MÜRACAAT İLANIDIR.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinin (A) fıkrasındaki şartlarını ve Belediye Zabıta Personel Yönetmeliğinin 13. maddesindeki Zabıta Memurluğuna atanma şartlarına göre ve Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15. maddesinde İtfaiye Eri Kadrolarına ilk defa atanma şartlarına göre, aşağıdaki şartları taşımak koşuluyla münhal kadrolar karşılık gösterilmek suretiyle, 1 Zabıta Memuru, 1 İtfaiye Eri, Kadrolarına sınavla aday personel alımı yapılacaktır.


PERSONEL ALIMI YAPILACAK KADROLAR

Sınıfı Ünvanı Derecesi Adedi Cinsiyet Öğrenimi

GİH İTFAİYE ERİ 11 Derece 1 Adet KADIN 2 YILLIK YÜKSEKOKUL

GİH ZABITA MEMURU 11 Derece 1 Adet ERKEK LİSE VE DENGİ OKUL

MÜRACAAT ŞARTLARI

1- Türk Vatandaşı Olmak

2- Sınavın Yapıldığı tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak.

3- Erkek adaylar için askerlik terhis veya tecil belgesi veya öğrenci olduğunu gösterir belge.

4- Erkeklerde en az 1,67 m. Boyunda olmak, kadınlarda en az 1,60 m. Boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kğ. Fazla fark olmamak.

5- Görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak.

6- Kamu haklarından mahrum olmamak. ( Ağır hapis ve 6 aydan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymemiş bulunmak.

7- KPPS ( Kamu personeli seçme sınavı) 2004 ve sonrası sınavlarına girmiş en az 60 puan ve üzeri başarı puanı almış olmak.

8- Zabıta memuru için b sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

9- Başvuran adaylar KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının üç katı oranında aday sınava çağrılacaktır.
Sınava çağrılacak adayların listesi Belediyemiz Zabıta Birimi ilan panosu ve ilan panosunda ilan edilir ve kazananlara yazılı olarak bildirilir.

Atamalar sonuçların ilanından itibaren 15 gün içerisinde adayların şahsi başvurusu ile gerçekleştirilecektir. Asil adayların başvuru yapmaması durumunda yedek adayların ataması değerlendirilecektir.

MÜRACAAT ŞEKLİ

Müracaatlar Konacık Belediye Başkanlığı yazı işleri Müdürlüğüne şahsen yapılacak olup, posta ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. 18 Ekim 2007 tarihinden başlayarak 26 Ekim 2007 tarihinde sona erecektir.

MÜRACAAT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Nüfus cüzdanı fotokopisi

2- Öğrenim Durum Belgesi

3- 2 adet Vesikalık Fotoğraf

4- KPSS 2004 veya 2006 KPSS sonuç belgesi aslı veya ÖSYM'ce onaylı sureti.

5- Sabıka Kaydı

6- İkametgah İlmuhaberi

7- Erkek Adaylar için Terhis veya Tecil Belgesi veya öğrenci belgesi

SINAV YERİ VE SAATİ

Konacık Belediye Başkanlığı Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonunda 09 kasım 2007 cuma günü saat 10:00' da Zabıta Memuru, itfaiye eri adayları mülakata tabi tutulacaktır.

MÜLAKAT SINAV KONULARI

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b) Atatürk İlke ve İnkılapları

c) Devlet Memurları ve Belediye Kanunu

d) Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuatlar, İtfaiye ve Zabıta Yönetmelikleri

e) Genel Kültür

DEĞERLENDİME

Başvuranlar arasından en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilan edilen münhal kadro sayısının üç katı aday belirlenerek sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için en az 100 üzerinden 70 puan almış olmak gereklidir. Başarı notu mülakat sınavında alınan not ile KPSS notunun ortalamasıdır.

Atama yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır. İlanen duyurulur.