İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 17 Ekim 2018 06:09, Son Güncelleme : 17 Ekim 2018 06:13
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesi ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği Esaslarına göre Öğretim Üyesi alınacaktır.

Başvurular Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütlerine göre alınacak olup, öğretim üyesi kadro ilanlarına ait başvuru dilekçesi, MSGSÜ Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Beyan Formu, Belge Düzenleme Kılavuzu ve diğer belgeler http://www.msgsu.edu.tr internet adresinin Personel Dairesi Başkanlığı kısmında yer almaktadır.

Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Başvuru süresi, bu ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 gün olup, son başvuru tarihi tatile denk geldiği takdirde bir sonraki mesai saati bitimine kadar başvuru yapılabilecektir.

Diğer tamamlayıcı bilgiler ilgili birimlerden öğrenilecektir.

Duyurulur.

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ANABİLİM/ANASANAT DALI

UNVANI ADET

AÇIKLAMALAR

T.C. Tarihi

Prof. 1

Rusya Türkleri üzerine çalışmalar ve yayınlar yapmış olmak.

Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat

Doç. 1

Bizans Mimarisi konusunda uzman olmak, bu alanda çalışmalarda bulunmuş olmak, ayrıca kazı ve yüzey araştırmalarına katılmış olmak.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ANABİLİM/ANASANAT DALI

UNVANI ADET

AÇIKLAMALAR

Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu

Prof. 1

Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini Güzel Sanatlar

Fakülteleri / Güzel Sanatlar veya Sosyal Bilimler Enstitülerinin Resim Anasanat Dalında

tamamlamış olmak. Güzel Sanatlar Fakülteleri Sanat Eserleri

Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümlerinde en az 5 yıl desen ve renk teorileri derslerini vermiş olmak.

Sanat Eserleri Konservasyonu ve Doç.

Restorasyonu

1 Yüksek Lisans eğitimini

üniversitelerin Güzel Sanatlar veya Sosyal Bilimler Enstitülerinin Resim Anasanat Dalı'nda tamamlamış olmak. Tuval resmi restorasyonu konusunda uzman olmak. Güzel Sanatlar Fakültelerinin Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu bölümlerinde en az 5 yıl tuval resmi restorasyonu teknikleri ve restorasyon teorisi ve tarihi derslerini vermiş olmak.

Doç. 1 Sanatta Yeterliği Sahne

Dekor ve Kostüm Tasarımı

Temel Sanat Eğitimi

Fotoğraf

Seramik Tasarımı

Seramik Tasarımı

Seramik Tasarımı

Dekorları ve Kostümü Tasarımı alanında tamamlamış olmak. Doçentlik Sınavına Sahne Dekorları ve Kostümü alanından girmiş olmak. Stil Tarihi, Dekor Tasarımı (Sinema ve Tiyatro), malzeme alanında ders vermiş olmak.

Doç. 1 Güzel Sanatlar Fakültelerinin

Resim Bölümünden lisans mezunu olmak. Lisansüstü eğitimlerini Resim Programında tamamlamış olmak. Kompozisyon ve soyutlama üzerine ders vermiş olmak. Temel Sanat Eğitimi Anasanat Dalında en az 8 yıldır ders veriyor olmak.

Doç. 1 Sanatta Yeterlik eğitimini fotoğraf

alanında tamamlamış olmak. Güzel Sanatlar Fakültelerinin Fotoğraf Bölümünde Fotoğraf-Sinematografi İlişkisi ve Video alanlarında en az 4 yıl ders vermiş olmak.

Doç. 1 "Seramik-Nesne" ve "Seramik-

Çevre" ilişkisi konularında ders vermiş olmak, "Seramik Tasanmı-Sanat İlişkisi" konularında uzman olmak, çalışmalar ve yayınlar yapmış olmak.

Doç. 1 Pişirim teknikleri, seramik

teknolojisi, seramik kimyası ve sır teknolojisi alanlarında uzman, ders vermiş, çalışmalar ve yayınlar yapmış olmak.

Dr.Oğr.Üyesi 1 Seramik ürün tasarımı alanında;

tasarım tarihi ve teknik resim perspektif dersleri vermiş. Üretim yöntemleri, ürün-kullanıcı ilişkisi ve kullanıcı deneyimi konularında uzman ve çalışmalar yapmış olmak.

Grafik Tasarım

Dr.Öğr.Üyesi 1

Güzel Sanatlar Fakülteleri Grafik Tasarım Bölümünden lisans diplomasına sahip olmak. Grafik Tasarım Programında Yüksek Lisans eğitimini tamamlamış olmak. Sanatta Yeterliğini "Temel Tipografı ve Tipografi Eğitimi" üzerine tamamlamış ve basın ilanları üzerine uzmanlaşmış olmak

Hah Kilim ve Eski Kumaş Desenleri

Dr.Öğr.Üyesi 1

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü veya Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü lisans mezunu olmak, Hah Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalında veya Geleneksel Türk Sanatları Anasanat Dalında Sanatta Yeterlik yapmış olmak.

MİMARLIK FAKÜLTESİ ANABİLİM/ANASANAT DAI.I

UNVANI ADET

AÇIKLAMALAR

Bina Bilgisi

Prof. 1

Mimar kökenli olmak.

Mimari Tasarım Sorunları alanında en az 10 yıl Lisans ve Yüksek Lisans düzeyinde teori ve ygulama dersi vermiş olmak, Uygulama Projesi Atölyesi ve Mimari Proje Atölyesinde az 10 yıl öğretim üyeliği deneyimine sahip olmak.

Bina Bilgisi

Prof. 1

Mimar kökenli olmak.

Mimari Tasarım Sorunları alanında, Lisans ve Yüksek Lisans düzeyinde en az 10 yıl teorik ve uygulamalı ders vermiş olmak, Uygulama Projesi Atölyesinde en az 15 yıl öğretim üyeliği deneyimine sahip olmak, Mimari Teknik Resim dersi konusunda en az 10 yıl öğretim üyeliği deneyimine sahip olmak.

Bina Bilgisi

Doç. 1

Mimar kökenli olmak,

Doçentliğini Mimarlık, Planlama, Tasarım Temel Alanı, Mimarlık Bilim Alanından almış olmak, doktorasını mimari tasarım alanında mimarlık bilgisi ve tipoloji konusunda yapmış olmak, Bina Bilgisi alanında en az 10 yıl teori ve uygulama derslerinde çalışmış olmak, toplu konut, sosyal konut, kentsel tasarım, mimarlık ve kent ilişkisi konularında araştırma ve çalışmalar yapmış olmak.

Bina Bilgisi

Dr.Öğr. Üyesi 1 Mimar kökenli olmak, mimari

tasarım sorunları alanında doktora yapmış olmak, en az 5 yıl mesleki teknik resim alanında öğretim elemanı olarak çalışmış olmak, en az 5 yıl mimari uygulama projesi alanında öğretim elemanı olarak çalışmış olmak.

İSTANBUL DF.VI.KT KONSERVATUVARI

ANABİLİM/ANASANAT DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR

Piyano-Arp-Gitar Prof.

1 Piyano Sanat Dalında görevlendirilmek

üzere, herhangi bir devlet konservatuvarında en az 10 yıl öğretim elemanı olarak çalışmış olmak, çok sayıda solo ve oda müziği konser vermiş olmak, tez danışmanı olarak görevlendirilmiş olmak.

Piyano-Arp-üitar

Üfleme ve Vurma Çalgılar

Doç. 1 Piyano Sanat Dalında

görevlendirilmek üzere, herhangi bir devlet konservatuvarında en az 10 yıl öğretim elemanı olarak çalışmış olmak, çok sayıda solo ve oda müziği konser vermiş olmak.

Doç. 1 Korno Sanat Dalında

görevlendirilmek üzere, herhangi bir devlet konservatuvarında 10 yıl süreyle öğretim elemanı olarak çalışmış olmak, çok sayıda solo ve oda müziği konser vermiş olmak.

TAŞINABİLİR KÜLTÜR VARLIKLARIM KORUMA VE ONARIM YÜKSEKOKULU

ANABİLİM/ANASANAT DAI.I-PROG. UNVANI ADET AÇIKLAMALAR

Koruma Dr.Öğr.Üyesi 1 Taşınabilir Kültür Varlıkları Onarım ve

Koruma Bölümü lisans mezunu olmak, Prehistorya (Tarih Öncesi Arkeolojisi) üzerine doktora yapmış olmak. Kuramsal Arkeoloji ve Deneysel Arkeoloji üzerine çalışmak, en az 10 yıl arkeolojik kazı deneyimine sahip olmak.