Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 18 Ekim 2007 08:46, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akademik Personel İlanı

Abant İzzet Baysal Üniversitesinden:

Üniversitemizin aşağıda belirlenen birim ve anabilim dallarına 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim elemanı alınacaktır.

Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren onbeş (15) gündür. Başvurular ilan edilen birime şahsen yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar ile postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Doçent kadroları devamlı statü için olup; adaylar dilekçesine ekleyecekleri, noter veya resmi kurumlarca onaylanmış doçentlik belgesi, diğer öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf ve özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosya ile Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına başvuracaklardır.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar; dilekçesine ekleyecekleri, noter veya resmi kurumlarca onaylanmış öğrenim belgeleri, yabancı dil belgesi, (KPDS, ÜDS?den en az 65 puan veya eşdeğer puana sahip veya YÖK?ten denkliği alınmış yabancı dil belgesi ile) nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf, üç adet referans mektubu, özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosya ile kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır.

Tüm bu kadrolara başvuracak adaylar dosyalarına haklarında bilimsel referans alınabilecek üç öğretim üyesinin isim ve adreslerini ekleyecektir. Ayrıca yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

Yardımcı doçent adaylarının yabancı dil sınavı 13.11.2007 tarihinde saat 10.00?da kadronun ilan edildiği birimde yapılacaktır.

Atamaların yapılabilmesi için adayların durumunun ilan edilen kadro dereceleri ile ?Bazı Akademik Kadrolara Öğretim Elemanı Dışındaki Kadrolardan Naklen Yapılacak Atamalarda ya da Açıktan Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik?, ?AİBÜ Öğretim Elemanlarının İlk Defa ve Süresi Sona Erenlerin Yeniden Atanmaları Hakkında Yönerge? ile ?AİBÜ Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru İlkeleri Hakkında Yönerge? hükümlerine uygun olması gerekmektedir. İlan edilen kadrolara ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadır.

Bu konulara ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır.

BİRİMİ ANABİLİM DALI UNVANI DER ADET AÇIKLAMA
Fen-Edebiyat Fakültesi Analitik Kimya Doçent 1 1 Metroloji ve çevre konusunda çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Yrd.Doç. 4 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Uygulamalı Matematik Yrd.Doç. 4 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Uygulamalı Psikoloji Yrd.Doç. 4 1  
Eğitim Fakültesi İngiliz Dili ve Eğitimi Yrd.Doç. 5 1  
Tıp Fakültesi Anatomi Yrd.Doç. 5 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak.
Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Yrd.Doç. 5 1 Yanık Sertifikasına sahip olmak. Endoskopi eğitimi almış olmak.
Beden Eğitimi ve Spor Y.O. Hareket ve Antrenman Bilimleri Yrd.Doç. 5 1 Program Geliştirme alanında doktora yapmış olmak. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda en az iki yıl çalışmış olmak.