Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 30 Ekim 2018 00:31, Son Güncelleme : 30 Ekim 2018 09:14
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Fakülteleri. Yüksekokul ve Eııstiiüsü'nde açık bulunalı Profesör. Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolanııa 2547 sayılı Yükseköğretim Kaııunu'mm 23., 25., 26. maddeleri. 657 sayılı Devlet Memurları Kammu'nun 48. maddesindeki genel şartları ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinim ilgili maddeleri ile "Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları" ııyarmca Profesör. Doçent (Devamlı Statüde) ve Doktor öğretim Üyeleri alınacaktır.

* Profesör kadrosuna başvuracak adayların: özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynaklan, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayıp belgeleyen 1 nüsha dosya ve 5 adet CD veya USB ile ilanın yayını tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze.

* Doçent kadrosuna başvuracak adayların: özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışuıdan sağladığı kaymaklan, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayıp belgeleyen 1 nüsha dosya ve 3 adet CD veya USB ile ilanın yaymı tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze.

* Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların ise: özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlanın, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayıp belgeleyen 1 nüsha dosya ve 3 adet CD veya USB ile ilanın yayını tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Fakülte Dekanlığı veya Yüksekokul Müdürlüğüne başvurmaları duyurulur.

Birimi

Bölümü

Annbilim Dalı

Prof.

Doç.

Dr. Ögr. Üyesi

Aranan Nitelikler

Mühendislik

Fakültesi

İnşaat Mühendisliği

Geotekmk

-

i

(a),(b)

Türk Dili ve

Eski Türk Edebiyatı

1

(a), (c)

Fen - Edebiyat

Edebiyatı

Türk Halk Edebiyatı

1

(a), (d)

Fakültesi

Felsefe

Sistematik Felsefe ve Mantık

1

(a),(e)

Tanh

Yakınçağ Tarihi

1

(a),(f)

işletme

Üretim Yönetimi ve Pazarlama

1

(a),(g)

İktisadi ve İdari

İktisat

İktisadı Gelişme ve Uluslararası İktisat

1

(a)

Fakültesi

iktisat Tarihi

1

(a).(h)

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Yönetim Bilimleri

i

(a), (i)

Biyotnedikal

Mühendisliği

Enstitüsü

Biyotnedikal Elektronik

1

(a), (j)

Uygulamalı

Bilimler

Yüksekokulu

Uluslararası Ticaret

-

-

1

(a), (k)

Aranan Nitelikler: (a) Adayların bilimsel çaiışmalannı yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b) Adayların endüstriyel yan ürünlerin zeminde dolgtı malzemesi olarak kullanılmasma yönelik mineralojik, fiziksel ve mekanik çalışmalar üzerine uzmanlıklarının olması gerekmektedir.

(e) Adaylarnı Klasik Osmanlı Şiiri üzerinde uzmanlaşmış olmaları, yazuıa bilim alanında tecrübeleri olması ve bu alanlarda çalışmaları bulunması gerekmektedir.

(d) Adaylann Halk ve Tasavvuf Edebiyatı alanlarında uzmanlaşmış olmaları ve bu konularda yayınları olması gerekmektedir.

(e) Adaylann Metaontoloji. Nesne Ontolojisi ve Medikal Etik alanlarında uluslararası yayınlara sahip olması gerekmektedir.

(f) Adaylann Geç Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Dönemi (19. - 20.yy.) sosyo-ekoııomik tarihi üzerine araştınnalan ve yayınları olması gerekmektedir.

(g) Adaylann tüketici davranışları, tüketim psikolojisi, reklam ve marka yönetimi konularında aıaştmna yapmış olması ve uluslararası hakemli dergilerde yayınları bulunması gerekmektedir,

(lı) Adaylann kamu maliyesi ve uygulamalı ekonometri alanlarında uzmanlığı olması gerekmektedir.

(i) Adaylann Karşılaştırmalı Siyaset. Avrupa Siyasal Kurumlan. Kimlik Siyaseti. Laiklik alanlarında araştırana yapmış olması ve uluslararası hakemli delgilerde makaleleri bulunması gerekmektedir.

(j) Adaylann tıbbi cihaz tasamın ve girişimsel manyetik rezonans görüntüleme alanlarında uzmanlığı ve yayınlan bulunması gerekmektedir.

(k) Adaylarnı uluslararası ticaret ve uluslararası finaııs, ekonomik ve fuıaıısal kalkınma, ampirik fiuans. davranışsal ekonomi alanlarında uzmanlığı ve yayınlarının olması gerekmektedir.