İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Deniz Harp Okulu 3. sınıfına Üniversitelerin 3. ve 4. sınıfından öğrenci alacak

Kaynak : dpb
İlan Giriş : 19 Ekim 2018 13:20, Son Güncelleme : 19 Ekim 2018 13:22
Deniz Harp Okulu 3. sınıfına Üniversitelerin 3. ve 4. sınıfından öğrenci alacak

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ

DENİZ HARP OKULU 3'ÜNCÜ SINIFINA

ÜNİVERSİTELERİN 3'ÜNCÜ VE 4'ÜNCÜ SINIFLARINDAN

ÖĞRENCİ ALIMI BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU TARİHİ

18 EKİM -19 KASIM 2018 (Saat 16.00'a kadar)

DİKKAT!!!

BU KILAVUZU OKUMADAN BAŞVURU İŞLEMİ YAPMAYINIZ.

Bu kılavuzda yer alan kurallar, kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organları kararları ile Milli Savunma Bakanlığının kararları gerekli kıldığı takdirde değiştirebilir.

Bu durum, başvuru sahipleri için bir hak doğurmaz. Başvuru sahipleri bu durumu önceden kabul etmiş sayılır. Bu ve benzeri durumlarda izlenecek yol, Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenir ve kamuoyuna internet aracılığı ile duyurulur.

İnternet sitelerinden yapılan duyurular tebligat niteliği taşımakta olup, adayların adreslerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Milli Savunma Bakanlığı bu kılavuzda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

Sevgili Gençler;

Türk Deniz Kuvvetlerinin temel subay kaynağı olan Deniz Harp Okulu, Deniz Kuvvetlerinin çeşitli birimlerinde görev alacak cesur, dürüst, liderlik özelliklerine sahip, en son teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde akademik eğitim almış deniz subayları yetiştirmektedir.

Deniz Harp Okulu mezunu deniz subayları; Türk Deniz Kuvvetlerinin suüstü gemileri, denizaltıları, uçakları, helikopterleri, Sualtı Taarruz (SAT)/ Sualtı Savunma (SAS), deniz istihkam, deniz piyade ve diğer kara birliklerinde görev yapmaktadır.

Deniz Harp Okulunda pilot olmaya istekli öğrencilere gerekli şartları taşıdığı takdirde Deniz Kuvvetlerinin helikopter ve uçaklarında pilot olma imkanı da sunulmaktadır.

Deniz Harp Okulunun İstanbul Tuzla'daki modern yerleşkesinde endüstri, bilgisayar, makine, gemi inşa, elektrik/elektronik mühendisliği dallarında dört yıllık lisans düzeyinde akademik eğitim verilmektedir.

Deniz Harp Okulunda geleceğin subay adaylarına yıl içerisinde verilen akademik eğitimlere ilave olarak çağdaş donanmamızın modern gemilerinde temel deniz eğitimleri ve açık deniz eğitimleri verilmekte ve bu eğitimler esnasında denizi ve denizciliği öğrenerek yurt içi ve yurt dışı limanlarda ülkemizi ve dünyayı tanıma imkanı sağlanmaktadır.

Genç Bahriyelileri deniz koşullarına bedensel yönden hazırlamak maksadıyla Deniz Harp Okulunda her türlü spor imkanı sağlanmaktadır. Modern spor tesisleri ile geleceğin subay adaylarına deniz sporlarına yönelik yelken, kürek ve yatçılık eğitimleri verilmekte, tüm spor branşlarında ulusal ve uluslararası düzeyde yarışmalara katılmaları sağlanmaktadır.

Deniz Harp Okulu öğrencilerine Türk Deniz Kuvvetlerinin özel ihtisas sahibi uzmanları tarafından "bir yıldız dalıcı eğitimi" ve "usta yelkenci eğitimi" verilmektedir. Ayrıca verilen eğitimleri başarı ile tamamlayan Deniz Harp Okulu öğrencilerine "DİNGİ (D-1, D-2, D-3) usta yelkenci sertifikası" verilmektedir.

Öğretim binaları, laboratu varlar, spor tesisleri, sosyal tesisler, kayıkhane ve öğrenci yaşam alanları ile eşsiz olanaklara sahip olan Deniz Harp Okulunun seçkin eğitimini tamamlayan Teğmenler mezun oldukları gün maaş almaya başlamakta, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları aile bireyleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağladığı sosyal, sağlık, OYAK üyeliği ve lojman gibi olanaklardan faydalanma hakkına sahip olmaktadır.

Deniz Harp Okulu mezunu subaylar için yurt içi ve yurt dışında yüksek lisans ve doktora imkanları da mevcuttur.

Deniz Harp Okuluna alınan öğrenciler Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına yetiştirilir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına yetiştirilecek öğrenciler Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları dikkate alınarak deniz, ikmal, deniz piyade, deniz istihkam sınıflarına ayrılır.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere, subay diploması yanında, okumuş oldukları bölüme istinaden lisans düzeyinde bir mühendislik diploması verilmektedir.

Deniz Harp Okulundan mezun olan teğmenler "uzak yol vardiya zabitliği" ve "uzak yol vardiya mühendisliği" sınavları ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yüzer unsurlarındaki hizmet süresine göre, "uzak yol kaptanlığı" ve "uzak yol baş makinistliği" sınavlarına girmeye hak kazanmaktadır.

ADAYLARIN DİKKATİNE

1. ÜNİVERSİTELERİN BU KILAVUZDA BELİRTİLEN LİSANS PROGRAMLARINDA ÖĞRENİM GÖREN 3'ÜNCÜ VE 4'ÜNCÜ SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN, DENİZ HARP OKULU 3'ÜNCÜ SINIFINA 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2'NCİ YARIYILINDA ÖĞRENİME BAŞLAMAK ÜZERE ERKEK ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2. BAŞVURU KOŞULLARINI SAĞLAYAN ADAYLARIN 18 EKİM-19 KASIM 2018 (SAAT 16:00'A KADAR) TARİHLERİ ARASINDA https://personeltemin.msb.gov.tr İNTERNET ADRESİ ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPMALARI GEREKMEKTEDİR. İNTERNET ADRESİ ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPMAYAN ADAYLAR İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARINA ÇAĞRILMAYACAKTIR.

ADAYLAR BAŞVURU ESNASINDA, ÖĞRENİM GÖRDÜKLERİ ÜNİVERSİTELERDEN

ALACAKLARI ÖĞRENİM BELGESİNİ (TRANSKRİPT) PDF FORMATINDA TARATTIKTAN

SONRA BAŞVURU EKRANINDAKİ EĞİTİM BİLGİSİ BÖLÜMÜNDE BULUNAN "DİPLOMA

YÜKLEME" BUTONUNU KULLANARAK YÜKLEYECEKTİR. ADAYLAR, BELGENİN

UYGUN VE OKUNAKLI ŞEKİLDE YÜKLENDİĞİNİN KONTROLÜNÜ "DİPLOMA

GÖRÜNTÜLE" BUTONUNA BASARAK YAPACAKTIR. TRANSKRİPTİNİ YÜKLEMEYEN

ADAYLARIN BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYECEKTİR.

3. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KOORDİNESİNDE DENİZ HARP OKULU TEMSİLCİLERİNDEN OLUŞTURULACAK BİR KOMİSYON TARAFINDAN ADAYLARIN DERS DURUMLARI İNCELENECEK, DENİZ HARP OKULU 3'ÜNCÜ SINIFTA ÖĞRENİM GÖRMEYE UYGUN GÖRÜLENLER 2'NCİ SEÇİM AŞAMALARINA DAVET EDİLECEK (MEBS OKULU VE EĞİTİM MERKEZİ KOMUTANLIĞI MAMAK/ANKARA), ALDIKLARI DERSLER KOMİSYON TARAFINDAN YETERLİ BULUNMAYANLARIN ADAYLIKLARI SONLANDIRILACAKTIR.

4. MÜHENDİSLİK BÖLÜMLERİNDE İHTİYAÇ DUYULAN ÖĞRENCİ SAYISINA GÖRE "SEÇİM AŞAMALARI ÇAĞRI PUANI (BARAJ PUANI)" BELİRLENECEKTİR. BARAJ PUANI HALİHAZIRDA OKUMAKTA OLDUĞUNUZ BÖLÜME YERLEŞTİĞİNİZ YIL GİRMİŞ OLDUĞUNUZ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVININ (LYS) MF-4 BAŞARI PUAN TÜRÜ (ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI EKLENMEDEN HESAPLANAN PUAN) DİKKATE ALINARAK BELİRLENECEK VE https://personeltemin.msb.gov.tr İNTERNET ADRESİNDEN YAYIMLANACAKTIR. BARAJ PUANINI AŞAN VE ÖĞRENİM DURUMLARI UYGUN BULUNAN ADAYLAR 2'NCİ SEÇİM AŞAMALARI İÇİN MEBS OKULU VE EĞİTİM MERKEZİ KOMUTANLIĞI (MAMAK/ANKARA)'YA DAVET EDİLECEKTİR.

5. ADAYLARIN DERS İNTİBAKLARI, DENİZ HARP OKULU YÖNETİM KURULU TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLECEKTİR.

6. HALEN DEVAM ETMEKTE OLDUĞU OKULUNDA 4'ÜNCÜ SINIFI TAMAMLAYAMAMIŞ (UZATMA ALMIŞ) ÖĞRENCİLER DE 3'ÜNCÜ SINIFA BAŞVURABİLECEKLERDİR. DENİZ HARP OKULU YÖNETİM KURULU TARAFINDAN YETERLİ GÖRÜLMELERİ DURUMUNDA İLGİLİ BÖLÜME İNTİBAK ETTİRİLEREK, GEREKLİ DERSLERİ VE DENİZ SUBAYI YETERLİLİK DERSLERİNİ ALMALARINI MÜTEAKİBEN MEZUN OLABİLECEKLERDİR.

7. BAŞVURU, SEÇİM AŞAMALARI VE SEÇİM AŞAMALARI SONRASI İŞLEMLERE AİT KURALLAR BU KILAVUZDA AÇIKLANMIŞTIR.

8. BU KILAVUZDA YER ALAN KURALLAR, KILAVUZUN YAYIN TARİHİNDEN SONRA YASAMA, YÜRÜTME VE YARGI ORGANLARI İLE MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI VE MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TARAFINDAN GEREKLİ GÖRÜLDÜĞÜ TAKDİRDE DEĞİŞTİRİLEBİLİR.

9 BU KILAVUZDA YER ALAN BİLGİ VE DUYURULAR HİÇBİR GERÇEK VE TÜZEL KİŞİYE MALİ VE HUKUKİ ANLAMDA KAZANILMIŞ HAK DOĞURMAZ. BAŞVURU SAHİPLERİ BU DURUMU ÖNCEDEN KABUL ETMİŞ SAYILIR. BU VE BENZERİ DURUMLARDA İZLENECEK YOL, MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İLE KOORDİNELİ OLARAK MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TARAFINDAN BELİRLENİR VE KAMUOYUNA İNTERNET ARACILIĞI İLE DUYURULUR. BU NEDENLE ADAYLARIN MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İNTERNET SAYFASINI SIK SIK KONTROL ETMELERİ YARARLARINA OLACAKTIR.

10. TEMİN FAALİYETLERİ SÜRESİNCE HERTÜRLÜ RESMİ DUYURU VE BİLGİLENDİRME https://personeltemin.msb.gov.tr İNTERNET ADRESİNDEN YAPILACAKTIR. ADAYLARA YAPILACAK ÇAĞRILARDA ADAYLARIN BEYAN ETTİKLERİ CEP TELEFONU NUMARALARINA KISA MESAJLA BİLGİLENDİRME YAPILACAĞINDAN, ADAYLARIN İLETİŞİM NUMARALARINI GÜNCELLEMELERİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR.

İÇİNDEKİLER

Sıra

No.

Başlık

Sayfa

No.

1.

Faaliyet Takvimi

6

2.

Genel Başvuru ve Giriş Koşulları

7

3.

Akademik Başvuru ve Giriş Koşulları

8

4.

Başvuru Şekli ve İkinci Seçim Aşamalarına Çağrı Esasları

10

5.

İkinci Seçim Aşamaları

11

6.

Değerlendirme ve Sonuçların İlanı

14

7.

Uyarılar

15

8.

Boy-Kilo Standartları

16

9.

Fiziki Yeterlilik Testleri ve Sınır Değerleri

17

10.

İkinci Seçim Aşamalarına Gelecek Adayların Yanlarında Getirmeleri Gereken Belgeler

19

1. FAALİYET TAKVİMİ

S.No.

Faaliyet Adı

Yeri

Tarihi

1.

Başvuruların Alınması

İnternet

(https://personeltemin.msb.gov.tr)

18 Ekim-19 Kasım 2018

(Saat: 16:00'a kadar)

2.

Başvuru Değerlendirilmesi

Başvurusu Kabul Edilen Adayların İlanı

İnternet

(https://personeltemin.msb.gov.tr)

04 Aralık 2018

3

Seçim

Aşamaları

Kayıt Kabul

MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Mamak/ANKARA)

10-21 Aralık 2018

Fiziki Değerlendirme

Fiziki Yeterlilik Testi (FYT)

Kişilik Değerlendirme Testi

Mülakat

4.

Seçim Aşamalarını Geçen Adayların Sağlık Raporu Almaları

MSB'nin belirleyeceği hastaneler

12 Aralık 2018-Ocak 2019

5.

Asil ve Yedek Adayların İlanı

İnternet

(https://personeltemin.msb.gov.tr)

03 Ocak 2019

7.

İntibak Eğitimi

MSÜ Deniz Harp Okulu Komutanlığı İSTANBUL

14-24 Ocak 2019

* Milli Savunma Bakanlığı, belirlenen usul ve esaslar ile faaliyet takviminde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

2. GENEL BAŞVURU VE GİRİŞ KOŞULLARI

DİKKAT: Adayların, sınava başvuru işlemini yapmadan önce Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulan başvuru ve giriş koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm koşulları taşıdıkları takdirde sınava başvuru işlemini yapmaları gerekmektedir. Başvuru ve giriş ko şullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilenlerin adaylıkları sonlandırılacaktır.

2.1. Harp Okulları Kanunu ve Yönetmeliğinde belirtilen "Giriş Şartlarını" taşımak,

2.2. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

2.2. Başvuru tarihi itibariyle gün ve aya bakılmaksızın en fazla 24 (1994 ve sonrası doğumlu) yaşında olmak,

2.3. Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin;

a) Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak.

b) Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.

c) Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş ve askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak fiil ve hareketlerde bulunmamış olmak,

ç) Toplumca tasvip edilmeyen ve uygun görülmeyen kazanç yollarında çalışmamış ve halen çalışmamakta olmak,

d) Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, cürüm tasnii, ırza geçmek, sarkıntılık, kız, kadın veya erkek kaçırmak, fuhşiyata tahrik, gayri tabii mukarenet, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç olmak üzere kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birinden mahkümiyeti bulunmamak,

e) Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda şüpheli ya da sakıncalı halleri bulunmamak,

2.4. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,

2.5. Bir askeri okuldan, çıkmış veya çıkarılmış olmamak, sivil okullardan ise çıkarılmamış olmak,

2.6. Nişanlı, evli, dul, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikahsız olarak birlikte yaşamamak,

2.7. "Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde" belirtilen askeri okullara girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık kriterlerine sahip olmak,

2.8. "Askeri Okullara Alınan Öğrenciler ile Silahlı Kuvvetler Hesabına Fakülte ve Yüksekokullarda Okuyan Öğrenciler İçin Yüklenme Senedi Düzenlenmesine ve Bu Okullardan Çeşitli Sebeplerle Ayrılacak Öğrencilere veya Kefillerine Ödettirilecek Tazminata Dair Yönetmelik"te belirtilen yüklenme ve kefalet senetlerini düzenlemek,

2.9. Yapılacak olan sınav, mülakat ve diğer seçim işlemleri sonundaki değerlendirme sıralamasında belirlenen kontenjan içinde bulunmak,

2.10. İntibak eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamak,

2.11. Okula karşı yönergede belirtilen uygun nitelikte sorumlu bir veli göstermek (18 yaşından büyük olanlar için kefil göstermek).

3. AKADEMİK BAŞVURU VE GİRİŞ KOŞULLARI

3.1. Öğrenim gördüğünüz bölüme yerleştiğiniz yıl girmiş olduğunuz LYS MF-4 BAŞARI PUANI almış olmak,

3.2. Başvuru tarihi itibarıyla gün ve aya bakılmaksızın aşağıda belirtilen yaş sınırları içinde olmak,

Başvuru Sınıfı

Yaş

3'üncü Sınıf

Başvuru tarihi itibarıyla en fazla 24 yaşında olmak (1994 ve sonrası doğumlu)

3.3. Deniz Harp Okulunda 3'üncü sınıfa başvuracak adayların LYS sonucunda aşağıda belirtilen ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından onaylanmış olan Deniz Harp Okulu lisans bölümlerine karşılık gelen lisans bölümlerinden birine yerleşmiş olmak,

3'üncü Sınıfa Başvuracak Adaylar İçin Kaynak Bölüm Listesi

Sıra

Deniz Harp Okulu Lisans Bölümleri

Kaynak Lisans Programları

1

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği

Yazılım Mühendisliği

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği

Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Adli Bilişim Mühendisliği

2

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektronik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Elektrik Mühendisliği

Kontrol Mühendisliği

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği

Mekatronik Sistemler Mühendisliği Telekomünikasyon Mühendisliği

3

Endüstri Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Endüstri ve Sistem Mühendisliği

4

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği

5

Makine Mühendisliği

Makine Mühendisliği

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Enerji Sistemleri Mühendisliği

Enerji ve Malzeme Mühendisliği

Malzeme Mühendisliği

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

Makine ve İmalat Mühendisliği

Malzeme ve Nanoteknoloji Mühendisliği

Uçak Mühendisliği

İmalat Mühendisliği

3.4. Belirtilen kaynak lisans programlarında okumakta olan öğrenci adaylarının okulu tanımlı sürede tamamlayabilmesi için; 3'üncü sınıfa başvuran öğrenci adaylarının ilgili alan/bölüm derslerinden ilk 4 yarıyılda en az 110 AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) dersi başarıyla geçmiş olmak,

3.5. Öğrenim belgelerinin (transkript) Deniz Harp Okulu Yönetim Kurulu tarafından incelenmesi sonucunda Harp Okulu müfredatında olup aday öğrencinin kendi fakültesinde olmayan/kendi isteği ile almadığı dersleri Deniz Harp Okulu tarafından yapılacak program dahilinde uygun dönemlerde almayı ve/veya Kurulun belirleyeceği sınıfta ve bölümde eğitim ve öğretime başlamayı taahhüt ediyor olmak, [Deniz Harp Okulu Yönetim Kurulu değerlendirmesinde aday öğrencilerin öğrenim belgeleri esas alınacaktır.]

3.6. Öğreniminin herhangi bir safhasında yukarıda belirtilen kaynak okul bölümlerine dikey geçiş sınavı ile geçmemiş olmak.

3.7. Başvuru tarihleri arasında başvuru işlemini tamamlamış olmak,

3.8. Yurt dışındaki üniversitelerde öğrenimini sürdüren öğrenciler için YÖK tarafından denkliği verilen üniversitelerde eğitim görmek ve o bölüme giriş yılına ait LYS MF-4 Başarı Puanı olmak,

4. BAŞVURU ŞEKLİ VE İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARINA ÇAĞRI ESASLARI

4.1. Adayların başvuru işlemlerini tamamlayabilmeleri için 18 Ekim-19 Kasım 2018 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek başvuru yapmaları gerekmektedir. Adaylar başvuru esnasında, öğrenim gördükleri üniversitelerden alacakları "öğrenim belgesi (Transkript)"ni pdf formatında tarattıktan sonra başvuru ekranındaki eğitim bilgisi bölümünde bulunan "Transkript Yükleme" butonuna tıklayarak yükleyecektir. Adaylar, belgenin uygun şekilde yüklendiğinin kontrolünü "Transkript Görüntüle" butonuna basarak yapacaktır. Transkriptini okunaklı ve eksiksiz yüklemeyen adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.

4.2. Adaylar https://personeltemin.msb.gov.tr sitesine girdikten sonra e-devlet şifresi ile başvuru ekranını açacaktır. Ardından başvuru sihirbazı ile ilerleyerek tüm adımları tamamladıktan sonra "Tercih Yap" ekranına yönlendirilecek buradan ilgili Alımı tıklayarak başvuru yapacaktır. Başvuru işlemini tamamladıktan sonra "Tercihlerimi Göster" butonuna tıklayarak başvurusunu kontrol edecektir. "Tercihlerim" sayfasında yer alan bilgiler adayın kayıtlı başvuru biligileri olup ayrıca bir kaydetme işlemi yapmayacaktır. Adaylar doldurulan bilgileri kontrol edilebilecek, varsa başvuruların sona ereceği tarihe kadar değişiklikler yapılabilecektir. Başvuru bilgilerine başkaları tarafından ulaşılıp değiştirilmemesi için, şifrelerin gizli tutulması gerekmektedir.

4.3. Elektronik ortamdaki kesinti, aksaklık vb. nedenlerden dolayı, vaktinde başvuru yapamayanlar ile hatalı başvuruda bulunanlar için ayrıca bir süre ve tekrar başvuru imkanı tanınmayacaktır.

4.4. Adayların başvuru bilgileri, ÖSYM Bşk.lığından alınan sınav bilgileri ile karşılaştırılarak adayların

başvuru koşullarını taşıyıp taşımadıkları kontrol edilecek ve başvuru koşullarını taşımayan adayların başvuruları reddedilecektir. Adayın beyan ettiği bilgiler ile ÖSYM Bşk.lığında kayıtlı olan bilgilerde çelişki olması halinde, ÖSYM Bşk.lığı tarafından paylaşılan bilgiler esas alınacaktır. Bu nedenle adayların, yanlış olduğunu düşündüğü bilgileri ilgili kurumdan (ÖSYM Bşk.lığından) düzeltmeleri gerekmektedir.

4.5. MSÜ koordinesinde Deniz Harp Okulu temsilcilerinden oluşturulacak bir komisyon ile adayların

başvuru ve giriş koşulları ile akademik ders durumları incelenecek, Deniz Harp Okulu 3'üncü sınıfta okuyabilecek durumda olanlar 2'nci seçim aşamalarına davet edilecek diğer adayların ise müracaatları kabul edilmeyecektir.

4.6. Başvuruların tamamlanmasından sonra adreslere herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Bu

sebeple adayların internet adresinden durumlarını ve yapacakları işlemleri öğrenmeleri gerekmektedir. İnternet ilanlarının takip edilmemesi nedeniyle seçim aşamalarına katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.

4.7. Şehit, malul gazi ve muharip gazi çocuklarından LYS MF-4 BAŞARI PUANI türünde belirlenecek

baraj puanının % 90'ını alanlar, ikinci seçim aşamalarına davet edilecektir.

4.8. Yapılacak sınavlarda kontenjanın karşılanamaması durumunda ilave çağrı yapılabilecektir.

4.9. Çağırılacak aday sayısına göre "Seçim Aşamaları Çağrı Puanı (Baraj Puanı)" belirlenecektir. Baraj puanı halihazırda okumakta olduğunuz bölüme yerleştiğiniz yıl girmiş olduğunuz lisans yerleştirme sınavının (LYS) MF-4 Başarı Puanı dikkate alınarak belirlenecek ve https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Baraj puanını aşan ve öğrenim durumları uygun bulunan adaylar ikinci seçim aşamaları için MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA'ya davet edilecektir.

4.10. Başvurusu kabul edilen adaylar icra edilecek 2'nci seçim aşamalarında bu kılavuzda belirtilen belgeleri yanlarında getireceklerdir. Adaylar hazırlayacakları evrakları https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden temin edeceklerdir.

5. İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARI

5.1. Adayların eksik evrak ile gelmeleri durumunda kendilerine verilecek süre içerisinde evraklarını tamamlamaları sağlanacak, evraklarını istenen zamanda tamamlayamayan adaylar eleneceklerdir.

5.2. 2'nci seçim aşamalarına çağrılan adaylar; https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde ilan edilen tarih ve saatte, MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA sınav merkezinde hazır bulunacaklardır. 2'nci seçim aşamaları sağlık raporu bölümü hariç olmak üzere iki gün olacak şekilde icra edilecektir. Birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün Mülakat yapılacaktır.

5.3. 2'nci seçim aşamaları sonunda başarılı olmaları durumunda adaylardan "Askeri Öğrenci Olur," raporu alanlar, LYS MF-4 Başarı Puanı (100'lük sisteme dönüştürülerek), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT) ve Mülakat notları, MSB'lığının belirleyeceği oranlar dahilinde hesaplanarak sıralanacaktır.

5.4.

İkinci seçim aşamaları şunlardır:

a)

Evrak Kontrolü

b)

Fiziki Değerlendirme

c)

Kişilik Değerlendirme Testi

ç )

Fiziki Yeterlilik Testi (FYT)

d)

Mülakat

e)

Sağlık Muayenesi

f)

İntibak Eğitimi

g)

Arşiv Araştırması ve Güvenlik Soruşturması

5.5.

Evrak Kontrolü: 2'nci seçim aşamalarına çağrılan adayların, T.C. kimlik numarası ve fotoğrafı

bulunan kimlikleri ile kılavuzda belirtilen ve 2'nci seçim aşamalarına gelirken beraberlerinde getirmeleri gereken belgeleri tam olarak getirip getirmedikleri, getirilen belgelerin adayların internet üzerinden başvuru sırasında beyan ettiği bilgileri doğrulayıp doğrulamadığı kontrol edilir. Yapılan kontrolde başvuru koşullarını sağlamadığı tespit edilen adaylar seçim aşamalarına katılamazlar.

5.6. Fiziki Değerlendirme: Aday öğrencilerin değerlendirilmesinde Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma

Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nde yer alan boy ve kilo sınırları esas alınır. Ölçümler mutlaka ayakkabısız yapılacaktır. Yaşının gerektirdiği boy uzunluğu ile boy uzunluğuna uygun vücut ağırlığına sahip olmayan adaylar başvuru şartlarını taşımadığından seçim aşamalarına katılamazlar. Bu aşamada elenen adayın o anda yapacağı itiraz kabul edilir ve farklı tartı, ölçüm veya kontrol cihazları ile tekrar değerlendirilir. İkinci değerlendirmede belirlenen sonuçlar kesindir ve tekrar itiraz edilemez. Askeri Öğrenci Adayları için Boy-Kilo Sınırları TABLO-1 'de gösterilmiştir.

5.7. Kişilik Değerlendirme Testi: Adayların kişilik özelliklerini belirlemek, mülakat aşamasına veri

sağlamak amacıyla kullanılır, test sonuçlarına göre eleme yapılmaz.

5.8. Fiziki Yeterlilik Testi:

a) Adayların çabukluk, çeviklik ve kondisyonlarını ortaya çıkaracak testler olup, 400 metre koşu, durarak uzun atlama, mekik, basketbol topu fırlatma ve barfikste kol çekme branşlarında yapılır.

b) Adayların Fiziki Yeterlilik Testi için yanlarında spor malzemeleri (eşofman, spor şortu, spor ayakkabısı, spor çorabı, havlu vs.) getirmeleri gerekmektedir. Fiziki Yeterlilik Testine katılan adaylar, kendileri için herhangi bir sağlık sorunu olmadığını kabul ve beyan etmiş sayılır. Bu nedenle sınavlar süresince meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununda sorumluluk adaylara aittir. Yine de kurumumuza verilmek üzere Aile Hekimi/Sağlık kurumundan alınmış (400 metre koşu, durarak uzun atlama, mekik, basketbol topu fırlatma ve barfiks branşlarında) olan Tek Hekim Sağlık Raporunu yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Fiziki Yeterlilik Testinin yapılacağı günde sağlık durumu itibarıyla testlere katılamayacak durumda bulunan adaylar (ameliyatlı, kırık, burkulma vb.) sınavlara kabul edilmezler. Bu durumda haklarını kaybetmiş sayılırlar.

c) Fiziki Yeterlilik Testinde uygulanacak branşlara göre derece ve puanlar TABLO-2'de gösterilmiştir. Tüm testlerde üst sınır derecesinde performans gösterenler 100 tam puan alacaklardır. Fiziki Yeterlilik Testinde yapılan 5 branşın 4'ünden en az birer puan almak zorunludur, 2 ve daha fazla branştan puan alamayan aday not toplamına bakılmaksızın elenir. Bütün branşlardan alınan toplam puan nihai puan sıralamasında dikkate alınacaktır.

ç) Fiziki Yeterlilik Testi sonuçları adaylara sözlü olarak bildirilir. Aday '0' puan aldığı her branş için itiraz hakkına sahiptir. Adaylardan itiraz etmek isteyenler, taleplerini aynı gün içerisinde, seçim aşamalarının icra edildiği bölgeyi terk etmeden sonuç tebliğ komisyonuna iletir. (Seçim aşamalarının yapıldığı yer terk edildikten sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmaz!) Fiziki Yeterlilik Testine itiraz aynı gün içerisinde test bitimine müteakip en fazla 45 dakika sonrasında yapılır. İtiraz eden aday ilgili branştan tekrar teste tabi tutulmak üzere ilgili istasyona gönderilir. İtiraz sonucu, adaylara sözlü olarak bildirilir. Komisyonun değerlendirmesi nihai karar hükmünde olup, adayın ikinci bir itiraz hakkı söz konusu değildir.

5.9 Mülakat:

a) Yukarıda belirtilen aşamalardan sonra adaylar mülakat komisyonlarına sevk edilir.

b) Adayların test ve sınavlar ile tespit edilemeyen bireysel özelliklerini tanımak amacıyla, yüz yüze görüşme yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen seçim aşamasıdır.

c) Mülakat komisyonu tarafından, görüşme yoluyla adayın; gelişime açıklığı, bireysel zenginlik ve kültürü, söylenenleri doğru anlama, konuşma ve ifade becerisi, düşünceleri arasındaki tutarlılığı, ikna gücü, çok yönlü düşünme yeteneği, kendine güveni, heyecan durumu, davranışlarındaki denge, mesleğe yönelik istekliliği, psikolojik yapısı, Türkçeyi kusursuz konuşması, dilinde kekemelik, pelteklik ve tutukluk olmaması değerlendirilmektedir.

ç) Komisyon üyeleri, adayları birbirlerinden bağımsız olarak ve yüz tam puan üzerinden değerlendirmektedir. Mülakat aşamasına idari itiraz hakkı bulunmamaktadır. Mülakat, 100 puan üzerinden değerlendirilecek, 70 ve üstü alan adaylar başarılı kabul edilecektir. Belirlenen baraj puanının altında puan alan adaylar müteakip sürece devam ettirilmez. Mülakat komisyonu kararları kesindir. Mülakat aşamasına idari itiraz hakkı bulunmamaktadır.

5.10 Sağlık Muayenesi:

a) Seçim aşamalarında başarılı olan adaylar, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde" belirtilen kriterlere göre "Askeri Öğrenci Olur" kararlı sağlık kurulu raporu almak amacıyla, Sağlık Bakanlığınca belirlenen engelli sağlık raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşlarından, MSB tarafından belirlenen hastanelere sevk edilir.

b) Adayların belirlenecek hastanelere yönlendirilmeleri/sevk işlemleri sınav merkezi

tarafından yapılacaktır.

c) Adaylar; sağlık bilgi sonuçlarının personel temininde görevli ilgili personelce

görülebileceğini kabul etmiş sayılırlar.

5.11 İntibak Eğitimi:

a) İntibak eğitimi, intibak eğitim programına uygun olarak yürütülür.

b) Bu eğitim süresince adayların giyecek, yiyecek ve yatacak yer ihtiyaçları Deniz Harp Okulu Komutanlığı tarafından karşılanmaktadır.

c) İntibak eğitimi esnasında askerliğe uyum sağlayamayacakları değerlendirilen adaylar, askeri öğrenci olma hakkını kaybederler. Başarılı olanlar intibak eğitimi sonunda törenle yemin ederek, "Askeri Öğrenci" olurlar.

5.12 Arşiv Araştırması ve Güvenlik Soruşturması:

a) Seçim aşamalarını başarı ile tamamlayan adaylar hakkında ilgili kamu kurum ve kuruluşları aracığı ile arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması yapılacaktır.

b) Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda şüpheli ya da sakıncalı halleri bulunan adaylar okula kabul edilmeyecektir.

c) Adaylar okula kabul edilmiş, öğrenime başlamış olsalar dahi arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda şüpheli ya da sakıncalı halleri bulunanların okulla ilişiği kesilir.

6. DEĞERLENDİRME VE SONUÇLARIN İLANI

6.1. Adaylar, 2'nci seçim aşamaları sonunda başarılı olmaları halinde LYS MF-4 Başarı Puanı (100'lük sisteme dönüştürülerek), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT) ve Mülakat notları, MSB'lığının belirleyeceği oranlar dahilinde birleştirilerek belirlenecek "Aday Değerlendirme Puanına" göre asil ve yedek listeleri oluşturulacaktır. Aday Değerlendirme Puanı (ADP);

a) Lisans Yerleştirme Sınavı MF-4 Başarı Puanı,

b) Fiziki Yeterlilik Testi Puanı

c) Mülakat Puanından oluşmaktadır.

6.2. 2'nci Seçim Aşamaları sonunda sonuçlar https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde ilan edilecek, ayrıca posta yolu ile bir duyuru yapılmayacak, belge gönderilmeyecektir.

6.3. Aday Değerlendirme Puanlarına göre değerlendirilerek kontenjana giren ve sevk edildikleri

hastanelerden "Sağlık Muayenesi" bölümünde belirtilen olumlu sağlık raporunu alan adayların kayıt işlemleri yapılacaktır. Kayıtlar Deniz Harp Okulunda yapılacak olup, adaylar İntibak Eğitimini müteakip eğitim ve öğretime başlayacaklardır. Kesin kayıt için adaylardan istenecek belgeler 2'nci seçim aşaması sonuçlarının açıklandığı tarihte https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

6.4. Sağlık raporu için başvuran adaylar; sevk edildikleri hastanede bulunan sağlık bilgi

sonuçlarının Askeri Öğrenci temininde görevli ilgili personelce görülebileceğini kabul etmiş sayılırlar.

6.5. Adaylar, Aday Değerlendirme Puanları ve kontenjan sayıları dikkate alınarak yerleştirilecektir.

6.6. Seçim aşamalarında başarılı olan şehit ve gazi çocukları, yerleştirme için Lisans Yerleştirme

Sınavı MF-4 Başarı Puan türünde Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek çağrı taban puanın %90'ını almış olmak şartıyla kendi aralarında sıralanarak kontenjanın % 5'i kadarı okullara kayıt yaptırma hakkını elde ederler. Kendi puanı ile okula kayıt yaptırma hakkını elde eden adaylar % 5'lik kontenjanın dışında tutulurlar.

6.7. Sınavlarda başarılı olan adaylardan kontenjan sayısı kadar adayın asil olarak yerleştirmesi

yapılacaktır. Kontenjana giremeyen adaylar yedek olarak belirlenecek ihtiyaç halinde çağrı yapılabilecektir. Seçim aşamalarına katılıp başarılı olmak adayın yerleştirmeye hak kazandığı anlamına gelmez.

6.8. Yukarıda belirtilen faaliyetlerle ilgili tüm duyuru, açıklamalar ve değişiklikler Milli Savunma

Bakanlığının internet sitesinden (https://personeltemin.msb.gov.tr) yayınlanacaktır. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinden duyuru ve açıklamaları takip edilmesi faydalı olacaktır.

6.9. Adayın, yaptırılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmalıdır. Aksi

halde eğitim periyodunun hangi safhasında olursa olsun arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan öğrencilerin kaydı silinir, okulla ilişiği kesilir.

7. UYARILAR

7.1. İnternet ortamında doldurulması gereken ilgili hanelerin doldurma talimatına uygun olarak doldurulmaması ve bilgilerde eksiklik, yanlışlık, tutarsızlık olması, yapılan başvurunun ve formun eksiksiz olarak tamamlanmasına dair işlemin sonuçlandırılmaması, başvuru için belirlenen tarihler arasında başvuru yapılmaması, başvurunun internet haricinde posta/kargo vb. ile yapılması ve yapılacak incelemeler sonucunda adayın gerekli giriş koşullarını taşımadığının belirlenmesi durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

7.2. Başvuru ve giriş koşullarını taşımayanlar, başvuru ve giriş koşullarını taşımadıkları halde yanlış bilgi vererek asılsız belge düzenleyenler ile arşiv araştırması veya güvenlik soruşturması olumsuz çıkan öğrenciler, sınavın veya temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun (okula kayıt yaptırmış olsalar bile) okul ile ilişikleri derhal kesilecek ve gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında, Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 9'uncu maddesi uygulanacaktır.

7.3. Yapılacak eksik veya hatalı bilgi girişi nedeniyle doğacak sonuçların tüm sorumluluğu adaylara ait

olacaktır.

7.4. Adaylar başvuru esnasında, öğrenim gördükleri üniversitelerden alacakları "öğrenim belgesi

(Transkript)"ni pdf formatında tarattıktan sonra başvuru ekranındaki eğitim bilgisi bölümünde bulunan "Transkript Yükleme" butonuna tıklayarak yükleyecektir. Adaylar, belgenin uygun şekilde yüklendiğinin kontrolünü "Transkript Görüntüle" butonuna basarak yapacaktır. Transkriptini yüklemeyen adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.

7.5. Adaylar kesin kayıt aşamasında onaylı ve mühürlü transkriptlerini Deniz Harp Okuluna teslim edeceklerdir.

7.6. Adaylar bilgilendirme işlemlerini https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden takip

edeceklerdir. 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümleri gereğince, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanan başvuru kılavuzunda belirtilen bilgiler hakkındaki bilgi edinme başvurularına işlem yapılmayacaktır.

7.7. Adayların maddi ve manevi kayıplara uğramaması için; bu başvuru kılavuzunda belirtilen

nitelikleri taşıyıp taşımadıklarından emin olarak seçim aşamalarına gelmesi önemlidir.

7.8. Asil ve yedek listelerdeki adayların çağrı işlemlerinin hızlı ve etkin olarak yapılabilmesi için,

iletişim aracı olarak cep telefonu kullanılacaktır. Dolayısıyla, adayların kendilerine ulaşılabilecek en az iki ayrı cep telefonu numaralarını (kendisine ulaşılamadığı takdirde kendisine ulaşabilecek kişinin telefon numarası) başvuru formunda belirtmeleri, cep telefonu ve adres değişikliklerini en kısa sürede bildirmeleri son derece önemlidir.

7.9. Nedeni ne olursa olsun, kendisine bildirilen tarih ve saatte seçim aşamalarına, sağlık muayenelerine, kayıt işlemlerine gelmeyen adaylar haklarından vazgeçmiş sayılır ve işlemleri iptal edilir.

8. TABLO-1 BOY- KİLO STANDARTLARI

Satır

Boy

Ağırlık

Ağırlık

Numarası

(cm)

Alt Sınırı (kg)

Üst Sınırı (kg)

1

162

49,8

68

2

163

50,4

69

3

164

51

72

4

165

52

72

5

166

52

72

6

167

53

73

7

168

54

73

8

169

54

74

9

170

55

75

10

171

56

76

11

172

56

77

12

173

57

78

13

174

58

79

14

175

58

80

15

176

59

81

16

177

60

81

17

178

60

82

18

179

61

83

19

180

62

84

20

181

62

85

21

182

63

86

22

183

64

87

23

184

64

88

24

185

65

89

25

186

66

90

26

187

66

91

27

188

67

92

28

189

68

93

29

190

69

94

30

191

70

95

31

192

70

96

32

193

71

97

33

194

72

98

34

195

72

99

35

196

73

100

36

197

74

101

37

198

75

102

38

199

75

103

39

200

76

104

40

201

77

105

41

202

78

106

42

203

78

107

43

204

79

108

44

205

80

109

45

206

81

110

46

207

81

111

47

208

82

112

48

209

83

114

49

210

84

115

AÇIKLAMALAR :

1. 19 yaş ve üzeri erkekler hakkında tablonun ilk iki satırı uygulanmaz.

2. 19 yaşından küçük erkekler hakkında tablonun yirmidokuzuncu (yirmidokuz dahil) satıra kadar olan bölümü uygulanır.

3. Ağırlık alt ve üst sınırlarının hesaplanmasında vücut kitle indeksinin alt sınırı 19 (kg/m2), üst sınırı 26 (kg/m2) olarak esas alınmıştır.

4. Vücut Kitle İndeksi = Ağırlık/Boy (kg/m2) formülü üzerinden hesaplanmıştır.

9. TABLO-2 FİZİKİ YETERLİLİK TESTLERİ ve SINIR DEĞERLERİ

BARFİKSTE KOL ÇEKME

DURARAK UZUN ATLAMA

BASKETBOL TOPU FIRLATMA

MEKİK (1 dk)

400 M. KOŞU

Tekrar

Sayısı

Puan

Mesafe

(cm)

Puan

Mesafe

(m)

Puan

Tekrar

Sayısı

Puan

Süre

(sn)

Puan

0

0

164

0

8,5

0

19

0

01:25

0

1

1

165-174

1

9

1

20-21

1

01:24-01:19

2

2

2

175-179

2

9,5

2

22-23

2

01:

18

4

3

3

180-184

3

10

3

24-25

3

01:

17

6

4

4

185-189

4

10,5

4

26-27

4

01:

16

8

5

5

190-191

5

11

5

28-29

5

01:

15

10

6

6

192-193

6

11,5

6

30-31

6

01:

14

12

7

7

194-195

7

12

7

32-33

7

01:

13

14

8

8

196-197

8

12,5

8

34-35

8

01:

12

16

9

9

198-199

9

13

9

36-37

9

01:

11

18

10

10

200-201

10

13,5

10

38-39

10

01:

10

20

11

11

202-203

11

14

11

40-41

11

01:

09

22

12

12

204-205

12

14,5

12

42-43

12

01:

08

24

13

13

206-207

13

15

13

44-45

13

01:

07

26

14

14

208-209

14

15,5

14

46-47

14

01:

06

28

15

15

210

15

16

15

48

15

01:

05

30

01:

04

32

01:

03

34

01:

02

36

01:

01

38

01:

00

40

AÇIKLAMALAR :

1. Fiziki Yeterlilik Testinde 5 branşın 4'ünden en az birer puan almak zorunludur, 2 ve daha fazla branştan puan alamayan aday not toplamına bakılmaksızın elenir. Aday puan alamadığı branş veya branşlardan bir defaya mahsus olmak üzere itiraz sınavına girebilir.

2. Adayın aldığı puanların toplamı Fiziki Yeterlilik Testi puanını oluşturur.

400 m Koşu

Barfikste Kol Çekme

Durarak Uzun Atlama

Basketbol Topu Fırlatma Mekik

10. İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARINA GELECEK ADAYLARIN YANLARINDA GETİRMELERİ GEREKEN BELGELER

10.1. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu,

Adaylar formun arka sayfasındaki uyarılar kısmını dikkate alarak 3 adet olacak şekilde dolduracaklardır. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu adaylardan 2'nci Gün Mülakat'a geldiklerinde isteneceğinden dosyaya takılmaması gerekmektedir. (Adaylar Aşağıdaki bağlantıdan forma ulaşabileceklerdir). https://personeltemin.msb.gov.tr/Genel/Content/form/guv.docx

10.2. Nüfus cüzdanı fotokopisi / TC Kimlik Kartı fotokopisi,

Aday kendisine ait nüfus cüzdanının/TC Kimlik Kartının bir adet fotokopisini beraberinde getirecektir. Nüfus cüzdanın aslı seçim aşamalarında adayın üzerinde bulunacaktır.

10.3. Terhis Belgesi (Askerlik hizmetini bitirenler için),

(a) Terhis belgesinin aslı (Adayın yanında olacaktır) ve bir adet fotokopisi veya,

(b) Terhis belgesinin önlü ve arkalı olmak üzere fotokopisi [Askerlik Şubelerinden onaylı suretini (Onaysız fotokopi kabul edilmez.)].

10.4. Askerlik Durum Belgesi,

Askerlik hizmetini yapmayan erkek adaylar için, son bir ay içerisinde alınmış askerlik durum belgesinin aslı (Adayın yanında olacaktır) ve bir adet fotokopisi.

10.5. Adli Sicil Kaydı

Adli sicil veya adli sicil arşiv kaydı olanlar ile devam eden mahkemesi olan adaylar; adli sicil kaydına ilave olarak ilgili mahkeme kararı ile kesinleşme şerhinin aslı ve fotokopisini de beraberinde getirecektir.

10.6. Fiziki Yeterlilik Testine girebilmek üzere adayın spor yapabileceğine dair örneği TABLO-1'de bulunan Tek Hekim Raporu ve örneği TABLO-2'de bulunan Muvafakatname belgesi getirilecektir.

10.7. Şehit/gazi eşi, çocuğu veya kendisi gazi olan aday ilgili kurumdan (Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından) alınmış onaylı belgenin aslı (adayın yanında olacaktır) ve bir adet fotokopisi,

Şehit/gazi yakını adayın anne/baba veya eşi TSK'ya mensup ise bağlı olduğu Kuvvet Komutanlıklarının Personel Başkanlığından, diğer kamu kurumlarına mensup ise mensup oldukları Bakanlık ve Sosyal Güvenlik Kurumunun her ikisinden de belge alacaklardır.

10.8 Adayların e-devlet şifreleri ile birlikte gelmeleri önem arz etmektedir.

10.9. Adayların kayıt-kabul aşamasında teslim edeceği belgeler iade edilmeyecek, saklama süresi sonunda imha edilecektir. Bu nedenle adayların diploma, sertifika vb. belgelerinin asıllarını yanlarında getirmeleri ancak teslim etmemeleri önem arz etmektedir.

10.10. Adayların getirecekleri belgeler yukarıdaki sıra ile [(1) maddesi üstte olacak şekilde] şeffaf kapaklı mavi plastik dosya takılı olarak getireceklerdir. Belgeler şeffaf poşetlere (naylon föye) konulmayacaktır.

10.11. İstenen belgeleri getirmeyen adaylar, belge eksikliğinden dolayı sınavlara alınmayacak ve işlemleri iptal edilecektir.

TABLO-1

DURUM BİLDİRİR TEK HEKİM SAĞLIK RAPORU

VERİLME NEDENİ: KAMU KURUM/KURULUŞUNA VERİLMEK ÜZERE FİZİKİ YETERLİLİK TESTİNE KATILIM

BAŞVURU SAHİBİNİN:

Adı ve Soyadı :

T.C. Kimlik Numarası:

Baba Adı :

Cinsiyeti :

Doğum Tarihi :

Tel :

Kurumu ve Görevi :

Online Protokol No :

Rapor Tarihi :

Rapor No :

Adres:

ICD KODU VE TANI(LAR)/ BULGU(LAR):

AKLİ MELEKE RAPORU İÇİN MİNİ MENTAL TEST SONUCU:

KARAR :

? Yukarıda bilgileri bulunan şahsın düzenlemiş olduğu bilgi formu ve..........................

tarihinde yapılan fizik muayenesi sonucunda................................ engel bir durumu olmadığını

bildirir hekim kanaat raporudur.

formu

ve............................ tarihinde yapılan fizik muayenesi sonucunda ileri tetkik için üst basamak

bir sağlık kuruluşunda değerlendirilmesi uygundur.

HEKİM-KAŞE-İMZA

TABLO-2

(ADAY MUVAFAKAT YAZISI ÖRNEĞİ)

MSB PERSONEL TEMİN DAİRE BAŞKANLIĞINA ANKARA

1. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu 3'üncü Sınıfına Üniversitelerin 3'üncü ve 4'üncü Sınıflarından Öğrenci Alımı Kılavuzunda yer alan Fiziki Yeterlilik Testinde belirtilen tüm spor ve fiziksel faaliyetleri (400 metre koşu,

durarak uzun atlama, mekik, basketbol topu fırlatma ve barfiks branşlarında) yapmama engel herhangi bir sağlık problemim ve Kurul Üyelerine bildireceğim hastalığım ve rahatsızlığım bulunmamaktadır.

2. Bu Fiziki Yeterlilik Testi sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık problemimde sorumluluk tarafıma aittir.

ADAYIN

İmzası

Adı ve Soyadı T.C.Numarası Tarih

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Danışma Adresi

MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığı (Cebeci/ANKARA)

İrtibat Bilgileri

İnternet Adresi : http://personeltemin.msb.gov.tr

Telefon : (0312) 562 05 43

Belgegeçer (Fax) : (0312) 319 43 67

Danışma Adresi

Deniz Harp Okulu Komutanlığı (Tuzla/İSTANBUL)

İrtibat Bilgileri

İnternet Adresi : https://www.dho.edu.tr

Telefon : (0 216) 395 26 30

Belgegeçer (Fax) : (0 216) 395 26 58